Apple Ipad Vs Samsung Galaxy.

Posted by Δρ.Φίλιππος 4 Σεπτεμβρίου 2010


Η Samsung πλέον επισήμως παρουσίασε το Samsung Galaxy, η οποία είναι μια Android ταμπλέτα. Αν συγκρίνουμε ένα ΙPad με ένα Galaxy ποιος νομίζετε ότι θα είναι ο νικητής άραγε;

Οθόνη:

Το Ipad λειτουργεί με οθόνη αφής IPS 9.7 ιντσών, είναι αναμφίβολα μια πολύ καλή οθόνη και η ανάλυσή της φτάνει 768 x 1024.
Το Galaxy έχει μικρότερη οθόνη. Η οθόνη του είναι στις 7 ίντσες, περίπου 3 ίντσες μικρότερη από το Ipad και η ανάλυσή του είναι 600 x 1024.
Νικητής στον τομέα οθόνης είναι το Ιpad.

Διαστάσεις και βάρος:

Το Ipad έχει μέγεθος 242.8 x 189.7 x 13.4 mm και ζυγίζει 680 γραμμάρια, αν και έχω ακούσει ότι η αίσθηση που σου δίνει καθώς το κρατάς είναι πολύ πιο ελαφριά.
Με την οθόνη 7 ιντσών το galaxy είναι πιο μικροκαμωμένο. Συμφωνά με τη Samsung οι διαστάσεις είναι 190 x 120.45 x 11.98 mm πράγμα που το κάνει μικρότερο και λεπτότερο από το Ipad. Επίσης το Galaxy ζυγίζει μόλις 380 γραμμάρια, δηλαδή περίπου το μισό βάρος του Ipad.
Νικητής στον τομέα διαστάσεων - βάρους είναι το Galaxy.

Wireless:

Όπως ξέρετε το Ipad βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Στην έκδοση με το 3G και τη χωρίς 3G. Το 3G χρησιμοποιείται μόνο για δεδομένα μαζί με το Wifi, Bluetooth και EDR.
Από την άλλη μεριά όμως το Galaxy έχει και αυτό Wifi, Bluetooth και 3G, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις, για αποστολή – λήψη sms / mms.
Νικητής στον τομεα Wireless είναι το Galaxy.

Χωρητικότητα:

Οι εκδόσεις το Ipad είναι στανταρ όπως και στο Phone. Βγαίνουν σε 16 GB , 32 GB και τέλος 64. Αυτές είναι οι χωρητικοτητες και δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τη βοήθεια κάποιας εξωτερικής μνήμης. Το Galaxy βγαίνει με 16 GB και 32 GB, όμως η ταμπλέτα σου δίνει τη δυνατότητα μέσω κάρτας MicroSD να μεγαλώσεις τη χωρητικότητα μέχρι επιπλέον 32GB.
Νικητής στον τομεα χωρητικότητας είναι το Galaxy.

Κάμερα:

Η κάμερα στο Ipad… Ώπα για μισό λεπτό. Το Ipad δεν έχει κάμερα. Tο Galaxy όμως έχει κάμερα 3 Mega pixel με φλας. Εκτός από αυτό έχει και μπροστά μια κάμερα 1.3 mega pixel για βίντεοκλήση.
Νικητής στον τομεα κάμερας είναι το Galaxy.

Μπαταρία:

H Αpple ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του Ipad διαρκεί 10 ώρες σε αντίθεση με τις 7 ώρες του Galaxy. Αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού το μέγεθος του Galaxy είναι μικρότερο από το Ipad, άρα θα έχει και μικρότερη μπαταρία.
Νικητής στον τομεα μπαταρίας είναι το Ιpad.

Χρησιμότητα:

Στον τομέα της χρησιμότητας είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποια ταμπλέτα είναι η καλύτερη. Οι 2 ταμπλέτες τρέχουν στο 1GHz – το Ipad έχει το δικό του A4 chip, ενώ το Galaxy χρησιμοποιεί ένα ARM Cortex A8 βασισμένο στο Hummingbird. Επίσης, τα γραφικά είναι λίγο ανώτερα, αφού χρησιμοποιεί ένα Power SGX540 πυρήνα.
Η μεγάλη διαφορά είναι στο λογισμικό. Η Apple ήδη έχει λανσάρει το IOS4 που περιέχει πολλά καλούδια (Game center, TV rentals κτλ). Επίσης το App Store είναι κολοσσιαίο, αφού ξεπερνά τις 250.000 εφαρμογές. Από την άλλη μεριά το Galaxy τρέχει Android 2.2 και μπορεί στα ίσα να κοντράρει το Ipad σε μερικές λειτουργίες, όπως την ταχύτητα και το Multi-touch control. Οι εφαρμογές που υπάρχουν όμως για Android είναι περίπου 70.000 πολύ λιγότερες σε σχέση με το Ipad.
Νικητής στον τομεα χρησιμότητας είναι το Ιpad.

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια