Το πιο κλασικό και αγαπημένο είναι τα μακαρόνια με κιμά, αλλά και τα μακαρόνια με σκέτο τυρί! Γνωρίζεις όμως τα πάντα γι’ αυτό τον συνδυασμό;
Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός δεν μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και τα μακαρόνια και το τυρί.
Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα. Γι’ αυτό και μπορεί να αισθάνεστε πιο φουσκωμένοι, όταν τρώτε μακαρόνια και να μη φταίει η ποσότητα που καταναλώσατε. Από εδώ και πέρα θα ξέρετε και αν νιώθετε έτσι μετά από κάθε γεύμα, ίσως πρέπει να βάζετε λιγότερη ποσότητα τυριού.
Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός δεν μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και τα μακαρόνια και το τυρί.
Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα. Γι’ αυτό και μπορεί να αισθάνεστε πιο φουσκωμένοι, όταν τρώτε μακαρόνια και να μη φταίει η ποσότητα που καταναλώσατε. Από εδώ και πέρα θα ξέρετε και αν νιώθετε έτσι μετά από κάθε γεύμα, ίσως πρέπει να βάζετε λιγότερη ποσότητα τυριού.
Πηγή: baby.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.