Στο παρακάτω βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ «Όμικρον 3» , η επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Τίνα Νάντσου (και όχι Νάντζου), εξήγησε με επιστημονικούς όρους, τα μυστικά πίσω από την επιλογή, αλλά και το σωστό τσούγκρισμα, ώστε να μείνει κανείς ο τελευταίος που θα κρατά ένα γερό αυγό.
«Τα δομικά υλικά, το τσόφλι είναι δομικό υλικό, έχουν μεγάλη αντοχή στη θλίψη και θέλουμε οι δυνάμεις να πάνε στο κέλυφος συμμετρικά, όπως στα παλιά γιοφύρια. Έτσι όταν χτυπάμε δύο αυγά, αν χτυπήσουμε ακριβώς στην κορυφή το αυγό μας θα αντέξει τη σύγκρουση» εξήγησε η κα. Νάντσου.
Όπως είπε, επίσης, διαλέγουμε πάντα το πιο μικρό και καλοβρασμένο αυγό, που είναι πιο ανθεκτικό, είπε η κα. Νάντσου και χτυπάμε πάντα στην κορυφή του αυγού μας για να αντέξει το κέλυφος. «Έχουν γίνει πειράματα γι’ αυτό, δεν σας τα λέω έτσι» σημείωσε η επιστημονική συνεργάτης του ΕΚΠΑ.
Όπως είπε, επίσης, διαλέγουμε πάντα το πιο μικρό και καλοβρασμένο αυγό, που είναι πιο ανθεκτικό, είπε η κα. Νάντσου και χτυπάμε πάντα στην κορυφή του αυγού μας για να αντέξει το κέλυφος. «Έχουν γίνει πειράματα γι’ αυτό, δεν σας τα λέω έτσι» σημείωσε η επιστημονική συνεργάτης του ΕΚΠΑ.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.