Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας "EUPHORIA MEALS", Μαρία Μαρκοπούλου τονίζει ότι «στόχος δεν είναι οι εμπορικές υπερβολές, αλλά η διατήρηση της διατροφικής αξίας όπως αυτή ήταν διαμορφωμένη κατά την αρχαιότητα μέσω της αυθεντικότητας των προϊόντων της».
Δραστηριοποιούμενη για δυόμιση χρόνια στην αγορά, η εταιρεία χρησιμοποιεί αποκλειστικά δικές της συνταγές, με την παραγωγή να πραγματοποιείται σε εξειδικευμένη μονάδα υψηλών προδιαγραφών.
Η τήρηση αυστηρών ποιοτικών πρωτοκόλλων εξασφαλίζεται μέσω πιστοποιήσεων ISO και HACCP.
Σύμφωνα με την κα Μαρκοπούλου, «Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται προέρχονται, όταν αυτό είναι εφικτό από την ελληνική αγορά» με χαρακτηριστικό παράδειγμα το φημισμένο σύκο Κύμης, το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και τη σταφίδα.
«Ωστόσο, για τη βελτιστοποίηση της διατροφικής αξίας των προϊόντων, ενσωματώνονται και υλικά που δεν παράγονται εγχώρια, όπως το βραζιλιάνικο καρύδι, το οποίο φυσικά δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα» τονίζει.
«Όχι» σε σούπερ Μάρκετ - «Ναι» σε delicatessen
Αντί να ακολουθήσει το παραδοσιακό δίκτυο διανομής των σούπερ μάρκετ, η εταιρεία επιλέγει πιο εξειδικευμένα κανάλια, αποφεύγοντας τις πιέσεις της τιμολογιακής πολιτικής και τις απαιτήσεις μακροχρόνιων πιστώσεων.
«Δεν έχουμε μπει σε σούπερ μάρκετ, γιατί θεωρούμε ότι εκεί το προϊόν μας θα “χαθεί”, αλλά και η πολιτική των μεγάλων αλυσίδων να πληρώνουν μετά από αρκετό καιρό, αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για μια εταιρεία, όπως η δική μας» λέει.
Έτσι, επιλέχθηκε να αναπτυχθεί η παρουσία της σε delicatessen, πανεπιστημιακά κυλικεία και premium καφέ, ενώ προμηθεύει κυλικεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ήδη τα πρώτα «διεθνή της βήματα» μιας και πλέον βρίσκεται στις αγορές της Κύπρου, αλλά και του Κατάρ, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της και σε εκτός συνόρων αγορές.
Η ομάδα της αποτελείται από τέσσερα άτομα: δύο διατροφολόγους, που επιμελούνται τις συνταγές με γνώμονα τη θρεπτική αξία, πάντα στη βάση των αρχαίων προτύπων, αλλά και δύο στελέχη υπεύθυνα για την εμπορική ανάπτυξη.
«Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων είναι η χρήση παρθένου ελαιόλαδου, αντί για φοινικέλαιο ή κραμβέλαιο, τα οποία αν και διαδεδομένα στη βιομηχανία των σνακ, έχουν επικριθεί για τις αρνητικές περιβαλλοντικές και υγειονομικές επιπτώσεις τους» σημειώνει η κα Μαρκοπούλου προσθέτοντας «επιπλέον, οι μπάρες δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, καθώς τα φυσικά σάκχαρα προέρχονται αποκλειστικά από αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και μέλι. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά συντηρητικά ή αλάτι, διατηρώντας έτσι την αγνότητα των συστατικών».
Θρεπτικές με τη «σφραγίδα» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Η θρεπτική αξία των προϊόντων έχει επιβεβαιωθεί από επιστημονικές αναλύσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι μπάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, μαγγάνιο και σίδηρο.
Παράλληλα, έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δημοσιεύτηκε σε αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό, ανέδειξε τις ενεργειακές ιδιότητες του προϊόντος, επιβεβαιώνοντας ότι προσφέρει παρατεταμένο κορεσμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γεύμα αντικατάστασης.
«Με γνώμονα την ποιότητα και την καινοτομία, εμείς ως εταιρεία συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία της αρχαίας ελληνικής διατροφής» τονίζει η κα Μαρκοπούλου.
Σε μια εποχή όπου η διατροφική συνείδηση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, οι μπάρες δημητριακών του Οξύλιθου Ευβοίας αποτελούν μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή για τον σύγχρονο καταναλωτή, που αναζητά φυσικά και αγνά προϊόντα με πλούσια γεύση και ανώτερη ποιότητα.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.