Η κατανάλωση φρούτων είναι ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι επιβλαβές για το σώμα σας, σύμφωνα με την ενδοκρινολόγο, Δρ. Πάβλοβα.
Συγκεκριμένα, η ειδικός εξήγησε ότι εκτός από υδατάνθρακες, νερό, βιταμίνες και μικροστοιχεία, τα φρούτα και τα μούρα περιέχουν, επίσης, υψηλά επίπεδα γλυκόζης και φρουκτόζης.
Ορισμένα φρούτα, όπως τα βερίκοκα, είναι πλούσια σε γλυκόζη και κάποια άλλα περιέχουν περισσότερη φρουκτόζη.
Ακόμα, η Πάβλοβα τόνισε ότι η ινσουλίνη μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια και λίπος. Εντούτοις, η φρουκτόζη θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επιβλαβής, καθώς απορροφάται αμέσως από πρωτεΐνες του ήπατος, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη λεγόμενη μη αλκοολούχα λιπώδη ηπατική νόσο (NAFLD).
Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να τρώτε φρούτα μεταξύ των γευμάτων, αλλά να είναι επιδόρπιο. Μάλιστα, η γλυκόζη και η φρουκτόζη καλό θα ήταν να συνοδεύονται από πρωτεΐνη.
«Ένα κομμάτι τυρί, γιαούρτι, ένα μήλο ή πολλά βερίκοκα είναι μια τέλεια επιλογή» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ενδοκρινολόγος.
Η ειδικός εξήγησε ότι αυτός ο συνδυασμός βοηθά στη μείωση της απελευθέρωσης γλυκόζης στο αίμα.
Πηγή: sputniknews.gr - saudi24news.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.