Ο αστακός ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών εδεσμάτων. Σερβίρεται συνήθως βραστός και η γεύση του θεωρείται πιο πετυχημένη, αν μαγειρευτεί ζωντανός. Δηλαδή αν ριχτεί απευθείας από το ενυδρείο σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, με την ουρά του δεμένη για να μην τινάζεται και προκαλέσει εγκαύματα στον μάγειρα. Και γιατί τινάζεται; Διότι πονάει, όπως ακριβώς πονούν οι γάτες και οι σκύλοι σε ανάλογη περίπτωση. Μόνο που ο πελάτης του εστιατορίου δεν το ξέρει, όπως δεν ξέρει ότι δεν είναι το μόνο θαλασσινό που νιώθει πόνο, όταν το μαγειρεύουν ζωντανό.
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη από το Queen’s University του Belfast όλα τα καρκινοειδή (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, αστακοκαραβίδες, καβούρια) αισθάνονται πόνο και υποφέρουν κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων που τους κάνουμε μέχρι να γίνουν μεζέδες.
Πηγή: bimag.gr - businessinsider.com.au - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.