Η οργάνωση "Environmental Working Group (EWG)" δίνει τις απαντήσεις μέσω της αναφοράς της.
Στην όγδοη έκδοση του "Shopper's Guide to Pesticides in Produce" η οργάνωση φέρνει στο φως τα 15 και τα 12 φρούτα και λαχανικά με τη μικρότερη και με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντίστοιχα σε φυτοφάρμακα και χημικά για το 2014.
Προκειμένου να καταλήξουν στα τρόφιμα αυτά, οι ερευνητές της "EWG" προχώρησαν σε δοκιμές για να ταυτοποιήσουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που εξέτασε το "United States Department of Agriculture (USDA)" και η "Food and Drug Administration (FDA)", μεταξύ των ετών 2000 και 2010, από 48 τροφές.
Τα 15 τρόφιμα με τα λιγότερα φυτοφάρμακα είναι:
1. Αβοκάντο
2. Καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Γλυκά μπιζέλια
6. Κρεμμύδια
7. Σπαράγγι
8. Μάνγκο
9. Παπάγια
10. Ακτινίδιο
11. Μελιτζάνα
12. Γκρέιπφρουτ
13. Πεπόνι
14. Κουνουπίδι
15. Γλυκές πατάτες
Τα 12 τρόφιμα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι:
1. Μήλα
2. Φράουλες
3. Σταφύλια
4. Σέλινο
5. Ροδάκινα
6. Σπανάκι
7. Γλυκές πιπεριές
8. Νεκταρίνια
9. Αγγούρια.
10. Ντομάτες Τσέρι
11. Αρακάς
12. Πατάτες
Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - metrogreece.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.