Την πρώτη θέση και το έπαθλο των 200.000 δολαρίων (164,245 ευρώ) για τον διαγωνισμό ασφαλείας Bluehat που διοργάνωσε η Microsoft, κέρδισε ο Έλληνας ερευνητής του Πανεπιστημίου της Columbia, Βασίλης Παππάς.

Το σημαντικό και η πρωτοπορία του συγκεκριμένου διαγωνισμού-εγχειρήματος είναι ότι, η Microsoft δεν πλήρωσε τους ερευνητές απλά για να εντοπίσουν τις αδυναμίες των προϊόντων της (όπως κάνουν άλλες εταιρείες, π.χ. η Google), αλλά για να υλοποιήσουν τη λύση σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τεχνικό πρόβλημα.

Ο Βασίλης Παππάς κατάγεται από την Πάργα και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από όπου πήρε το πτυχίο του το 2007 και το μεταπτυχιακό του το 2009.

Ο Κροάτης Ivan Fratric από το Πανεπιστήμιο του Zagreb (που έλαβε $50.000) και ο Jared DeMott, ερευνητής ασφάλειας από την Harris Corp (που έλαβε $10.000) βρέθηκαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι τρεις ερευνητές υπέβαλαν τις ιδέες τους αναφορικά με την επίλυση ενός ιδιαίτερα εξειδικευμένου και δυσεπίλυτου προβλήματος που ονομάζεται “Return-Oriented Programming” (ROP) και πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζουν οι hackers και που συνήθως χρησιμοποιείται για την απενεργοποίηση ή την παράκαμψη controls ασφάλειας που διαθέτουν οι εφαρμογές.

Ο Βασίλης Παππάς, μετά από έρευνα, δημιούργησε και πρότεινε μια λύση επονομαζόμενη “kBouncer”, που επιτρέπει την αποτροπή των επιθέσεων ROP και “μπλοκάρει” την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα που φέρει τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας επιθέσεων (ROP). 

Σίγουρα οι ευκαιρίες είναι περισσότερες στις Η.Π.Α αν προσπαθήσεις πολύ, αλλά και άτομα που δουλεύαμε μαζί όσο ήμουν στην Κρήτη και αποφάσισαν να μείνουν Ελλάδα τα καταφέρνουν εξίσου καλά. Επίσης, μου άρεσε η ιδέα του να ζήσω στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στην Νέα Υόρκη” σημείωσε ο Έλληνας ερευνητής.

Πρέπει να σου αρέσει αυτό με το οποίο ασχολείσαι και, ως συνήθως, χρειάζεται αρκετή δουλειά για να έρθουν καλά αποτελέσματα”, συμπλήρωσε.

Η παγκόσμια πρωτιά του ερευνητή Βασίλη Παππά στον διαγωνισμό Βluehat της Microsoft, αποδεικνύει για άλλη μια φορά οτι οι Έλληνες του εξωτερικού όχι μόνο διαπρέπουν, αλλά καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις σε οποιοδήποτε αντικείμενο δραστηριοποιηθούν. Ο κ. Βασίλης Παππάς, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ανήκει ήδη από τώρα στο πάνθεον το καταξιωμένων ερευνητών ασφάλειας πληροφορικής στις Η.Π.Α. Αποδυκνείει με την κορυφαία διάκριση του σε παγκόσμιο επίπεδο πώς ακριβώς μπορεί να βοηθήσει ένας “ηθικός” χάκερ στην υλοποίηση συστημάτων υψηλής ασφάλειας. Η λέξη “hacker” έχει αποκτήσει αρνητική διάσταση σε πλήθος περιπτώσεων, όμως ο κ. Παππάς αποδυκνείει με το επίτευγμά του την πραγματική έννοια της λέξης και όχι αυτή που λανθασμένα παρουσιάζεται προς το κοινό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Έλληνες στο εξωτερικό βρίσκονται σε υψηλές και αξιοζήλευτες θέσεις. Η χώρα μας, όπως φαίνεται,όχι μόνο δεν τους τιμά, αλλά ούτε τους στηρίζει (ηθικά έστω, γιατι οικονομικά δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση) για την πορεία τους στο χώρο της έρευνας και της επιστήμης. Όφειλει ΚΑΙ η ελληνική πολιτεία να βραβεύσει τον ερευνητή Βασίλη Παππά, ο οποίος κατέστη πλέον μετά τη βράβευσή του εξέχουσα προσωπικότητα στις Η.Π.Α, ως ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών του και ηθικής ανταμοιβής των επιτευγμάτων του!

Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική πολιτεία δεν γνωρίζει ως όφειλε την διάκριση του Έλληνα ερευνητή. Στον αντίποδα τυγχάνει ύψιστης αναγνώρισης από την πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία πληροφορικής (Microsoft) που ανέδειξε το έργο του. Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να αναφερθεί, οτι ο κ. Βασίλης Παππάς (προς τιμή της Ελλάδας) σε πλήθος συνεντέυξεων που έχει παραχωρήσει σε ΜΜΕ του εξωτερικού αναφέρει πάντα την ελληνική του καταγωγή από τη Παργα.

Παρακολουθήστε παρακάτω την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο γνωστό συνέδριο των hacker, Blackhat...


Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας ερευνητής μας στο secnews.gr.

Πηγή: secnews.gr - radar.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Λαϊκές Αγορές Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια