Καλησπέρα σε όλο το διαδίκτυο. Πώς πάει η ζωη;

Σήμερα, σκέφτομαι να γράψω κάτι σοβαρό, κάτι σαν tutorial (αρκετά σπάνιο να γράφω κάτι σοβαρό).

Θα σας δείξω σήμερα πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα WiFi δίκτυο στο σπίτι σας χωρίς ασύρματο Modem, χωρίς κάποιο ειδικό μηχάνημα, αλλά απλά με ένα laptop που έχει τη δυνατότητα να συνδέεται σε WiFi δίκτυα και με τη βοήθεια ενός καλωδίου Ethernet που καταλήγει σε ένα απλό και όχι άσυρματο Modem / Router.

Τέλεια, λοιπόν αυτό το tutorial το έχω δοκιμάσει σε windows vista και windows 7, δεν έτυχε να πειραματιστώ στα XP, όποιος έχει χρόνο και όρεξη να το κάνει αυτό στα XP και να μου πει, θα ήμουν ευγνώμων.

Αρχικά συνδέουμε το laptop μας στο internet με τον συνήθη τρόπο και σιγουρευόμαστε ότι ο πομπός WiFi του laptop είναι ανοιχτός.

Κατεβαζουμε το Connectify απο εδώ ή το ψάχνουμε στο Google και το κατεβάζουμε, η επιλογή είναι δική σας.

Το κάνουμε εγκατάσταση κανονικά όπως και τα υπόλοιπα προγράμματα που κάνουμε στον υπολογιστή μας. Είναι απλή εγκατάσταση, δεν θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα. Μετά την εγκατάσταση εκτελούμε το πρόγραμμα και κάνουμε το configuration. Μην αγχώνεστε, είναι απλό. Στις εικόνες μπορείτε να κλικάρετε, ώστε να μεγαλώσουν και να μπορείτε να τις βλέπετε καθαρά.

1.


Ωραία. Εδώ βλέπουμε το εισαγωγικό μήνυμα. Τίποτα σπουδαίο, πατάμε next χωρίς πολλά πολλά.

2.


Εδώ πληκτρολογούμε το όνομα του δικτύου που θέλουμε να φτιάξουμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, εγώ έχω ονομάσει το WiFi μου dk connectify. Πατάμε Next.

Στο επόμενο βήμα υπάρχει περίπτωση να σας ρωτήσει τι είδος δικτύου θέλετε να στήσετε (WPA, WEP κ.τ.λ.). Μπορείτε να διαλέξετε είτε WEP, είτε WPA, εγώ το έχω στήσει και με τους 2 τρόπους. Επίσης, αν υπάρχει η επιλογή στο ίδιο βήμα Make it public ή public, ενεργοποιήστε το και όχι δεν θα σας κλέβει ο γείτονας το WiFi σας γιατί...

3.


…ρυθμίζουμε password ώστε να το χρησιμοποιούμε μονό εμείς :P χαχαχα γείτονα τζαμπατζή δεν έχει internet, πάρε γρυλορούτερ!

4.


Ενεργοποιούμε την επιλογή share internet για ευνόητους λόγους… :P και είμαστε ετοιμοι!

Θα σας εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο κάτω δεξιά στο ρολόι του υπολογιστή που αν το πατήσετε βγάζει κάτι τέτοιο:


Γιατί όμως σας τα εξηγώ όλα αυτά; Γιατί να στήσετε ένα WiFi δίκτυο στο σπίτι σας; Θα σας εξηγήσω μερικούς λόγους:

Ως πρώην κάτοχος BlackBerry κινητού είχα παρατηρήσει ότι μερικές φόρες για να βρεις κάτι προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές δεν μπορούσες να τις κατεβάσεις στο pc σου και να τις περάσεις στο κινητό επειδή ήταν OTA (on the air), δηλαδή ήταν κάπου αποθηκευμένα στο internet και έπρεπε να τα κατεβάσεις από το κινητό σου. Όσοι δεν έχετε internet στο κινητό μπορείτε να συνδεθείτε με αυτό τον οδηγό μέσω WiFi. :Ρ

Επίσης, οι κάτοχοι Iphone θα μπορούν να συνδέονται μέσω ssh στο κινητό τους και να μεταφέρουν πράγματα (ειδικά αν χρησιμοποιούν documents to go ή οποιαδήποτε εφαρμογή για ανάγνωση αρχείων Word, pdf) στο κινητό τους, αφού τα περισσότερα δεν περνάνε μέσω Usb, αλλά μέσω WiFi.

Αυτοί ήταν 2 δικοί μου λόγοι για παράδειγμα, εσείς μπορεί να έχετε τους δικους σας.

Ελπίζω να βοήθησε αυτός ο οδηγός.

Για παρατηρήσεις, ερωτήσεις, ευχαριστήρια μηνύματα, μηνύματα μισούς γράψτε ένα comment από κάτω.

Χαιρετισμούς,
Δρ. Φίλιππος για το ClopYPastE blog

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

3 comments

  1. Ζαφείρι είπε,

    Ωραίος και χρήσιμος οδηγός.
    Ευχαριστώ

    Posted on 9 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:06 π.μ.

     
  2. Ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον. Έχεις να προτείνεις κάποια λύση για xp, vista ή ακόμη και για linux; Δυστυχώς, το connectify δουλεύει μόνο σε win 7...

    Λάμπρος
    lambrosbouk@gmail.com

    Posted on 14 Οκτωβρίου 2010 στις 9:37 π.μ.

     
  3. Elite User είπε,

    Ναι δυστυχως δεν δουλευει σε vista. Αλλα αν εχετε vista μην απελπιζεστε , εδω ειναι η λυση και για σας. http://www.tech-recipes.com/rx/2061/vista_set_up_an_ad_hoc_network/

    Posted on 22 Νοεμβρίου 2010 στις 4:40 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια