Good Morning σε όλους,

Ακόμα δεν έχω αναρρώσει πλήρως από το κρύωμα που είχα! Γκρρρ… Μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτή η κατάσταση, αλλά τι να κάνεις.
Εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόμουν να κάνω άλλο ένα άρθρο Blast From The Past. Θυμάστε το άρθρο μου για τα κινητά της δεκαετίας του 90; Ε, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν να κάνω ξανά, αλλά όχι με κινητά. Αυτήν τη φορά με Games. Decade 90 is the best!

Ωραία, λοιπόν, θα παρουσιάσω κάποια παιχνίδια τα οποία με σημάδεψαν μέσα σε εισαγωγικά στα παιδικά μου χρόνια τότε το '90. Με αυτά ασχολήθηκα πολλές ώρες, θυμάμαι μερόνυχτα να παίζω από τις 8 το βράδυ μέχρι χαράματα 4-5 η ώρα στο mega drive, αλλά και σε διάφορες κονσόλες. Πολλά από αυτά τα παιχνίδια που θα περιγράψω αργότερα βγήκαν και στον υπολογιστή και είμαι σίγουρος ότι κράτησαν ευχάριστη παρέα και σε σας! Παρεμπιπτόντως, ελπίζω να ξέρετε όλοι τι είναι αυτή η δεξιά πάνω φωτογραφία. Αν δεν ξέρετε είναι βλασφημία, τέλος!!!

Time travel journey initiated.

Launch time T-10.

Please insert time period: 1990 – 1999.
LAUNCH!

Road Rash:


Όταν πρόκειται για αθλητικό παιχνίδι τότε ξέρετε. Αν διαλέξετε τους τίτλους της EA Sports δεν θα απογοητευτείτε. Από το 1995 προσφέρει ρεαλιστικά (ανάλογα με την εποχή βεβαία) αθλητικά παιχνίδια που πάντα κάνουν τρελές πωλήσεις. Τελοσπάντων, αν back to the days, όπως λέμε, θέλατε καθαρή διασκέδαση, ε, λοιπόν θα αγοράζατε το Road Rush.


Το σενάριο ήταν απλό, τρέχεις σε αγώνες με μοτοσικλέτα. Ε, και λοιπόν; θα ρωτούσε κάποιος. Λοιπόν, κάνεις το παν για να βγεις πρώτος! Το παν όμως το τονίζω… χτυπάς τους αντιπάλους σου με γροθιές, σιδερολοστούς και αλυσίδες! Είχε πολλή πλακά θυμάμαι ειδικά αν το έπαιζες Multiplayer…εεε εννοώ 2 player







Flashback:

Δείτε εξώφυλλο! Όχι δείτε!!! Αυτό το παιχνίδι λίγοι θα το θυμόσαστε μάλλον ή μπορεί και κανένας. Εμένα προσωπικά μ' άρεσε τρομερά!!! Στα μάτια μου ήταν πλήρως ρεαλιστικό, αφού όταν πυροβολούσε ο παίκτης σου έπεφτε κάτω ο κάλυκας από τη σφαίρα, όταν έτρεχες και γύρναγες ξαφνικά προς την αντίθετη κατεύθυνση γλιστρούσε λίγο ο χαρακτήρας και αλλά παρόμοια παραδείγματα.






Όσο για το παιχνίδι ήταν από την εταιρεία US Gold, platform game που πήγαινες από περιοχή σε περιοχή κρατώντας το πιστόλι σου με απώτερο σκοπό να βρεις πληροφορίες για το ποιος είσαι, αφού έχεις χάσει τη μνήμη σου. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν δύσκολο και το εννοώ αυτό. Ήταν πραγματικά δύσκολο, παρόλα αυτά άξιζε τα λεφτά του, αφού θα σε κρατούσε κολλημένο στην κονσόλα σου / pc σου για αρκετό καιρό!






Golden Axe:



Όλοι τα χέρια ψηλά για αυτό το παιχνίδι. Χρειάζεται πραγματικά να μιλήσω για ένα από τα διαμάντια που κυκλοφόρησαν '90;;; Διάλεγες ηρώα ανάμεσα σε 3 και προχωρούσες από τα αριστερά στα δεξιά. Σκοπός σου ήταν να κατατροπώσεις όλους τους κακούς και να ελευθερώσεις τον βασιλιά και τη βασίλισσα του τόπου, ώστε να συνεχίσετε να ζείτε αρμονικά! Μπορούσες να καβάλας κάτι ζωάκια για να πηγαίνεις πιο γρήγορα και να πολεμάς, όπως επίσης σε κάποια μέρη υπήρχαν μπλε μπουκαλάκια που όταν τα έπινες μπορούσες να κανείς μαγικά! Το παιχνίδι όταν τελείωνε σε βαθμολογούσε και αυτό έκανε αρκετά άτομα να το ξαναπαίζουν, ώστε να πάρουν το μέγιστο βαθμό. Εγώ δεν τον πήρα ποτέ!


Contra:

Υeah baby! Το Contra! Άλλο ένα παιχνίδι – διαμάντι της εποχής. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε βγει σε όλες τις κονσόλες, ακόμα και σε αυτές που ήταν τύπου Family, περιείχαν δηλαδή 99999 παιχνίδια Mario, duck shooting κ.τ.λ. Απίστευτη δράση και στολίδι. Επίσης αν θυμάμαι καλά υπήρχαν διαφορά μονοπάτια που θα μπορούσες να διαλέξεις, έτσι ώστε το παιχνίδι να έχει διαφορετικά τέλη.

Comix Zone:


Τί είναι πιο σούπερ από το να έχεις ένα Comic για τον ίδιο σου τον εαυτό; Πώς θα σας φαινόταν να τηλεμεταφερόσασταν σε ένα Comic, να είχατε μπροστά σας άπειρους αντιπάλους, να έπρεπε να επιβιώσετε βγάζοντας τους νοκ-άουτ την ώρα που ένα χέρι έβγαινε από το πουθενά και ζωγράφιζε ακόμα περισσοτέρους εχθρούς κάνοντας τον συνολικό αριθμό τους Ν-1;;;
Το παιχνίδι αυτό ήταν Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Ο! Η μίξη των χρωμάτων, σχεδίων και σεναρίου έδεναν πολύ όμορφα! Θυμάμαι ότι το έπαιζα στο Mega Drive του ξάδερφού μου και λίγο αργότερα βγήκε και στον υπολογιστή για τον οποίο το απέκτησα και έπαιζα.


The Lost Vikings:

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη αυτού του παιχνιδιού έγινε από την Blizzard. Από όταν κυκλοφόρησε αυτό το παιχνίδι άλλαξε όλα τα δεδομένα για τα Puzzle παιχνίδια. Έχεις 3 Vikings τους οποίους δεν τους χειρίζεσαι ταυτόχρονα βεβαια, αλλά όπου και να πας σε ακολουθούν και οι 3. Ο καθένας έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα που πρέπει να εκμεταλλευτείς και να βοηθήσεις και τους 3 να περάσουν τις πίστες. Αυτό που το ξεχωρίζει ως παιχνίδι είναι ότι πρέπει να σκεφτείς και να κανείς μια μίξη από τις δυνατότητες που έχει ο κάθε Viking, ώστε να καταφέρεις να πας μέχρι το τέρμα. Εθιστικότατοοο!

Earthworm Jim:



Βρε βρε, καλώς τον Jimmara! Είναι το Earthworm Jim, το καλύτερο παιχνίδι της δεκαετίας του '90; Δεν νομίζω, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήταν ένα από τα καλυτέρα παιχνίδια που είχαν βγει εκείνη την εποχή. Ο σχεδιασμός και το χιούμορ που υπήρχε έκανε το παιχνίδι μοναδικό! Είσαι ένα σκουλήκι μέσα σε μια στολή και σκοπός σου είναι να σώσεις την πριγκίπισσα που το όνομα της είναι Whatshername (ναι, ακριβώς το όνομα της είναι «ποιο είναι το όνομα της»). Περνάς από πιστά σε πιστά με τρομερή μουσική, έφυε και χιούμορ. Ο τελικός εχθρός είναι ένα χρυσόψαρο. LOL; Κατ' εμένα ήταν το καλύτερο παιχνίδι που είχα παίξει.

Υπήρχαν και αλλά πολλά που μου κράτησαν συντροφιά τότε στα νιάτα μου, από το Fifa96 μέχρι το power rangers, τα οποία μάλιστα ήταν και στη μόδα! Σας παρουσίασα τα πιο σημαντικά σύμφωνα με μένα, αλλά έχετε στο νου σας ότι το πώς παρατηρείς κάτι έχει να κάνει με το μάτι του παρατηρητή, αν με κατεβαίνετε. Για εσάς τα Top παιχνίδια μπορεί να ήταν άλλα που εγώ μπορεί να μην ξέρω! Αυτά λοιπόν από μένα μετά από αυτό το νοσταλγικό ταξίδι στο '90. Ξανά πίσω στο 2010.


Υ.Γ.: Κάτι τελευταίο… ελπίζω στο μέλλον να μην καταλήξουμε έτσι:



Πηγή: gadget-akia.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια