Στη θάλασσα...

Posted by Clopy Paste 2 Μαΐου 2009

Ήρθε άλλο ένα Σαββατοκύριακο.

Σαν κάθαρση για όλο το τρέξιμο της εβδομάδας, να μπαίνεις μέσα του κουρέλι, ρετάλι και να βγαίνεις άλλος άνθρωπος.

Ύλη στο περιοδικό κλείσαμε, μάτι, επίσης, δεν κλείσαμε, είμαι κουρασμένος, έχω μαύρους κύκλους, «μ’ αρέσεις όπως και να ‘σαι», μου λέει, «έχω το μαγικό φίλτρο για να γιατρεύω τα πάντα», γελάω, οδηγώ προς τη θάλασσα.

Πετάω παπούτσια, τα πόδια μου βυθίζονται στην άμμο, μπαίνει ανάμεσα στα δάχτυλά μου, η αποθεραπεία από την εργάσιμη εβδομάδα μόλις άρχισε.

Με κοιτάει, γελάει και τα μάτια της λάμπουν, στην πραγματικότητα μέσα τους βλέπω το έργο προσεχώς.

Η θάλασσα είναι ήρεμη, σαν λίμνη, ο ήλιος ανεβαίνει και ζωντανεύει τα σχήματα, φτιάχνει νέα χρώματα, η θάλασσα λικνίζεται σαν ατελείωτος όγκος από το περισσότερο μπλε που έχεις δει ποτέ.

Δεν έχει καθόλου κόσμο, τη βλέπω μέσα από τα γυαλιά ηλίου μου και την παρατηρώ, το ξέρει ότι τη χαϊδεύει το βλέμμα μου, μένω στις λεπτομέρειές της.

Τη γλώσσα που βρέχει τα χείλη, την άμμο πάνω στο κορμί της, χαμόγελα, παίζει μ' ένα παρεό, το κάνει φούστα, μαντίλι, σουτιέν, καπέλο, παίζει, φοράει μόνο το κάτω μέρος του μαγιό.

Βάζει την πλάτη της στο στήθος μου, σαν να θέλει να κρυφτεί στην αγκαλιά μου, καπνίζουμε από το ίδιο τσιγάρο, της χαϊδεύω τα ξανθά, λιτά της μαλλιά, της ψιθυρίζω στ’ αφτί το πώς πέρασα, «είσαι κουρασμένος», μου λέει, «αλλά θα σε ξεκουράσω εγώ γιατί σ’ αγαπάω», με φιλάει, τα χείλη της δεν μυρίζουν μόνο θάλασσα, έχουν τη δική της γεύση. Γεύση που μόνο το μυαλό σε κάνει να θυμάσαι.

Σηκώνεται, με πιάνει από τα χέρια, με σηκώνει, συνεχίζει να με φιλάει, η ανάσα της είναι κοφτή, με τραβάει προς τη θάλασσα, με κοιτάζει στα μάτια και γελάει, νομίζει ότι θα σταματήσω και δεν θα πέσω με τα ρούχα μέσα, συνεχίζω, με φιλάει κι άλλο για να εξαργυρώσουμε τα χρόνια που χάσαμε, καλό σαββατοκύριακο να έχουμε, κινητό δεν έχουμε πια, αλλά ποιος νοιάζεται, κόσμο δεν έχει τριγύρω, Σαββατοκύριακο έχουμε…


Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Λαϊκές Αγορές Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια