FON: Δωρεάν WiFi Internet σε όλο τον κόσμο

Posted by Clopy Paste 28 Οκτωβρίου 2009



Το FON είναι η μεγαλύτερη ασύρματη (WiFi) κοινότητα στον κόσμο, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που τους αρέσει να μοιράζονται δωρεάν το ίντερνετ. Το όραμά του είναι να υπάρχει WiFi παντού με την βοήθεια των μελών οι οποίοι ονομάζονται Foneros. Η ιδέα που στηρίζεται το όλο εγχείρημα είναι πολύ απλή. Μοιράζουμε ένα ποσοστό από την ευρυζωνική σύνδεση του σπιτιού μας και ως αντάλλαγμα έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα FON Hotspots σε όλο τον κόσμο.




Ως εταιρία η FON, εγκατεστημένη στην Ισπανία, έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημαντικών εταιριών τόσο από το χώρο των νέων τεχνολογιών (Google, Skype) όσο και από εταιρίες Επιχειρηματικού Κεφαλαίου (Venture Capital) (Index Ventures και Sequoia Capital), με αποτέλεσμα τη σημαντική χρηματοδότησή της.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες χρηστών της FON:

Linus
Είναι και οι περισσότεροι. Οι χρήστες αυτοί μοιράζονται την ασύρματη (WiFi) σύνδεσή τους στο σπίτι τους και απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο FON.

Aliens
Οι χρήστες αυτοί δεν μοιράζονται τη WiFi σύνδεσή τους. Πληρώνουν ένα ποσό αναλόγως με τη διάρκεια παραμονής τους στο Internet για την πρόσβαση στην κοινότητα FON και επομένως στο Internet.
Συγκεκριμένα υπάρχουν τα παρακάτω μοντέλα χρήσης:
- Μπορούν να έχουν 15 λεπτά δωρεάν περιορισμένη πρόσβαση στο Internet (μπορούν να έχουν πρόσβαση στο GOOGLE MAIL και σε όλες τις υπηρεσίες του GOOGLE), αφότου συμπληρώσουν κάποια στοιχεία και παρακολουθήσουν μια διαφήμιση της FON.
- Μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet για μία ημέρα πληρώνοντας το ποσό των 4,90 € (one day pass) ή το ποσό των 14,90€ για 5 ημέρες (5 day passes), αφότου συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και πληρώσουν είτε με την πιστωτική τους κάρτα είτε μέσω Paypal.
- Μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet για μία ώρα πληρώνοντας ένα ποσό, αφότου συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και στείλουν ένα SMS (στην Ελλάδα δεν παρέχεται ακόμα αυτός ο τρόπος πληρωμής, γιατί δεν υπάρχει ακόμα πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που να συνεργάζεται με τη FON). Ωστόσο, για 1 ώρα απεριόριστης προσβάσης μπορούν να πληρώσουν είτε με την πιστωτική τους κάρτα είτε μέσω PayPal το ποσό των 2€.
- Μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό, αφότου συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και συμπληρώσουν έναν Promo Code (αυτός παρέχεται δωρεάν από μέλη της FON). Σημειώνεται ότι οι χαρακτηρισμοί περιορισμένη, απεριόριστη, όπου αναφέρονται, σχετίζονται με ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και όχι με ΧΡΟΝΟ.

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Bills
Οι χρήστες αυτοί, συνήθως εταιρίες ή επαγγελματίες, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τη WiFi σύνδεσή τους, λαμβάνουν το 50% από τα χρήματα που πληρώνουν οι χρήστες Aliens όταν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο FON πρόσβασης.

Για να γίνει κάποιος είτε Linus είτε Bill μπορεί να αγοράσει τον εξοπλισμό από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας. Αυτός περιλαμβάνει έναν δρομολογητή (router) που ονομάζεται Fonera 2.0n (κόστος 79€) ή το δρομολογητή Fonera+ (κόστος 29.95€). Το κόστος μπορεί να είναι πολύ μικρότερο αν κάποιος διαθέτει promotion code (παρέχεται συνήθως από κάποιο φιλικό πρόσωπο).




Σας συνιστούμε να παραγγείλετε τον ακριβότερο δρομολογητή Fonera 2.0n...




Ιδού οι λόγοι:
-Περιλαμβάνει εφαρμογή Torrent Downloader, ώστε να μπορείτε να κατεβάζετε torrents ακόμα και όταν ο H/Y είναι κλειστός
-Περιλαμβάνει εφαρμογή YouTube Video Uploader, ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε βίντεο στο YouTube, ακόμα και όταν ο Η/Υ είναι κλειστός
-Περιλαμβάνει εφαρμογές Picasa, Facebook, Flickr Photo Uploader, ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας στις παραπάνω εφαρμογές ακόμα και όταν ο Η/Υ είναι κλειστός
-Αν έχετε λογαριασμούς στις υπηρεσίες Rapidshare και Megaupload, σας δίνεται η δυνατότητα να μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες ακόμα και όταν ο Η/Υ είναι κλειστός
-Περιλαμβάνει USB θύρα, ώστε να μπορείτε να συνδέετε πάνω USΒ συσκευές (εξωτερικό σκληρό δίσκο, εκτυπωτή, web κάμερα κτλ)
-Απολαμβάνετε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 Mbps κάνοντας χρήση του πρωτοκόλλου 802.11n
-Βελτιώνετε την άσυρματη κάλυψη στο σπίτι σας με τις 2 κεραίες που περιλαμβάνει ο δρομολογητής και την ισχύ του πρωτοκόλλου 802.11n
-Προσθέτετε νέες εφαρμογές στο δρομολογητή με ένα απλό κλικ
-Μετατρέπει 3G dongle σε WiFi σήμα
-Σας δίνει τη δυνατότητα να τον ακολουθήσετε μέσω της υπηρεσίας Twitter, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε αν έχουν κατέβει τα αρχεία που κατεβάζετε ή αν κάποιος επισκέπτης έχει συνδεθεί σ' αυτόν (η δυνατότητα αυτή παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας της FON)
-Και πολλές ακομά υπηρεσίες




Δείτε εδώ μια σύγκριση με κάποιους άλλους δρομολογήτες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο δρομολογητής αυτός εκπέμπει ταυτόχρονα 2 WiFi σήματα με διαφορετικό SSID: Το ένα ιδιωτικό (PRIVATE) για χρήση μόνο από εσάς, με ασφάλεια WPA2 και το άλλο δημόσιο (PUBLIC) για χρήση από τους χρήστες της FON που θα τύχει να βρεθούν στην εμβέλεια του.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι πολύ απλή. Απλώς συνδέετε τoν FON δρομολογητή πάνω στο ADSL Modem-Router σας και έπειτα ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχονται μαζί με τον εξοπλισμό.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη αρκετοί Foneros (είτε Linus, είτε Bill – τονίζουμε εδώ ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος και τα δύο), για τους οποίους μπορείτε να δείτε ακριβώς σε ποια περιοχή βρίσκονται μέσω της εφαρμογής goοgle maps που έχει ενσωματώσει η εταιρία στον ιστοτόπο της.




Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Για παραγγελίες, εγκαταστάσεις, τεχνικά προβλήματα καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το blog ClopYPastE στο e-mail clopyandpaste@gmail.com.





Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια