Δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα χρυσό και ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δύο χρυσά σε Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου, 6 χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αναγνώριση από τους πάντες ως ο καλύτερος όλων! Η καριέρα του Τεντόγλου, με λίγα λόγια, είναι… γεμάτη χρυσό και δεν μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό στο Παρίσι.
Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, πάντως, ο Τεντόγλου δεν πήρε προβάδισμα από την αρχή αυτή τη φορά, αφού το πρώτο του άλμα ήταν στα 8,27μ., επίδοση που τον έφερνε στη 2η θέση, πίσω από τον Ματία Φουρλάνι, που είχε κάνει λίγο νωρίτερα 8,34μ.
Από το 2ο άλμα του, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής προσπέρασε τον Ιταλό, κάνοντας 8,48μ., κάνοντας σαφές σε όλους (αν και το ήξεραν) ποιός ήταν το φαβορί για τη νίκη, για το χρυσό μετάλλιο.
Στην 3η προσπάθειά του ο Τεντόγλου δεν ανέβασε τη διαφορά από τους υπόλοιπους, αφού έκανε 8,24μ., η 1η θέση, όμως, παρέμενε δική του, καθώς το 8,48μ. έμοιαζε άπιαστο για τους υπόλοιπους.
Στο 4ο άλμα του ο Μίλτος προσγειώθηκε στα 8,36μ., δεν ανέβασε ούτε με αυτό την επίδοσή του δηλαδή, αλλά η βάση για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είχε ήδη μπει από τη στιγμή που οι αντίπαλοί του δεν έδειχναν ικανοί να ξεπεράσουν το 8,48μ.
Η νίκη, επομένως, ερχόταν όλο και πιο κοντά για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος στην 5η προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 8,31μ. Δεν κατάφερε, δηλαδή, ούτε τότε να βελτιώσει το 8,48μ., αλλά… δεν χρειαζόταν κιόλας από τη στιγμή που οι υπόλοιποι δεν απειλούσαν.
Και δεν κατάφεραν να τον απειλήσουν ούτε στο 6ο και τελευταίο άλμα, το οποίο ο Τεντόγλου άφησε, αφού το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν γεγονός!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.