Σε «μύθους και αλήθειες» για τα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία ...θα ενταχθούν στο στόλο της ΟΣΥ στην Αθήνα και του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται με δημοσίευσή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας (π.χ. κίνδυνος πυρκαγιάς), στο ζήτημα των φορτιστών, στο ζήτημα της συντήρησης των οχημάτων κ.ά.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αρχικά χωρίς επιβάτες, μέρος των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην παράδοσή τους ως τα τέλη αυτού του μήνα ή μέσα στον Μάιο του 2024.

Όσα αναφέρει η δημοσίευση του υπουργού:

Μύθος: Είναι επικίνδυνα & υπάρχει κίνδυνος να πιάσουν φωτιά

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία διαθέτουν υψηλής ποιότητας συστήματα ασφαλείας. Ειδικότερα, είναι εξοπλισμένα με προηγμένο σύστημα προστασίας αζώτου για πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στον χώρο των συσσωρευτών των λεωφορείων. Το εν λόγω σύστημα παρακολουθείται 24/7 με σχετικό σύστημα.

Μύθος: Δεν έχουμε φορτιστές

Όλοι οι προβλεπόμενοι 125 φορτιστές έχουν ήδη αφιχθεί στη χώρα και ευρίσκονται σε στεγασμένο φυλασσόμενο χώρο της Ο.ΣΥ. στο αμαξοστάσιο Α.Ι. Ρέντη. Άμεσα προβλέπεται οι 55 εξ αυτών να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη και το Αμαξοστάσιο Σταυρούπολης. Οι εργασίες εγκατάστασής τους έχουν δρομολογηθεί.

Μύθος: Με τις υψηλές απαιτήσεις ειδικά για κλιματισμό το καλοκαίρι, δεν θα επαρκεί η μπαταρία.

Οι συσσωρευτές των εν λόγω ηλεκτρικών λεωφορείων είναι σχεδιασμένοι για κανονική λειτουργία σε εύρος θερμοκρασίας από -40 έως 55 βαθμούς, δοκιμασμένοι σε χώρες όπως Κατάρ και ΗΑΕ. Επιπροσθέτως, παρεμφερές μοντέλο της εταιρείας δοκιμάστηκε σε γραμμές της Ο.ΣΥ. το 2020, καταγράφοντας υψηλή αυτονομία υπό συνθήκες πλήρους φορτίου, λειτουργίας πλήρους κλιματισμού και όλων των περιφερειακών μηχανισμών που συνιστούν πηγές κατανάλωσης.

Μύθος: Δεν έχουμε ανταλλακτικά, είναι ελλιπείς οι δυνατότητες συντήρησης

Υπάρχει εγγυημένη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών από τον προμηθευτή για περίοδο άνω των 10 ετών. Η Yutong έχει αποδεδειγμένα διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά άνω των 7.000 ηλεκτρικών λεωφορείων κατά την τελευταία 10ετία, εκ των οποίων 1.000 του ίδιου τύπου με τα 250 που ήλθαν στην Ελλάδα. Διαθέτει επίσης 56 εξειδικευμένους έμπειρους μηχανικούς με βάση στην Ευρώπη, εκ των οποίων έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα κάποιοι για να οργανωθεί η αποτελεσματική υποστήριξη Ο.ΣΥ. και Ο.Α.Σ.Θ. και να μεταφερθεί η τεχνογνωσία.

Μύθος: Έχουν μικρό προσδόκιμο «ζωής», σε 5 χρόνια θα θέλουν αλλαγή μπαταρίας και δεν θα μπορούμε να προμηθευτούμε.

Οι εγγυήσεις καλής λειτουργίας που έχει δώσει η Ανάδοχος ανέρχονται σε 85 μήνες για τα λεωφορεία, 99 μήνες για τους συσσωρευτές να μην πέσουν κάτω από το 80% της ικανότητάς τους και 145 μήνες για τους φορτιστές των συσσωρευτών, καθώς και εγγύηση αντισκωριακής προστασίας 18 ετών για το αμάξωμα των λεωφορείων.

Μύθος: Τα κινέζικα δεν έχουν καλή ποιότητα/έπρεπε να τα κατασκευάσουμε εδώ.

Οι βασικοί κινεζικοί οίκοι κατασκευής και προμήθειας λεωφορείων αστικού κύκλου, μεταξύ των οποίων και η Yutong, διαθέτουν εξαιρετικό ιστορικό, με υψηλές πωλήσεις και στην Ευρώπη. Η ανάδοχος έχει κατασκευάσει και προμηθεύσει άνω των 180.000 λεωφορείων νέας τεχνολογίας και ενεργειακής απόδοσης, εκ των οποίων σημαντικό αριθμό σε ευρωπαϊκές χώρες. Δεν υφίστανται συναφείς παραγωγικές δυνατότητες στη χώρα μας.


Πηγή: sakisgeorgiadis.blogspot.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια