Πολλά μέρη της Ελλάδας και δεκάδες χωριά της κρύβουν ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνήθως τις μαθαίνουμε, όταν τα επισκεφθούμε με αφορμή μια εκδρομή. Τότε συνειδητοποιείς πόσο ενδιαφέροντα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν στα πιο μικρά και άγνωστα μέρη της Ελλάδας που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ένα ελληνικό χωριό που έχει κάτι το ξεχωριστό.

Ο λόγος για το χωριό Κρεμμύδια, το οποίο λίγοι ξέρουν ότι έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Και όχι άδικα όπως θα μάθουμε παρακάτω.

Το χωριό Κρεμμύδια, λοιπόν, βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας σε μια πολύ όμορφη από άποψη φυσικού κάλλους περιοχή. Αν ξεκινήσεις για εκδρομή στην περιοχή θα το βρεις κάτι λιγότερο από 20 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο και συγκεκριμένα στην Πυλία. Αν έχεις ως βάση σου την Καλαμάτα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθείς εκεί και να γνωρίσεις ποιό είναι το χωριό που έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Μπορεί επίσης να ακούσεις να το αποκαλούν Φουρτζοκρέμμυδα, Βελανιδιά ή Φούρτζη.

Αν λόγω ονόματος το μυαλό σου πάει σε κάτι σχετικό με τα κρεμμύδια και ότι γι’ αυτό το λόγο μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, τότε δε μάντεψες σωστά. Το έτος 1999, λοιπόν, το όμορφο αυτό χωριό της Μεσσηνίας μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Για ποιό λόγο; Θεωρήθηκε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν, ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του!

Πιο συγκεκριμένα το βιβλίο αναφέρει ότι το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού της κοινότητας ανερχόταν στο 30%! Ανατρέχοντας το μακρινό 1893, οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολείο στο χωριό και έως το 1999 φαίνεται ότι όντως από εκεί αναλογικά έγινε και η μεγαλύτερη αποφοίτηση πτυχιούχων επιστημόνων.



Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια