Γι' αυτό τον λόγο, μάλιστα, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να τις προμηθευόμαστε σε μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύουμε στην κουζίνα ή την αποθήκη μας.
Τί γίνεται όμως όταν ο καιρός περνάει και δεν έχουμε προλάβει να τις μαγειρέψουμε; Αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να μαλακώνουν.
Προκειμένου να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τις παρακάτω τρεις (3) απλές συμβουλές:
1. Μην τις αποθηκεύετε στο ψυγείο. Με τον λανθασμένο αυτό τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.
2. Για την καλύτερη διατήρησή τους προτιμήστε να τις αποθηκεύσετε σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σας είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φροντίστε τουλάχιστον να τις τοποθετήσετε έστω σε ένα σημείο χωρίς φως.
3. Αποφύγετε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, στην οποία οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.