Με την είσοδο της άνοιξης ο καιρός στην Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο ωραίος και κατάλληλος για εξωστρεφείς δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μπορούμε να επισκεφτούμε αρκετές περιοχές μέσα στη φύση και να τις περπατήσουμε και να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη τους.

Η πεζοπορία (hiking) όμως στην εξοχή έχει και αυτή τα μυστικά της, τα οποία οι αρχάριοι ανάμεσά μας είναι καλό να ξέρουν, ώστε να μπορούν να την απολαύσουν και να θέλουν να τη διατηρήσουν. Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε τέσσερα (4) απ' αυτά:


1) Αξιολογήστε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης και επιλέξτε το μονοπάτι που σας ταιριάζει

Το hiking παρόλο που φαίνεται απλό, εντούτοις απαιτεί ένα επίπεδο φυσικής κατάστασης ανάλογα με τη διαδρομή. Ειδικά για τα πιο μακρινά όπου θα μεταφέρετε και εξοπλισμό μαζί σας είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις δυνατότητές σας και τα όρια σας, ώστε να μην καταπονήσετε το σώμα σας περισσότερο από όσο χρειάζεται. Καλό είναι πρώτα να δοκιμάζετε μικρότερες διαδρομές στην αρχή ώστε να συνηθίζετε και σιγά σιγά να επιλέγετε όλο και πιο μακρινές.

2) Βρείτε έναν παρτενέρ

Χαρά που μοιράζεται γίνεται διπλή, κούραση που μοιράζεται γίνεται μισή. Πέρα από το γεγονός ότι μπορείτε να δημιουργήσετε καλές φιλίες μέσω του hiking, υπάρχει επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, όπως για παράδειγμα κάποιος τραυματισμός.

3) Να έχετε τα απαραίτητα

Η ασφάλεια, η άνεση και η προστασία σας είναι απαραίτητα συστατικά για επιτυχημένο hiking. Επιλέξτε άνετα ρούχα καθώς και ανάλογα με το είδος της απόστασης/περιοχής που θα καλύψετε, χάρτη, πυξίδα, κάποιο κουτί πρώτων βοηθειών, νερό και κάποια σνακ, γυαλιά ηλίου, φακό αν πρόκειται να σας προλάβει η νύχτα και αδιάβροχο σε περίπτωση ξαφνικής βροχής. Για πιο μακρινές διαδρομές συνιστάται και αλλαξιά ρούχων και κάποιου είδους μικρής σκηνής.

4) Πάντα να ενημερώνετε κάποιον για το πού θα είστε

Είτε μόνοι είτε με παρέα πάντα να έχετε ενημερώσει κάποιον για το πού θα κάνετε την εξερεύνησή σας. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν, οπότε σε αυτήν την περίπτωση να μπορούν να ειδοποιηθούν οι απαραίτητες αρχές για γρήγορη βοήθεια.

Πηγή: ulegend.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια