Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει πλέον άρδην την ταξιδιωτική μας ζωή. Όμως σιγά σιγά τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται και ήδη υπάρχουν στην Ευρώπη χώρες, πόλεις και περιοχές που θα μπορούσαν να γίνουν ο επόμενος προορισμός μας.

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για να επισκεφθείς αν σκεφτεί κανείς ότι είχαν τους λιγότερους θανάτους ανά πληθυσμό (δες εδώ) και συνεπώς θεωρούνται οι πιο ασφαλείς προορισμοί μια και είχαν αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού. 

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χρυσή δεκάδα η δική μας Ελλάδα και η αδελφική μας Κύπρος.

1. Σλοβακία

Η Σλοβακία με πληθυσμό περίπου 5.5 εκατομμύρια κατοίκους κατάφερε το ακατόρθωτο. Είναι στην κορυφή της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης. Έχοντας γύρω της την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία είναι αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες χώρες για να επισκεφθεί κανείς το 2020.

2. Λετονία

Η Λετονία μπορεί να μην φημίζεται για τον τουρισμό της, αλλά μάλλον αυτό θα πρέπει να αλλάξει - ειδικά εν μέσω κορωνοϊού -. Είναι ένας ευρωπαϊκός προορισμός που μέσω της αρχιτεκτονικής της, των κάστρων της και της φύσης της, μπορεί να δελεάσει ένα ταξιδιώτη να την επισκεφθεί.

3. Βουλγαρία 

Και μπορεί η Βουλγαρία να μην ήταν ο ταξιδιωτικός προορισμός που είχες στα ταξιδιωτικά σου δεδομένα, αλλά πρέπει άμεσα να μπει. Το low budget που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις μέχρι εκεί είναι μεγάλο δέλεαρ. Είναι μια από τις χώρες που έχουν «κερδίσει» τη μάχη με τον κορωνοϊό και αυτό την κάνει ακόμη πιο γοητευτική στα μάτια μας.

4. Μάλτα 

Η Μάλτα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χώρα της Ευρώπης. Μπορείς να γυρίσεις όλη τη χώρα σε 3-4 ημέρες και παράλληλα να γνωρίσεις την κουλτούρα των ντόπιων. Αν είσαι πιο «χαλαρός ταξιδιώτης» ίσως χρειαστείς 5 ή 6. Όσες ημέρες και να χρειαστείς πάντως, εκεί θα είσαι coronavirus-free, οπότε μπορείς να μείνεις άνετα!

5. Κύπρος 

Κύπρος! Η γειτονική, δική μας και αδελφική μας χώρα τα κατάφερε πολύ καλά όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ιού. Είναι μάλιστα σε λίγο πιο ευνοική θέση από την Ελλάδα και άρα ιδανικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη.

6. Ελλάδα 

Τί να πει κανείς για την Ελλάδα; Την έκπληξη της Ευρώπης; Χειρίστηκε τον κορωνοϊό ιδανικά, ειδικά έχοντας ακριβώς δίπλα την Ιταλία, η οποία αποδεκατίστηκε. Η Ελλάδα δεν είναι πια ιδανικός προορισμός μόνο εξαιτίας των απίστευτων τοπίων της και της μοναδικής της θάλασσας, αλλά και επειδή οι πολίτες της είναι υπεύθυνοι όσον αφορά στο θέμα του ιού.

7. Πολωνία 

Μεσαιωνικά παραμύθια, όπως η Κρακοβία και το Γκντανσκ, συναντιούνται με την άκρως εντυπωσιακή και τουριστική Βαρσοβία για να δημιουργήσουν την Πολωνία. Πόλεις, δάση και ποτάμια, λίμνες λόφοι και φρέσκος αέρας υποδέχονται κάθε νέο επισκέπτη της χώρας.

8. Κροατία 

Οι όμορφες πόλεις, τα εντυπωσιακά κάστρα και η λαχταριστή κουζίνα είναι και όλα όσα θα παρακινήσουν κάθε ταξιδιώτη να κλείσει εισιτήρια με προορισμό την Κροατία. Η χώρα των 4 εκατομμυρίων κατοίκων τα πήγε περίφημα όσον αφορά στη διαχείριση του κορωνοϊού και αυτό σίγουρα θα φανεί στην επισκεψιμότητά της.

9. Λιθουανία 

Λιθουανία! Η μικρή χώρα στα βόρεια της Ευρώπης έχει ενδιαφέρουσα ιστορία, καλοσυνάτους κατοίκους και εκπληκτική φύση. Οι Λιθουανοί κατατάσσονται στους πιο μορφωμένους πολίτες της Ευρωπαϊκης Ένωσης (ΕΕ). Μάλιστα κατά μέσο όρο μιλούν περισσότερες γλώσσες από πολίτες άλλων χωρών-μελών της ΕΕ.

10. Τσεχία

Αλλά και η Τσεχία χειρίστηκε εξαιρετικά το θέμα με τον ιό σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η Πράγα, το Κάρλο Βιβάρι και τόσα άλλα επικά αξιοθέατα της χώρας θα είναι στην κορυφή της καρδιάς κάθε ταξιδιώτη για το 2020.

Πηγή: happytraveller.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια