Το «έξτρα παρθένο» ελαιόλαδο θεωρείται το καλύτερο ποιοτικά ελαιόλαδο, γιατί είναι το αγνό φυσικό λάδι ελιάς, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία. Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς, ενώ ενδέχεται να παρουσιάζει ευχάριστη πικράδα και μικρής διάρκειας κάψιμο στον λαιμό.
Επίσης το «έξτρα παρθένο» ελαιόλαδο έχει βαθμό οξύτητας – εκφρασμένο σε ελαϊκό οξύ – που δεν υπερβαίνει το 0.8%. Η οξύτητα αποτελεί ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την ποιότητα του ελαιόλαδου, καθώς όσο πιο χαμηλή είναι, τόσο πιο ποιοτικό το ελαιόλαδο.
Το 75% της ελληνικής παραγωγής ελαιόλαδου είναι «έξτρα παρθένο». Έτσι η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κόσμο σε παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγός χώρα σε όλο τον κόσμο.
Υ.Γ.
* Ο βαθμός οξύτητας του ελαιόλαδου αναγράφεται στη συσκευασία του, οπότε πρέπει να του δίνεις την πρέπουσα σημασία.
* Αγόρασε ΕΔΩ το καλύτερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με ένα κλικ.
Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.