Το παγωτό είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευπαθές προϊόν, γεγονός που επιβάλλει συνεχή, αυστηρό και έγκυρο ποιοτικό έλεγχο. Πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο σε καθαρά και κλειστά δοχεία, ώστε να προστατεύονται τα θρεπτικά συστατικά του και να αποφεύγεται η ανάπτυξη βακτηριδίων ή παθογόνων μικροοργανισμών.
Όταν διαλέγεις παγωτό θα πρέπει να προσέχεις τα εξής 6 πράγματα:
1. Να προτιμάς το τυποποιημένο από το χύμα (σύμφωνα με το ΙΝ.ΚΑ., τα ποσοστά νοθείας στο χύμα κυμαίνονται μεταξύ 15-20%, ενώ στο τυποποιημένο είναι σχεδόν μηδαμινά).
2. Να μην το αγοράζεις, αν δεις εμφανή ελαττώματα και παραμόρφωση στη συσκευασία του.
3. Να το αγοράζεις από καταψύκτες που βρίσκονται σε σκιερά μέρη και δεν είναι υπερβολικά γεμάτοι. Να μην έχουν επίσης στρώματα πάγου στα τοιχώματά τους, που σημαίνει ότι έγινε ανεξέλεγκτο ξεπάγωμα με συνέπεια πιθανή αλλοίωση της σύστασης του παγωτού.
4. Αν δεν πρόκειται να το καταναλώσεις άμεσα, πρέπει να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη. Μην το φας, αν παραμείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από μισή ώρα.
5. Το χύμα πρέπει να διατηρείται σε ειδικές καθαρές βιτρίνες και το κουτάλι σερβιρίσματος να είναι πάντα τοποθετημένο μέσα σε καθαρό δοχείο με νερό.
6. Η γεύση και η οσμή του πρέπει να είναι ευχάριστη και γλυκιά.
Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.