ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ» (ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ)

Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ» διάρκειας 20 ωρών (3 - 4 ημέρες) (συνήθως Παρασκευή: 6μ.μ. - 10μ.μ., Σάββατο: 9 π.μ. - 5 μ.μ., Κυριακή: 9 π.μ. - 5 μ.μ.) υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.

Το πρόγραμμα το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001 άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2008 αποτελείται από 7 βασικές ενότητες 20 ωρών (1-7) και 2 προαιρετικές (8-9), στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή.



1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
3. ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ
4. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
5. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ
6. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
8. ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ
9. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Από το 1998 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις βασικές Πρώτες Βοήθειες παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.

Τέλος, οι φορείς ( οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λπ.) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ - ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ (BLS / AED)»

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ανανηπτών δημιουργήθηκε το 2008 και αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή.

Υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη τη χώρα και η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι έξι ώρες και το κόστος συμμετοχής 35 ευρώ.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας μετά από εξετάσεις αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Ανανήπτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια.

Υ.Γ. ClopYPastE

Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και ειδικά το πρώτο είναι από τα σεμινάρια που όλοι μας θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε καθώς αφορά στη ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό. Να 'στε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε και τα 50€ που θα δώσετε θα πιάσουν σίγουρα τόπο. Ο εκπαιδευτής του Ερυθρού Σταυρού κ. Δημήτρης Χατζηδιάκος (όσοι το παρακολουθήσουν στον Τομέα Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών στην Αθήνα θα τον γνωρίσουν σίγουρα) θα κάνει ό,τι καλύτερο για αυτό. Με την παραστατικότητά του, το χιούμορ του, την ευγένεία του και το ήθος του χαρακτήρα του θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή και τόσο εκείνος όσο και οι συνάδελφοί του θα σας μυήσουν στην «τέχνη» των πρώτων βοηθειών οπλίζοντάς σας με υπευθυνότητα, θάρρος και ψυχραιμία. Θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές των προγραμμάτων αυτών για τις γνώσεις που παρέχουν στους πολίτες πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στη ζωή. Πολλά συγχαρητήρια τέλος και σε όλους τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο. Μπορείτε να γίνετε και εσείς εθελοντής εδώ.  


Πηγή: samarites.grarcadiaportal.gr - redcross.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια