«Ούτε που θυμάμαι πού γνωριστήκαμε. Θα κάπνιζε πούρο. Θα ήταν στο πλευρό της ο Θάνος. Θα δοκίμαζε από όλα τα πιάτα. Θα έπινε μικρές γουλιές κόκκινου κρασιού. Θα ρωτούσε να μάθει. Θα σημείωνε, ίσως. Δεν ξέρω γιατί αλλά τη Μαρία δεν μπορώ να την σκεφθώ πουθενά αλλού παρά μόνο σε ένα τραπέζι. Με άσπρο κολλαριστό τραπεζομάντηλο. Ή και τάβλες σκέτες. Αρκεί να ήταν πάνω σε αστραφτερό πάτωμα. Και να υπάρχουν λουλούδια κοντά. Πρωινά όχι μαραμένα. Ήταν μεγάλη αρχόντισσα η Μαρία. Η μόνη γυναίκα στην Αθήνα, στον κόσμο όλο νομίζω, που ήξερε τόσα πολλά μυστικά. «Για σεντόνια Σταύρο μου θα πας εκεί». Τα συρτάρια μου είναι γεμάτα με τις συμβουλές της. Έκοβα τη σελίδα της στο BΗΜΑgazino και τη φύλαγα. Συμβουλές για το ξύρισμα, για το πότισμα, για το γυάλισμα των ασημικών. Θα γυάλιζα ποτέ ασημικά; Ποτέ. Αλλά όποιο θέμα και να έγραφε η Μαρία το αγαπούσες. Η γραφή της, σου μαλάκωνε την ψυχή. Διάβαζες τις συνταγές της και χόρταινες. Σου σέρβιρε νερό στην αυλή της και νόμιζες ότι το έπινες από το ποτάμι.

Όταν ξεκινάγαμε το protagon της είπα να έρθει. Δεν ήρθε και δεν θυμάμαι να στεναχωρήθηκα για άλλον πιο πολύ. «Μωρέ Σταύρο μου θα γράφω αλλά δεν θέλω να φυλάς μια θέση». Έτσι της είχα πει. Ότι θα υπάρχει πάντα μια θέση που θα την περιμένει.

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο – καλοκαίρι ακόμη - ανταλλάξαμε ξανά υποσχέσεις. «Η θέση σου σε περιμένει». «Ναι Σταύρο μου, λίγο ακόμη να ξεμπλέξω με αυτήν την κωλοαρρώστια και θα κάνουμε πολλά πράγματα». Οι γιατροί της έδιναν έξι μήνες, εκείνη τους διπλασίασε. Τί άλλο να κάνει; Και τον θάνατο παραλίγο να λυγίσει. Η αρχόντισσα.

ΥΓ: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Χαραμή πέθανε το πρωί της Παρασκευής 26/10/2012 στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί τις τελευταίες μέρες. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29/10/2012 στις 12 το μεσημέρι στο Α' νεκροταφείο. Το κενό που αφήνει στη δημοσιογραφία δεν θα καλυφθεί εύκολα. Το κενό που αφήνει στη ζωή των φίλων της δεν θα καλυφθεί ποτέ.»


Πηγή: protagon.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια