Πρωτοφανές περιστατικό ρατσισμού στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012.

Η πρώτη στη βαθμολογία, αλβανικής καταγωγής, μαθήτρια, δεν πήρε τελικά τη σημαία όπως ορίζει ο νόμος λόγω των αντιδράσεων συμμαθητών της που απείλησαν μέχρι και ότι θα φέρουν τη… «Χρυσή Αυγή»!

Το θέμα εκτυλίχθηκε σε… θρίλερ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από μαθητές του σχολείου, στο άκουσμα της είδησης πως η Αλβανίδα μαθήτρια θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση.

Μετά τις διάφορες «απειλές», ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Πάνος, απευθύνθηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λάρισας, μεταφέροντας το όλο θέμα που είχε δημιουργηθεί. Η πρώτη απάντηση ήταν πως «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος» που προέβλεπε πως τη σημαία θα έπαιρνε ο πρώτος σε βαθμολογία μαθητής.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις εντείνονταν με αποτέλεσμα ο διευθυντής βλέποντας πως η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τα όρια, συζήτησε το θέμα με τη μαθήτρια.

Ακολούθησε νέα επικοινωνία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η οποία αναγνωρίζοντας προφανώς τον κίνδυνο επεισοδίων κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου, συμβούλεψε τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ να χειριστεί η ίδια το θέμα σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους.

Έτσι, ο διευθυντής αφού είχε επαφές και με το δεκαπενταμελές του σχολείου (το οποίο δεν εξέφρασε αντίθεση για να γίνει σημαιοφόρος η Αλβανίδα μαθήτρια), εν συνεχεία μίλησε εκ νέου με τη μαθήτρια, με την τελευταία – προς τιμήν της – να αποδέχεται να παραδώσει τη σημαία στην επόμενη σε βαθμολογική επίδοση συμμαθήτριά της.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της μαθητικής εορτής την περασμένη Παρασκευή, η Αλβανίδα μαθήτρια ορίστηκε αρχικά ως σημαιοφόρος από τη διεύθυνση του σχολείου (η οποία τήρησε το γράμμα του νόμου), κράτησε τη σημαία για μερικά λεπτά και στη συνέχεια εξήγησε στους συμμαθητές της πως την παραδίδει επειδή «σέβεται τη σημαία, το διευθυντή, τους καθηγητές και τους συμμαθητές της και όχι επειδή φοβάται».

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η Αλβανίδα αριστούχος μαθήτρια παρέλασε ως παραστάτρια.

Ωστόσο η παραπάνω ιστορία αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των ανησυχητικών διαστάσεων που λαμβάνουν τα κρούσματα ρατσισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια – κυρίως λόγω της κρίσης σε συνάρτηση με την άνοδο της ακροδεξιάς.

Δείτε τί δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου:


Πηγή: onlarissa.gr

Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. Ανώνυμος είπε,

    "Πρωτοφανές περιστατικό ρατσισμού στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων..."

    Τι παπαριές αναδημοσιεύεις ρε ClopyAndPaste, ποιος ρατσισμός και μαλακίες!?
    Θέμα σεβασμού προς το έθνος, την κοινωνία, την ιστορία και τους ανθρώπους που χάσανε τις ζωές του στο έπος του ΄40 η αφαίρεση της σημαίας από ένα άτομο που ανήκει σε ένα τρομοκρατικό έθνος το οποίο στο πέρασμα των αιώνων ήταν πάντα με το μέρος του κατακτητή!

    Και αναρωτιέμαι γιατί εσείς οι συντονιστές του ClopyAndPaste ποτέ δεν αναδημοσιεύετε άρθρα για την τρομοκρατική πολιτική των Αλβανών λχ για την Μεγάλη Αλβανία που διδάσκονται τα παιδιά των τρομοκρατών Αλβανών στα σχολεία τους, για την Μεγάλη Αλβανία που οραματίζεται και προωθεί ο πρωθυπουργός του Αλβανικού αυτού τρομοκρατικού έθνους, για το κάψιμο και πυροβολισμό των Ελληνικών σημαιών όπως και την κατασκευή βίντεο με τέτοιου είδους ενέργειες, για τους φόνους- τις ληστείες- τους βιασμούς που σχεδόν καθημερινά διαδραματίζονται από αυτά τα τρομοκρατικά Μογγολικά καθάρματα.

    Αρκεί μόνο κάποιος να εισάγει την λέξη "Αλβανός" στο Google και να καταλάβει από τα αποτέλεσμα που θα φανερωθούν πως το έθνος αυτό συμπίπτει απόλυτα με την εγκληματικότητα!

    Όπως καταλαβαίνεται ούτε σε ταινία δεν θα δείτε κάποιο Ελληνόπουλο να κρατάει Αλβανική σημαία σε κάποια πόλη της Αλβανίας αλλά θα βιώσει τον τρόμο και θάνατο που βιώνουν όλοι οι εναπομείναντες Έλληνες της Βόρειου Ηπείρου και τα οποία ποτέ δεν έχετε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα σας!

    Λοιπόν, όσο υπάρχει αυτή η συμπεριφορά από την πλευρά των Μογγόλων (Αλβανών) τόσο θα μεγαλώνει η αντιπάθεια- αυτό που λέτε εσείς "ρατσισμός" και τόσο θα μεγαλώνει η δημοσιότητα της Χρυσής Αυγής, διότι πλέον οι πολίτες της χώρας αυτής στρέφονται λόγο ανωτέρας βίας στην Χρυσή Αυγή για τον λόγο πως δεν υπάρχει προστασία από το Κράτος που θα τους προφυλάξει από τις Μογγολικές αυτές ορδές!

    Σταματήστε αυτήν την φθηνή προπαγάνδα εναντίον του Ελληνικού λαού, σταματήστε την διχόνοια που σπέρνετε και προωθείστε την αλήθεια!

    Και το καλύτερο σας το αφήνω για το τέλος...Ούτε Χρυσαυγίτης είμαι, ούτε καν Έλληνας αλλά αλλοδαπός ο οποίος σιχαίνεται όλους αυτούς τους Προδότες όπως εσάς που εργάζονται για την διάλυση του έθνους αυτού!


    Και δείτε παρακάτω ένα μικρό παράδειγμα της "ηρωικής" μάχης που δώσανε οι Αλβανοί εναντίον των Ιταλών:
    http://www.youtube.com/watch?v=-coCVbQJdlY

    Posted on 30 Οκτωβρίου 2012 στις 11:44 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια