Ένα από τα πιο γνωστά και μεγαλύτερα forum πειρατικού και παράνομου υλικού στην Ελλάδα, το undersec.info, εδώ και λίγες μέρες "μάλλον" αποτελεί παρελθόν, μιας και βρίσκεται εκτός λειτουργίας....

Λέμε "μάλλον", γιατί δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής κάποια ανάρτηση που να το επιβεβαιώνει ή να το απορρίπτει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν στη συγκεκριμένη σελίδα.

Υπάρχουν βέβαια διάφοροι λόγοι που η συγκεκριμένη σελίδα είναι εκτός λειτουργίας.
Ενδεχομένως μια αναβάθμιση ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα στον server που τη φιλοξενεί, κάποια επίθεση από hacker (πράγμα που για εμάς θα ήταν "άκυρο") ή το χειρότερο όλων η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κινήθηκε εναντίον τους... κάτι το οποίο καλώς ή κακώς περιμέναμε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό μιας και κάτι είχε πάρει το αφτί μας από τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούσαν...

Όμως, όπως έχει δείξει και η ιστορία σε τέτοιες περιπτώσεις ή πειρατεία δεν μπορεί να πολεμηθεί... Είναι κάτι σαν τη Λερναία Ύδρα , "ένα κόβεις, βγαίνουν τρία". 

Η πειρατεία κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μπορεί να πολεμηθεί με αυτόν το τρόπο.

Εάν χαμηλώσουν οι τιμές των μουσικών cd, των ταινιών, των software αλλά και αν η γνώση γίνει ελεύθερη για όλους, ο κόσμος δεν θα στρέφεται στην πειρατεία, ή και να στραφεί το ποσοστό θα είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό των ημερών μας. Οι πολυεθνικές λοιπόν θα είχαν και πολύ μεγαλύτερο κέρδος, αλλά και ο κόσμος θα ήταν ικανοποιημένος. 

Ένα τυχαίο παράδειγμα...
Photoshop CS5 Extended ---> 349 $
Πόσοι είναι οι νόμιμοι χρήστες του συγκεκριμένου προγράμματος;;; Πολλοί...
Οι παράνομοι;;; Εκατοντάδες φορές περισσότεροι

Η Adobe και η κάθε Adobe εάν χαμήλωνε τις τιμές της, τα κέρδη της θα ήταν πολλαπλάσια σε σχέση με τα τωρινά της. Αλλά και ο κόσμος θα είχε την ευκαιρία να έχει ένα γνήσιο πρόγραμμα ή και λειτουργικό στον υπολογιστή του χωρίς να έχει τον φόβο ότι μπορεί να κολλήσει κάποιον ιό ψάχνοντας ή εγκαθιστώντας παράνομο υλικό.

Προσωπικά είμαι υπέρ του Ελεύθερου Λογισμικού και του Open Source, άρα δεν με απασχολεί το τι τιμές έχουν τα προγράμματα των windows όπως και τα ίδια τα windows μιας και στο Linux τα πράγματα κινούνται αλλιώς. Αλλά θα παραμείνω υποστηρικτής της πειρατείας, ώσπου να αλλάξουν οι αντιλήψεις των πολυεθνικών!

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες έτσι ώστε να επεκταθώ περισσότερο στο θέμα της πειρατείας, αλλά δεν θα το κάνω. Τα σχόλια δικά σας.

Υ.Γ. ClopYPastE

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι το undersec δεν φιλοξενούσε το πειρατικό υλικό στους server του, απλώς παρείχε προς τους χρήστες του τα URL (Uniform Resource Locator) αυτού, δηλαδή την ηλεκτρονική διεύθυνση των αρχείων αυτών στο διαδίκτυο. Τα αρχεία αυτά φιλοξενούνται σε file server (εξυπηρέτες αρχείων) όπως το rapidshare, megaupload, hotfile κ.τ.λ. Κάποιοι μάλιστα διατείνονται ότι αυτό δεν είναι παράνομο καθώς και ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν συνάδει στην περίπτωση του undersec.

Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν κάποιος γνώστης του θέματος μας ενημέρωνε για το αν τελικά με τον τρόπο που λειτουργεί το undersec και κάθε άλλο τέτοιο site καταπατούνται πνευματικά δικαιώματα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αν η ελληνική νομοθεσία έχει προσαρμοστεί στο περιεχόμενο των οδηγιών αυτών.

Πηγή: web-parrot.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. Ανώνυμος είπε,

    "...το undersec δεν φιλοξενούσε το πειρατικό υλικό στους server του, απλώς παρείχε προς τους χρήστες του τα URL (Uniform Resource Locator) αυτού, δηλαδή την ηλεκτρονική διεύθυνση των αρχείων αυτών στο διαδίκτυο."
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΤΟ UNDERSEC ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΟΜΟΙΑ SITES KAI FORUMS ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ( ΜΟΥΣΙΚΗ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ,ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΛΠ ).ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΥΤΕ ΑΝΗΘΙΚΟ ΟΥΤΕ ΒΛΑΒΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΚΤΙΡΙΟ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΡΗΞΗ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ?????

    Posted on 23 Μαΐου 2012 στις 7:21 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Λαϊκές Αγορές Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια