Οι υδατάνθρακες, όπως είναι για παράδειγμα τα μακαρόνια, το ρύζι, η πατάτα και το ψωμί, εξ’ ορισμού δεν προκαλούν κορεσμό, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη και το λίπος.
Επιπλέον, η πέψη τους διαρκεί 2 περίπου ώρες και για αυτό τους «χωνεύουμε» πιο γρήγορα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χορταίνουμε πιο δύσκολα με ένα γεύμα π.χ. με μακαρόνια και επιπλέον πεινάμε πιο σύντομα – συγκριτικά με ένα γεύμα π.χ. με κρέας.
Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να επιλέγουμε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες π.χ. μακαρόνια ολικής άλεσης και να τους συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού, καθυστερούν τον ρυθμό της πέψης και επιτυγχάνουν, συνολικά, καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης.
Πηγή: mednutrition.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.