ClopYPastE blog Facebook fan page

Έλα στην παρέα μας...
ClopYPastE blog Facebook fan page

Ποτέ μην ξεχνάς να αναφέρεις την πηγή μιας ανάρτησης ή ενός σκίτσου.

Ο δημιουργός του αφιέρωσε κάποιο χρόνο για να το κάνει και είναι απαράδεκτο να τον αγνοείς!
Γιατί και η αντιγραφή θέλει την ...τέχνη της!

Scott Stevens: Ο Τυφώνας Sandy κατασκευάστηκε από... τις ΗΠΑ!


Πριν καλά-καλά κοπάσει ο σαρωτικός τυφώνας, με την Αμερική να μετρά απώλειες και να μαζεύει τα συντρίμμια της, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά: ο βραβευμένος μετεωρολόγος Scott Stevens ισχυρίζεται ότι η Sandy δεν ήταν απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων...



Σύμφωνα με τον Stevens, η στρατιωτική τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να παράγει και να κατευθύνει κατά βούληση τρομακτικούς τυφώνες, όπως αυτός που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων, ή αλλιώς γεωμηχανική, μπορεί να ακούγεται προϊόν επιστημονικής φαντασίας, είναι ωστόσο πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια.

Και είναι μάλιστα η ίδια πρακτική χειραγώγησης των στροβίλων αυτή που κρύβεται πίσω από τον Τυφώνα Sandy, ισχυρίζεται ο μετεωρολόγος. Τέτοιες γεωμηχανικές λοιπόν τεχνικές δημιούργησαν τις κατάλληλες ατμοσφαιρικές συνθήκες για να οδηγηθεί η Sandy κατευθείαν πάνω στο New Jersey της Νέας Υόρκης και να «βιδωθεί» στην Ανατολική Ακτή. Και μάλιστα σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο του Βορείου Ημισφαιρίου ο καιρός ελέγχεται από τις ίδιες αρχές της γεωμηχανικής, είπε ο Stevens σε ραδιοφωνική εκπομπή.



«Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια δυνατή μηχανική», δήλωσε στον αέρα ο μετεωρολόγος, για να «προφητεύσει» την στροφή της κατεύθυνσης του τυφώνα και πάλι προς τις ακτές. Η «προφητεία» ωστόσο έμελλε να αποδειχτεί σωστή: στις ειδήσεις του CBS News το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι η διεύθυνση της Sandy είχε αλλάξει, επιστρέφοντας και πάλι προς τις ακτές, με κατεύθυνση το New Jersey.

Ο Stevens δεν σταμάτησε ωστόσο μόνο στο μετεωρολογικό του πράγματος: ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονται για να πάρει η οικονομία τα πάνω της, με τα έργα επισκευής να τονώνουν τα λιμνάζοντα ύδατα της οικονομικής δυσπραγίας. «Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση. Με το ξόδεμα χρημάτων μετά την καταστροφή».

Οι δηλώσεις του Stevens ακολουθήθηκαν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Κογκρέσου για τις πληγείσες περιοχές: οι πολιτείες που υπέστησαν καταστροφές (Connecticut, New Jersey, Pennsylvania και Massachusetts) μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα ομοσπονδιακά κονδύλια για να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να περιορίσουν τη ζημιά.



Ο Stevens είναι πεπεισμένος ότι τα μετεωρολογικά αυτά υπερόπλα χρησιμοποιούνται ήδη από τη δεκαετία του '60, ως μέσο ανακατανομής του πλούτου: «χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα ως όπλα για να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση στην οποία πληρώνουμε τους ρύπους μας».

Ο μετεωρολόγος ανέφερε επίσης ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν γνώση της γεωμηχανικής και των τεράστιων δυνατοτήτων της, απλώς δεν το αποκαλύπτουν: «παραδέχονται ότι διαθέτουν αντίστοιχα προγράμματα, είναι απλώς μυστικά».

Ποιός είναι ο Scott Stevens

Βραβευμένος μετεωρολόγος, έχει εργαστεί για χρόνια σε τηλεοπτικά μετεωρολογικά δελτία. Πριν από 10 χρόνια ωστόσο άρχισε να μελετάει τις κλιματικές αλλαγές και τις τροποποιήσεις του καιρού στο ερευνητικό πλαίσιο του Tom Bearden, πυρηνικού επιστήμονα που έχει ισχυριστεί ότι ο καιρός ελέγχεται και χειραγωγείται πλέον αποφασιστικά από τον άνθρωπο. 


Πηγή: newsbeast.gr

Με έχει τρελάνει η Εύα Αντωνοπούλου του ΣΚΑΪ TV!


Η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου του έγκριτου ΣΚΑΙ, εκπρόσωπος και αυτή της νεοελληνικής πνευματικής ελαφρότητας ως φαίνεται, πρότυπο ευστροφίας και εκφραστής του μέσου κουφιοκέφαλου Έλληνα που ασταμάτητα αυξάνεται αριθμητικά τα τελευταία 30 χρόνια, μας πληροφορεί από την εκπομπή της: ότι δεν παίρνουν οι μετανάστες τις δουλειές των Ελλήνων, γιατί αυτή δεν έχει δει ποτέ Έλληνα να καθαρίζει τζάμια στα φανάρια!!!


Δηλαδή αγαπητή μου Εύα Αντωνοπούλου, πιστεύετε ότι προσφέρει κάποιος μετανάστης στην εθνική οικονομία αν αυτός δουλεύει στα φανάρια;

Αλλά εκτός αυτού εσείς ξέρετε να υπάρχει ως επάγγελμα σε κάποιο μέρος του πολιτισμένου κόσμου ο καθαρισμός των παρμπρίζ στα φανάρια;

Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου, δεν λέω.

Κάποτε κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο εξής ερώτημα, πριν από κάθετι άλλο: Προς τα που θέλουμε να πάμε ως χώρα;

Αν έχουμε επιλέξει να γίνουμε μια τριτοκοσμική χώρα και οικονομία, τότε ναι, θα ανθίζουν στην Ελλάδα επαγγέλματα όπως ο καθαρισμός των παρμπρίζ στα φανάρια, η διαλογή των σκουπιδιών στους κάδους μπροστά στην πολυκατοικία, το εμπόριο πάνω στο πεζοδρόμιο. Το κρέας θα πωλείται στο πεζοδρόμιο, το κατούρημα θα γίνεται στις γωνίες, τα ταξί θα αντικατασταθούν από τα τρίκυκλα ποδήλατα όπως αυτά στις χώρες της ανατολικής Ασίας,  θα υπάρχουν οδοντιατρεία πάνω στο πεζοδρόμια όπως στις Ινδίες κ.τ.λ., κ.τ.λ. Είναι δηλαδή πολλά επαγγέλματα και συνήθειες πράγματι που θα βρουν θέση στην ελληνική οικονομία όσο αυτή γίνεται τριτοκοσμική.

Αλλά και αν επιλέξουμε να μην χρησιμοποιούμε γάντια στα νοσοκομεία θα φύγουν οι επαγγελματίες νοσοκόμες και θα βρουν δουλειά κάποιες άλλες, που θα καθαρίζουν τους αρρώστους χωρίς γάντια, όλα είναι θέμα επιλογής.

Όσον αφορά και στην καραμέλα περί των αγροτικών δουλειών: Και εδώ είναι πάλι θέμα επιλογής!

Εμείς επιλέξαμε να έχουμε μια τριτοκοσμική χειρωνακτική γεωργία, γι' αυτό χρειαζόμαστε τους Πακιστανούς να αρμέγουν με τα χέρια τα πρόβατα γεμάτοι με ηπατίτιδα, αντιθέτως στην Γερμανία αρμέγουν μόνο με αποστειρωμένα αρμεχτικά.

Αλλά και στα μαρούλια, στις πατάτες, στις ελιές, στα αμπέλια, και πάρα πολλές άλλες καλλιέργειες οι μη τριτοκοσμικές χώρες δεν χρησιμοποιούν καθόλου χέρια, μόνο εμείς οι τριτοκοσμικοί μαζεύουμε ακόμη τις ελιές, τα μαρούλια κ.τ.λ. με τα χέρια.

Εν κατακλείδι ο κάθε ένας λαός χρειάζεται τα εργατικά χέρια και τις επαγγελματικές ειδικότητες που του αξίζουν, άλλοι χρειάζονται πυρηνικούς επιστήμονες, ακριβούς σεφ, οδηγούς για λιμουζίνες, ειδικευμένους γιατρούς και καταρτισμένες νοσοκόμες, και άλλοι λαοί χρειάζονται εργατικά χέρια για τα παρμπρίζ στα φανάρια, χέρια γεμάτα ηπατίτιδα να αρμέγουν τα πρόβατα, νοσοκόμες χωρίς γάντια, και οδηγούς τρίκυκλων ποδηλάτων με σκέπαστρο, αντί των οδηγών ταξί.

Αλλά και στο θέμα του τουρισμού, υπάρχουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τις φαβέλες στη Βραζιλία, αλλά υπάρχει και ο τουρισμός της Ρόδου.

Εμείς έχουμε επιλέξει τον τριτοκοσμικό τουρισμό των φαβέλων, αντί του κοσμοπολίτικου της Ρόδου, για το κέντρο της Αθήνας.

Όλα, όλα αγαπητή μου Αντωνοπούλου είναι θέμα επιλογής για έναν λαό, όλα, τίποτα δεν είναι θέμα τύχης.

Αυτό το επάγγελμα στο παρακάτω βίντεο κυρία Αντωνοπούλου δεν καταδέχονται να το εξασκήσουν οι Έλληνες, μήπως να το φέρουμε και αυτό στην Ελλάδα;

Είναι και αυτό κάποιου είδους ανάπτυξη και πολυπολιτισμός.


Πηγή: olympia.gr

Αυτή η γυναίκα βρήκε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο να βγάζει χρήματα...


Η Jacqueline Samuel χρησιμοποίησε κάτι που όλοι έχουμε στη διάθεση μας, προκειμένου να βγάλει πολλά χρήματα βοηθώντας παράλληλα ανθρώπους που απευθύνθηκαν σε αυτήν.

Η 29χρονη κάτοικος της Νέας Υόρκης άνοιξε μια νέα επιχείρηση που ονομάζεται «The Snuggery», και πουλάει κάτι πολύ ασυνήθιστο. Ξεκινώντας από τα 60 δολάρια, δηλαδή περίπου 46 ευρώ, άνθρωποι πληρώνουν για να κάνουν αγκαλίτσες και να «χουζουρέψουν» με την Jacqueline για μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, σε έναν εντελώς μη σεξουαλικό τρόπο.

Ως φοιτήτρια της γνωσιακής επιστήμης, η Jacqueline πιστεύει πως το ανθρώπινο άγγιγμα μπορεί να διώξει το στρες και τον εκνευρισμό για πάνω από 5 μέρες και αυτό είναι το σκεπτικό της επιχείρησης της. Οι πελάτες της είναι κυρίως άνδρες, αλλά είναι φυσικά ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες της.






Πηγή: otherside.gr

Απίστευτος καβγάς Τσαπανίδου – Άδωνι για τη λίστα Λαγκάρντ!


Άγριος καβγάς μεταξύ της Πόπης Τσαπανίδου και του Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη, HotDoc.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα του Γιώργου Τράγκα, για τον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι «δημαγωγός λαϊκιστής που παίζει με την εθνική μας καταστροφή».

Η προσωπική αναφορά του βουλευτή της ΝΔ στον Γιώργο Τράγκα προκάλεσε την αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι "η παγίδα του αιώνα".

«Στο παρελθόν έχω δει κι εγώ το όνομά μου στα μανταλάκια αδίκως. Είναι εύκολο να εκθέτουμε ανθρώπους και αυτήν την στιγμή με τις λίστες που δημοσιοποιείτε στρέφετε τον έναν εναντίον του άλλου», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: newsbomb.gr

Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να σας κλέψει το κινητό σας στο Μετρό!


Ένα απίστευτο βίντεο έχει έρθει στη δημοσιότητα εδώ και λίγες μέρες και προβάλλεται σε όλες τις πλευρές του πλανήτη. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί μια νεαρή κοπέλα που έπεσε θύμα κλοπής μέσα στο Μετρό. Το περιστατικό συνέβη στην Ουγγαρία και έχει ως εξής: 
Μια κοπέλα όσο βρισκόταν μέσα στο Μετρό έπαιζε αμέριμνα με το iPhone της. Ένας τύπος που στεκόταν όρθιος δίπλα της "είχε βάλει στο μάτι " το κινητό της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να της το αρπάξει από τα χέρια. Έτσι και έγινε, σε μια στάση του Μετρό όταν οι πόρτες άνοιξαν ο τύπος άρπαξε το κινητό της κοπέλας και έτρεξε προς τα έξω! Οι πόρτες έκλεισαν και η κοπέλα δεν κατάφερε να "κυνηγήσει" τον κλέφτη. Όπως μπορείτε να καταλάβετε ο τύπος τα είχε μελετήσει όλα και βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να κλέψει το iPhone.

Nα σημειώσουμε πως το βίντεο καταγράφηκε από έναν νεαρό που καθόταν ακριβώς απέναντι από την κοπέλα και είχε καταλάβει τον επίδοξο κλέφτη. Το βίντεο βοήθησε στη σύλληψη του κλέφτη.

Ίσως αυτή η περιπέτεια της κοπέλας από την Ουγγαρία να μας γίνει μάθημα για να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.


Πηγή: whos.gr

Πώς θα καταλάβετε αν υπάρχουν κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία...



Φοβάστε ότι υπάρχει κρυφή κάμερα στο δωμάτιο ξενοδοχείου που είστε με τον / την σύντροφό σας; Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν τρόποι για να την εντοπίσετε.




Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αν έχετε κινητό με κάμερα απλά κλείνετε όλα τα φώτα και κοιτάτε το δωμάτιο μέσα από την κάμερα του κινητού. Αν υπάρχει κάμερα θα δείτε φως εκεί που το γυμνό μάτι δεν βλέπει.

Για να το τεστάρετε απλά πάρτε το τηλεκοντρόλ και πατήστε ένα κουμπί ενώ το κοιτάει η κάμερα του κινητού. Ο αισθητήρας βλέπει άνετα τις υπέρυθρες (near infrared) εκτός και αν έχει φίλτρα (μερικά ΝΟΚΙΑ).

Οι κάμερες στα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν υπέρυθρες για να σας φωτίσουν όταν έχετε σβήσει τα φώτα.

Μία άλλη αλλά λίγο πιο ακριβή λύση είναι να πάτε σε κάποιο μαγαζί με gadget, για να πάρετε κάποιο μηχάνημα που εντοπίζει τις κρυφές κάμερες.


Πηγή: thestival.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Μάθημα με iPad στα Πανεπιστήμια του Ντουμπάι!



Τα iPad αντικατέστησαν τα συγγράμματα στα Πανεπιστήμια του Ντουμπάι. Αρκεί να σας πούμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2012, με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, μοίρασαν στους πρωτοετείς φοιτητές 14.000 ταμπλέτες, τις οποίες είχαν "εμπλουτίσει" με 20 περισσότερες εφαρμογές.

Οι φοιτητές ομολογούν ότι πάνε να παρακολουθήσουν το μάθημα μόνο με τις ταμπλέτες, αφού με αυτές μπορούν να κάνουν πια τα πάντα.

Ο διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, δηλώνει: "Αφού όλοι έχουν κινητά και iPad, θεωρήσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και ο κατάλληλος χώρος για τη συστηματική ανάπτυξη κάθε ηλεκτρονικής συσκευής στα σχολεία".

Φυσικά αυτό δεν είναι παιχνίδι. Είναι όμως κίνητρο για να γεφυρώσουν το κενό ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και πρακτική εκπαίδευση.

Πηγή: enikos.gr

Το απίστευτο ατύχημα της Χρύσας Ρώπα στον αέρα του "Τσαντιριού"


Ατύχημα στον αέρα είχε η ηθοποιός Χρύσα Ρώπα κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου σκετς που κάνει με τον Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντίρι. 

Ελάχιστα λεπτά μετά την επιστροφή από το διαφημιστικό break η Χρύσα Ρώπα έκανε μια απρόσεκτη κίνηση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι με ένα τούβλο.

Ενώ προσπάθησε να συνεχίσει τα λόγια της το αίμα που έτρεχε από το τραύμα την εμπόδισε.

Ο Λάκης Λαζόπουλος ζήτησε να πέσουν πάλι διαφημίσεις προκειμένου να παρασχέσουν στη Χρύσα Ρώπα τις πρώτες βοήθειες. 

Μετά από πέντε λεπτά η ηθοποιός με τον επαγγελματισμό που τη διακρίνει επέστρεψε στο τσαντίρι με επίδεσμο στο μέτωπο και συνέχισε το νούμερό της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ατύχημα που άφησε αιμόφυρτη τη Χρύσα Ρώπα:


Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com -  thebest.gr

Μητέρα στην Κολομβία: "Ο γιος μας είναι ο σατανάς!"


Έντρομη είναι μία μητέρα στην Κολομβία, καθώς πιστεύει ότι δυνάμεις μαύρης μαγείας και κακά πνεύματα έχουν καταβάλει την ψυχή του ενός μηνός γιου της. Η γυναίκα πανευτυχής έφερε στον κόσμο πριν από τέσσερις εβδομάδες ένα υγιέστατο αγοράκι. Η ευτυχία όμως γρήγορα μετατράπηκε σε τρόμο, καθώς το παιδί ήδη περπατά, ενώ βγάζει φωτιά από το στόμα, όπως ισχυρίζεται η ίδια η γυναίκα.

Η Ana Feria Santos επιμένει ότι το παιδί της παρουσιάζει "πλήθος ανωμαλιών" και ότι είναι ο "διάβολος μεταμφιεσμένος". Θυμίζει λίγο την ταινία "Η προφητεία" του 1976, καθώς η μητέρα ισχυρίζεται ότι ο μικρούλης συχνά τριγυρνά και κρύβεται μέσα στο σπίτι, μιλάει σαν ενήλικας και έχει τρομακτικό βλέμμα.

Οι γείτονες είναι τρομοκρατημένοι και πιστεύουν επίσης ότι το παιδί έχει καταληφθεί από το "κακό" πνεύμα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει πύρινες φλόγες. Δικαιολογούν την πεποίθησή τους λέγοντας ότι συχνά τα ρούχα του έχουν σημάδια καψίματος, όπως επίσης και ο καναπές όπου συνηθίζει να κάθεται

Συχνά το σπίτι τους έχει δεχθεί επιθέσεις από τους θρησκόληπτους συμπολίτες, οι οποίοι φοβισμένοι πετούν πέτρες εναντίον τους.

Ωστόσο, όταν η ιστορία δημοσιοποιήθηκε, οι γιατροί της περιφέρειας αντιμετώπισαν με δυσπιστία το περιστατικό και θεωρούν πως το παιδί έχει πέσει θύμα κακοποίησης

Η Καθολική Εκκλησία, το Ινστιτούτο για Οικογενειακή Ευμάρεια και η Εθνική Αστυνομία απορρίπτουν οποιαδήποτε θεωρία για ανάμειξη μαύρης μαγείας.

Ομάδα ψυχολόγων, μία κοινωνική λειτουργός, ένας διατροφολόγος κι ένας δικηγόρος έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση το παιδί και την οικογένειά του αναζητώντας την άκρη στην περίεργη αυτή ιστορία. 

Επίσης, δύο μικρά εγκαύματα βρέθηκαν στην παλάμη του βρέφους κι έτσι ερευνάται το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ οι γονείς έλαβαν άμεση προειδοποίηση καθώς τα στοιχεία διερευνώνται.

Πηγή: real.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι σκοπεύετε να βγάλετε δίπλωμα για μηχανή κάντε το πριν τον Ιανουάριο του 2013!


Όσοι σκοπεύετε να βγάλετε δίπλωμα για μηχανή, σπεύσατε να το κάνετε το προσεχές δίμηνο, δηλαδή πριν τον Ιανουάριο του 2013. 

Το λέμε αυτό, επειδή από τις 19 Ιανουαρίου 2013 τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, αφού για να γίνει κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου διπλώματος θα πρέπει να έχει κάνει περισσότερες ώρες εκπαίδευσης (περισσότερα χρήματα), αλλά και επιπλέον παράβολα, όπως επίσης και κάποια επιπλέον πρακτικά μαθήματα για τη μετάβαση της μιας κατηγορίας στην αμέσως μεγαλύτερη.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Φοιτήτρια αυτοκτόνησε όταν ο βιαστής της αθωώθηκε!


Η 18χρονη Kayley Howson δεν άντεξε την είδηση της αθώωσης του βιαστή της. Η νεαρή φοιτήτρια, αφού υπέστη την επίπονη δικαστική διαδικασία επί τρία χρόνια άκουσε με τρόμο το δικαστήριο να αθωώνει τον άνδρα που κατηγορείτο για τον βιασμό της. Έπεσε σε κατάθλιψη και αφαίρεσε τη ζωή της.

Η τραγική είδηση ακούστηκε σε δικαστήριο καθώς οι αδελφές της, τέσσερα χρόνια μετά την αυτοκτονία της Kayley, αναζητούν τη δικαίωση.

Η νεαρή φοιτήτρια, είχε εμπιστευτεί σε δάσκαλό της το 2003, σε ηλικία 13 ετών, ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Ωστόσο η υπόθεση ήρθε στο δικαστήριο μόλις το 2006, όταν η Kayley κατέθεσε αποδεικτικά στοιχεία για τον βιασμό.

Το 2008 όμως το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο και η κοπέλα από τη Βρετανία δεν άντεξε την είδηση...

Πηγή: newsbomb.gr

Σύντομα εγκαινιάζεται το τουρκικό «Silicon Valley» - Τέλος για το Τεχνολογικό Πάρκο Ακρόπολις στην Ελλάδα!


Το τεχνολογικό πάρκο «TeknoPark» της Κωσταντινούπολης θα εγκαινιάσει τους επόμενους μήνες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται υπό την αιγίδα και της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM)

Το πάρκο έχει έκταση 920 τετρ.χλμ και οι δραστηριότητες που θα φιλοξενεί θα επικεντρώνονται στην Έρευνα και Aνάπτυξη (R&D) με έμφαση στις εφαρμογές για τον αμυντικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Ozgur Ozcelik, εμπορικό διευθυντή του έργου, η αρχική επένδυση του έργου φτάνει τα $4 δισ. και αναμένεται να αποφέρει κέρδη της τάξης των $10 δισ., δημιουργώντας πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας.


Τέλος για το Τεχνολογικό Πάρκο Ακρόπολις στην Ελλάδα

Μια αντίστοιχη προσπάθεια είχε επιχειρηθεί παλαιότερα και στη χώρα μας, του  Τεχνολογικού Πάρκου Ακρόπολις, προσπάθεια που ωστόσο προσέκρουσε στην απόφαση 2880/2012 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία ουσιαστικά ακύρωσε την επένδυση.

Σκεπτικό της απόφασης είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας της Πάρνηθας, αλλά και ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, προβλέπει προστασία των ορεινών όγκων και ανάσχεση της εξάπλωσης των πόλεων.

Για την ιστορία, το Τεχνολογικό Πάρκο Ακρόπολις είχε λάβει αδειοδότηση εδώ και οκτώ χρόνια και προέβλεπε τη δημιουργία μιας ελληνικής Silicon Valley σε χώρο παλιού λατομείου στις Αφίδνες στην Πάρνηθα, όπου θα στεγάζονταν 127 ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Οι εταιρείες αυτές είχαν επενδύσει τα τελευταία χρόνια περίπου €12 εκατ. για την προώθηση του Τεχνολογικού Πάρκου, ευελπιστώντας ότι το project θα δημιουργούσε περίπου 8.000 νέες θέσεις εργασίας για επιστήμονες και διοικητικούς υπαλλήλους και θα έφερνε επενδύσεις συνολικού ύψους €200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το σχέδιο καταρρέει καθώς το ΣτΕ ακυρώνει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ορίζεται ως περιοχή της επένδυσης η Πάρνηθα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του πάρκου σημειώνεται πως "ως χώρος της επένδυσης επιλέχθηκε ένα ανενεργό λατομείο αργίλου, στο οποίο προβλέφθηκε πράσινο στο 70% της επιφάνειας αυτού και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτείας, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.τ.λ. και έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες επιμέρους άδειες και γνωμοδοτήσεις".

Τέλος η Τεχνολογικό Πάρκο Ακρόπολις ΑΕ ανακοίνωσε πως η "έκταση της επένδυσης του Τεχνολογικού Πάρκου είναι αμιγώς αγροτική έκταση και δεν περιλαμβάνει καθόλου δασική έκταση, ούτε ευρίσκεται εντός ή έστω πλησίον του εθνικού δρυμού".

Πηγή: econews.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Πώς θα εξαφανίσετε τις ραγάδες...


«Σπάει» το δέρμα, «ανοίγει» και εμφανίζονται γραμμές με κόκκινο χρώμα που σταδιακά ασπρίζει και γίνεται ουλώδης ιστός. Οι ραγάδες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερες γυναίκες -αλλά και άντρες- που θέλουν να τις ξεφορτωθούν! Μάθετε πώς μπορείτε να τις προλάβετε ή να βελτιώσετε την όψη τους.

Οι ραγάδες προκαλούνται από απότομη αύξηση βάρους, από την έλλειψη της ελαστικότητας της επιδερμίδας λόγω της κακής ποιότητας κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες και εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος, βραχίονες.

Πώς θα τις προλάβετε

Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συντελούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας (άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο), βιταμίνη Α, η οποία δίνει ελαστικότητα στο δέρμα (συκώτι, λαχανικά), βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο και βοηθά στη σφιγηλότητα του δέρματος (πορτοκάλι, φράουλες κ.λπ.), βιταμίνη Ε και σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικά (ελιές, σπόροι, δημητριακά), φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή (κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι, σταφίδες).

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, γιατί η αφυδάτωση θεωρείται αιτία πρόκλησής τους.

Απλώνετε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος.

Κάντε πήλινγκ 2 φορές την εβδομάδα.

Πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Οι ειδικοί λένε ότι οι ραγάδες αποτελούν ένα είδος ουλών του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως ο κύριος στόχος τους είναι πάντα η βελτίωσή τους και όχι απαραίτητα η εξαφάνισή τους. 

Ωστόσο μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε:

Με εξειδικευμένα προϊόντα: Φροντίστε τα προϊόντα που θα επιλέξετε να περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε, τα οποία επανορθώνουν την επιδερμίδα και δρουν επουλωτικά, αμυγδαλέλαιο που είναι μαλακτικό, βιταμίνη Α, και ειδικά το παράγωγό της τρινιτονίνη ή ρετινόλη Α, η οποία δρα άμεσα στα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην απολέπιση και τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή του κολλαγόνου.

Με μικροδερμοαπόξεση: Γίνεται με τη βοήθεια εξειδικευμένου μηχανήματος και βελτιώνει την όψη των ραγάδων στα αρχικά στάδια εμφάνισης τους. Επιπλέον, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο και επιτυγχάνει λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Αν έχετε σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα, επιληψία, αρκετά ευαίσθητο δέρμα, δερματικές βλάβες ή είστε σε εγκυμοσύνη αποφύγετέ τη.

Με πήλινγκ: Αφαιρούνται κάποιες επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, διεγείροντάς το να αναπαραχθεί. Απαιτείται προσοχή, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ραγάδων είναι πολύ λεπτό.

Με χρήση λέιζερ: Οι ακτίνες λέιζερ δεν αφαιρούν τις ραγάδες, αλλά τις κάνουν λιγότερο εμφανείς και ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί laser (IPL, ραδιοσυχνότητες, laser παλμικής χρωστικής) με επιτυχία. Ωστόσο η τεχνολογία Fractional φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τους.

Με φυσικές συνταγές: Για την πρόληψη των ραγάδων θα χρειαστείτε:

3 κ.σ. λάδι Αχιλλέας (χιλιόφυλλο)

1 κ.σ. βαλσαμέλαιο

1 κ.γ. κερί μέλισσας

Οδηγίες

Ανακατέψτε τα υλικά ζεσταίνοντας το κερί μέλισσας ελαφρώς. Για πρόληψη κάντε επάλειψη μία φορά την ημέρα στις προβληματικές περιοχές. Στην εγκυμοσύνη κάντε 2 φορές επάλειψη την ημέρα, από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι και 6 μήνες μετά τον τοκετό. Για θεραπεία κάντε επάλειψη δύο φορές την ημέρα με ελαφρύ μασάζ.

Το μυστικό

Προλάβετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο. Δοκιμάστε το βούτυρο του κακάο, το οποίο µαλακώνει, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρµα από την ξηρότητα, απορροφάται εύκολα και βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων. Επίσης, το εκχύλισµα του φυτού Aloe vera αυξάνει τοπικά τη µικροκυκλοφορία, ενυδατώνει, µαλακώνει και επουλώνει.

Πηγή: omorfamystika.gr

Μια γενιά που κοιτάει χωρίς να βλέπει, μια γενιά με αυτιά χωρίς να ακούνε....

Πίνουν με τους φίλους τον καφέ τους...

Συναντώνται με τους φίλους στο εστιατόριο...

Απολαμβάνουν την ομορφιά ενός μουσείου...

Διασκεδάζουν συζητώντας σε μια καφετέρια...

Απολαμβάνουν μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία...

Υποστηρίζουν την ομάδα τους στο γήπεδο...

Διασκεδάζουν με το κορίτσι τους...

Απολαμβάνουν μια βόλτα στην πόλη με αυτοκίνητο...

Τελικά ο Αϊνστάιν είχε δίκιο:

«Φοβάμαι τη μέρα που η θα τεχνολογία ξεπεράσει την ανθρωπιά μας. Ο κόσμος θα αποτελείται μόνο από μια γενιά ηλιθίων.» 

Albert Einstein

Φάρσαλα: «Πήραν» τη σημαία από Aλβανίδα μαθήτρια υπό τον φόβο επεισοδίων!


Πρωτοφανές περιστατικό ρατσισμού στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012.

Η πρώτη στη βαθμολογία, αλβανικής καταγωγής, μαθήτρια, δεν πήρε τελικά τη σημαία όπως ορίζει ο νόμος λόγω των αντιδράσεων συμμαθητών της που απείλησαν μέχρι και ότι θα φέρουν τη… «Χρυσή Αυγή»!

Το θέμα εκτυλίχθηκε σε… θρίλερ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από μαθητές του σχολείου, στο άκουσμα της είδησης πως η Αλβανίδα μαθήτρια θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση.

Μετά τις διάφορες «απειλές», ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Πάνος, απευθύνθηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λάρισας, μεταφέροντας το όλο θέμα που είχε δημιουργηθεί. Η πρώτη απάντηση ήταν πως «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος» που προέβλεπε πως τη σημαία θα έπαιρνε ο πρώτος σε βαθμολογία μαθητής.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις εντείνονταν με αποτέλεσμα ο διευθυντής βλέποντας πως η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τα όρια, συζήτησε το θέμα με τη μαθήτρια.

Ακολούθησε νέα επικοινωνία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η οποία αναγνωρίζοντας προφανώς τον κίνδυνο επεισοδίων κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου, συμβούλεψε τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ να χειριστεί η ίδια το θέμα σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους.

Έτσι, ο διευθυντής αφού είχε επαφές και με το δεκαπενταμελές του σχολείου (το οποίο δεν εξέφρασε αντίθεση για να γίνει σημαιοφόρος η Αλβανίδα μαθήτρια), εν συνεχεία μίλησε εκ νέου με τη μαθήτρια, με την τελευταία – προς τιμήν της – να αποδέχεται να παραδώσει τη σημαία στην επόμενη σε βαθμολογική επίδοση συμμαθήτριά της.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της μαθητικής εορτής την περασμένη Παρασκευή, η Αλβανίδα μαθήτρια ορίστηκε αρχικά ως σημαιοφόρος από τη διεύθυνση του σχολείου (η οποία τήρησε το γράμμα του νόμου), κράτησε τη σημαία για μερικά λεπτά και στη συνέχεια εξήγησε στους συμμαθητές της πως την παραδίδει επειδή «σέβεται τη σημαία, το διευθυντή, τους καθηγητές και τους συμμαθητές της και όχι επειδή φοβάται».

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η Αλβανίδα αριστούχος μαθήτρια παρέλασε ως παραστάτρια.

Ωστόσο η παραπάνω ιστορία αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των ανησυχητικών διαστάσεων που λαμβάνουν τα κρούσματα ρατσισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια – κυρίως λόγω της κρίσης σε συνάρτηση με την άνοδο της ακροδεξιάς.

Δείτε τί δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου:


Πηγή: onlarissa.gr

Σερβία: Γυναίκα ζήτησε να σκαλίσουν στον τάφο της το ...αιδοίο της!!!


Μία γυναίκα στη Σερβία, λίγο πριν πεθάνει, ζήτησε από τον άνδρα της να σκαλίσουν επάνω στον μαρμάρινο τάφο της το αιδοίο της!

Ήθελε έτσι να τη θυμάται ο άνδρας της και να μην μπορεί να την απατήσει...

Η Μιλένα Μαρίνκοβιτς (Milena Marinkovic) άφησε μέχρι και σημείωμα με τις επιθυμίες της, στο οποίο ζητούσε να προσληφθεί ένας γλύπτης για να φτιάξει ένα αντίγραφο του αιδοίου της και να το τοποθετήσει πάνω στην ταφόπλακά της. Είχε μάλιστα τραβήξει και φωτογραφίες του αιδοίου της, για να δοθούν στον γλύπτη.

Έτσι, ο 72χρονος Σέρβος Μίλαν Μαρίνκοβιτς (Milan Marinkovic) σεβάστηκε την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του.

«Δεν θέλω να πας με άλλες γυναίκες. Με αυτόν τον τρόπο θα θυμάσαι πάντα», του εξηγούσε στο σημείωμα.

Τελικά ο γλύπτης βρέθηκε και για το έργο του πληρώθηκε 2.600 ευρώ.

Πηγή: radar.gr

Αναγνώστης: «Ήμουν εκεί... δεν έδιωξαν τον ΓΑΠ»


Διαφορετική διάσταση δίνει αναγνώστης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στις αποδοκιμασίες κατά του Γιώργου Παπανδρέου σε εστιατόριο στο Βερολίνο και περιγράφει καρέ-καρέ τί συνέβη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για την συνάντηση του «Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης» , και η σύζυγός του Άντα έτρωγαν το βράδυ της Κυριακής 28/10/2012 μαζί με κάποιους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει, κατά τις 10μμ είχαν μαζευτεί έξω από το εστιατόριο περί τα 5-6 νεαρά άτομα, τα οποία φώναζαν πράγματι, «ντροπή σας», «μας ξεφτιλίσατε» και ένας από αυτούς έβαλε την φωτογραφική του μηχανή σχεδόν πάνω στο τραπέζι της παρέας.

Η συνέχεια έχει ως εξής, σύμφωνα με τον αναγνώστη:

«Ο κ. Παπανδρέου σηκώθηκε ήρεμα και τους ζήτησε, αν θέλουν, να συζητήσουν. Προσπάθησε να εξηγήσει ότι εκείνος ό,τι έκανε το έκανε με την πεποίθηση ότι είναι το καλύτερο για τη χώρα, αλλά εκείνοι δεν άκουγαν τίποτε και συνέχισαν να φωνάζουν.

Έπειτα από 2-3 λεπτά αποχώρησαν, για να παραμείνουν όμως έξω από το μαγαζί, καθώς παρακολουθούσαν συναυλία σε διπλανό μπαρ, ελληνικής ιδιοκτησίας. Λίγο μετά μπήκε στο μαγαζί ένας νεαρός και ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Παπανδρέου και την παρέα του, για τη συμπεριφορά των υπολοίπων, είπε ότι εκείνος δεν συμμερίζεται τις απόψεις τους και κυρίως την επιλογή της συμπεριφοράς και πρόσθεσε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι ο Παπανδρέου είχε αγαθές προθέσεις. Η παρέα δίπλα από το τραπέζι του Παπανδρέου, που τον αναγνώρισε, χειροκρότησε μάλιστα τον ΓΑΠ για την ψυχραιμία και τον τρόπο που αντιμετώπισε το επεισόδιο. Ο Παπανδρέου δεν εκδιώχθηκε από το μαγαζί. Έφυγε κανονικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Και πάλι οι ίδιοι νεαροί βρίσκονταν έξω και συνέχισαν να φωνάζουν (σσ. κρατώντας μπουκάλια μπίρας). Είχαν μάλιστα καλέσει οι ίδιοι και Γερμανό φωτορεπόρτερ, στον οποίο τελικά επιτέθηκαν, επειδή δεν υιοθέτησε την προσέγγισή τους».

Πηγή: enikos.gr

Ευγνώμονες στη Μαρία Χαραμή


«Δεν την ήξερα. Τα γραπτά της όμως, αχ αυτά τα γραπτά της, ήταν ένα χάδι, ένα βάλσαμο στην ψυχή, μέσα απ' τις γραμμές ξεχυνόταν μια λεπτή ευωδιά, ο κουραμπιές γινόταν μια θαυμάσια περιπέτεια, τα καθημερινά ψώνια του σπιτιού φάνταζαν σαν μια έξοχη δημιουργική εμπειρία, η συναλλαγή με τον μανάβη έμοιαζε με παραμύθι, μια χρυσόσκονη απλωνόταν πάνω σ' αυτά, που ως εκείνη την στιγμή ήταν μια άχαρη ρουτίνα.

Η Μαρία Χαραμή που χάθηκε πρόωρα μας έδωσε πολλά - σε εμάς τους αναγνώστες της. Πρώτα απ' όλα μας ξαναθύμισε την αξία της αγωγής και της ευγένειας, που στα χρόνια της χειραφέτησής μας τις είχαμε τινάξει από πάνω μας, ως άχρηστα και προδοτικά απομεινάρια της αστικής μας ανατροφής. Η Χαραμή τις επανέφερε ως ακατάλυτες αξίες, που ομορφαίνουν τον κόσμο και τροχίζουν την αψάδα του. Μας γνώρισε την ομορφιά του περιττού, που συνηθίσαμε να το προσπερνάμε αδιάφορα και βιαστικά και που - όμως – αυτό εκεί, το μικρό και παραπεταμένο περιττό κάνει τη διαφορά. Μας μύησε στις ομορφιές του υλικού πολιτισμού – στις μυρωδιές και τα χρώματα των κρασιών, των λουλουδιών, των μπαχαρικών. Μας μοίρασε απλόχερα όλα τα μικρά «μυστικά» της, όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τα λάφυρά της ήθελε να διαδοθούν, κάθε γραπτό της ήταν ένα υπόδειγμα ανιδιοτελούς εντιμότητας, ένα δελτίο με τα «καλύτερα» και τους «καλύτερους». Μας ξενάγησε στα μέρη που αγάπησε, στα μουσεία και τα θέατρα που της έδωσαν χαρά, στις μουσικές που την άγγιξαν, μοιράστηκε μαζί μας τα μικρά περιστατικά της ζωής της που είχαν ένα ενδιαφέρον μήνυμα και μια κρυμμένη ουσία.

Τη Χαραμή δεν τη γνώρισα, αλλά τί σημασία έχει; Αυτή η γυναίκα δεν χαράμισε τη ζωή της, βρήκε τους χυμούς και τις ευωδιές της, άστραφτε από τη χαρά και τη σοφία της ζωής. Και – ευτυχώς για μας - ήταν πολύ γενναιόδωρη.»

Πηγή: protagon.gr

Το συγκινητικό αντίο του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκλιπούσα δημοσιογράφο και συγγραφέα Μαρία Χαραμή...


«Ούτε που θυμάμαι πού γνωριστήκαμε. Θα κάπνιζε πούρο. Θα ήταν στο πλευρό της ο Θάνος. Θα δοκίμαζε από όλα τα πιάτα. Θα έπινε μικρές γουλιές κόκκινου κρασιού. Θα ρωτούσε να μάθει. Θα σημείωνε, ίσως. Δεν ξέρω γιατί αλλά τη Μαρία δεν μπορώ να την σκεφθώ πουθενά αλλού παρά μόνο σε ένα τραπέζι. Με άσπρο κολλαριστό τραπεζομάντηλο. Ή και τάβλες σκέτες. Αρκεί να ήταν πάνω σε αστραφτερό πάτωμα. Και να υπάρχουν λουλούδια κοντά. Πρωινά όχι μαραμένα. Ήταν μεγάλη αρχόντισσα η Μαρία. Η μόνη γυναίκα στην Αθήνα, στον κόσμο όλο νομίζω, που ήξερε τόσα πολλά μυστικά. «Για σεντόνια Σταύρο μου θα πας εκεί». Τα συρτάρια μου είναι γεμάτα με τις συμβουλές της. Έκοβα τη σελίδα της στο BΗΜΑgazino και τη φύλαγα. Συμβουλές για το ξύρισμα, για το πότισμα, για το γυάλισμα των ασημικών. Θα γυάλιζα ποτέ ασημικά; Ποτέ. Αλλά όποιο θέμα και να έγραφε η Μαρία το αγαπούσες. Η γραφή της, σου μαλάκωνε την ψυχή. Διάβαζες τις συνταγές της και χόρταινες. Σου σέρβιρε νερό στην αυλή της και νόμιζες ότι το έπινες από το ποτάμι.

Όταν ξεκινάγαμε το protagon της είπα να έρθει. Δεν ήρθε και δεν θυμάμαι να στεναχωρήθηκα για άλλον πιο πολύ. «Μωρέ Σταύρο μου θα γράφω αλλά δεν θέλω να φυλάς μια θέση». Έτσι της είχα πει. Ότι θα υπάρχει πάντα μια θέση που θα την περιμένει.

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο – καλοκαίρι ακόμη - ανταλλάξαμε ξανά υποσχέσεις. «Η θέση σου σε περιμένει». «Ναι Σταύρο μου, λίγο ακόμη να ξεμπλέξω με αυτήν την κωλοαρρώστια και θα κάνουμε πολλά πράγματα». Οι γιατροί της έδιναν έξι μήνες, εκείνη τους διπλασίασε. Τί άλλο να κάνει; Και τον θάνατο παραλίγο να λυγίσει. Η αρχόντισσα.

ΥΓ: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Χαραμή πέθανε το πρωί της Παρασκευής 26/10/2012 στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί τις τελευταίες μέρες. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29/10/2012 στις 12 το μεσημέρι στο Α' νεκροταφείο. Το κενό που αφήνει στη δημοσιογραφία δεν θα καλυφθεί εύκολα. Το κενό που αφήνει στη ζωή των φίλων της δεν θα καλυφθεί ποτέ.»


Πηγή: protagon.gr

Έλληνες έκραξαν και τελικά έδιωξαν τον Γιωργάκη από εστιατόριο του Βερολίνου!!!


Πήγε να φάει ένα πιάτο φαΐ ο καημένος ο Γιωργάκης Παπανδρέου το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2012 σε ένα εστιατόριο του Βερολίνου όπου βρέθηκε από την Αμερική όπου δίδαξε!

Μόνο που κανείς δεν του είχε πει ότι σε διπλανό μαγαζί ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί Έλληνες για να ακούσουν κάποια ελληνικά μουσικά συγκροτήματα.

Κάποιος λοιπόν είδε τον ΓΑΠ και έριξε το σύρμα.

Αρκετοί Έλληνες εισέβαλαν στο εστιατόριο όπου βρισκόταν ο Γιωργάκης και τον «στόλισαν» δεόντως.

Τί να κάνει λοιπόν ο άνθρωπος. Μάζεψε τα... βρεγμένα του κι όπου φύγει, φύγει.

Δείτε το βίντεο και ακούστε τα «γαλλικά» των συμπατριωτών μας στον πρώην πρωθυπουργό:


Πηγή: diktionews.gr

Συνέλαβαν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ!


«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» γράφει πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.




Η αστυνομία συνέλαβε τον δημοσιογράφο την στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στοv ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Kόκκινο».

Πηγή: koutipandoras.gr

Πούτιν: "Αν η Ελλάδα είχε μείνει στη δραχμή δεν θα είχε τέτοια προβλήματα"


Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή, ίσως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε ταυτόχρονα "πολύ πραγματιστική" την άποψη της Γερμανίας, που θέλει πρώτα άρση των "συστημικών προβλημάτων" και κατόπιν διοχέτευση πόρων στις χρεωμένες οικονομίες.

"Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια", είπε ο Β.Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης "Βαλντάι".

"Μου φαίνεται ότι η ηγεσία της Γερμανίας κατέχει πολύ πραγματιστική θέση, η οποία έγκειται στο ότι πρέπει πρώτα να αρθούν τα συστημικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και κατόπιν πλέον να διοχετευθούν πρόσθετα μέσα, διότι εάν γίνει διαφορετικά, τότε τα πρόσθετα οικονομικά μέσα θα εξατμιστούν, θα δώσουν μια προσωρινή ώθηση, που δεν θα είναι επαρκής επιτάχυνση για να καλυφθεί όλη η απόσταση ως την έξοδο από την κρίση και αυτά μου φαίνονται αρκετά ολοκάθαρα πράγματα", είπε ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την ΕΕ για γραφειοκρατικές πρακτικές και ακατανόητη απροθυμία να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

"Νομίζω ότι στην Ευρώπη για λόγους πολιτικούς έτρεξαν πολύ μπροστά. Και με κοινούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τηρηθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, οι οποίες ως προς το επίπεδο ανάπτυξης των οικονομιών τους δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμες γι’ αυτό. Θα μπορούσαν δηλαδή να ενταχθούν, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει με άλλους όρους", εκτίμησε ο Ρώσος ηγέτης.

Πηγή: news247.gr

Οικονομική κρίση: τότε και τώρα


Είναι πολύ πιθανό ότι η κρίση του 1930 θα είχε διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο, και με ασύγκριτα βαρύτερο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος, εάν ο πρόεδρος Ρούζβελτ δεν είχε εξ αρχής εντοπίσει και στοχοποιήσει τους υπεύθυνους γιʼ αυτήν, χρηματιστήρια, κερδοσκόπους, τραπεζίτες, κι εάν δεν είχε λάβει εξ αρχής μέτρα που περιόρισαν αποφασιστικά την ασυδοσία τους, που θέσπισαν αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις και υπεύθυνη δημόσια επιτήρηση πάνω στην ανευθυνότητα και ασυδοσία των αγορών.

Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε την αποσύνδεση του δολαρίου από τον χρυσό και τη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος, είχε σαν κύριο στόχο να συντρίψει τις πληρωμές για τόκους στους πιστωτές του δημοσίου. Οι τελευταίοι κατήγγειλαν ότι με την προεδρική απόφαση επέρχεται το τέλος του δυτικού πολιτισμού... Μέχρι το 1934, όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι στον Λευκό Οίκο είχαν παραιτηθεί, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο. Ο ίδιος, τους απέδωσε τη σύνθετη επωνυμία banksters (νεολογισμός, που συνδυάζει τις λέξεις τραπεζίτες και γκάνγκστερς) και αυτοί, με τη σειρά τους, τον ανακήρυξαν ως υπʼ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο. Ωστόσο, παρά τα νομισματικά μέτρα που κατέβασαν το κόστος του χρήματος σε μηδενικά επίπεδα, η ανεργία παρέμενε ακόμη υψηλή και δεν μειώθηκε παρά μόνον όταν ο Ρούζβελτ πέρασε στη δεύτερη φάση του «ανορθόδοξου» προγράμματός του, στη δημόσια χρηματοδότηση γιγαντιαίων δημοσίων έργων, με μαζικές προσλήψεις ανέργων. Σύμφωνα με τον Βρετανό Κέυνς, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο το 1934, ο τελευταίος δεν είχε επαρκή οικονομική παιδεία, αλλά διέθετε λαϊκό αισθητήριο, παρά την αριστοκρατική καταγωγή του. Οι αγρότες και οι άνεργοι τον ενέπνεαν περισσότερο απʼ όλους μαζί τους οικονομολόγους, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι του μεγάλου κεφαλαίου του προξενούσαν δυσπιστία και αηδία.

Σήμερα στην Ευρώπη, με γερμανική κυρίως έμπνευση, αλλά και πρόθυμη ανταπόκριση στις χώρες των εταίρων της, εκ των άνω καλλιεργείται και εκλαϊκεύεται στην κοινή γνώμη πνεύμα δυσπιστίας έναντι κάθε δημόσιας παρέμβασης. Σε αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις αποδίδονται όλες οι ευθύνες για την τρέχουσα στρέβλωση της ευρωπαϊκής οικονομίας και για το τρέχον αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα η Ευρώπη, ενώ, από την άλλη πλευρά, οι προσδοκίες για απεμπλοκή και ανάκαμψη εναποτίθενται αποκλειστικά και μόνο στην εκχώρηση πρόσθετης ασυδοσίας σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για το αδιέξοδο. Στη σημερινή Ευρώπη όλοι θεωρούνται ένοχοι, εκτός από τις αγορές, εκτός από τις τράπεζες, εκτός από τους χρηματιστές και τους κερδοσκόπους. Ακόμη και οι τελευταίοι θεωρούνται «ωφέλιμοι», επειδή με τη δράση τους εντοπίζουν τις αδυναμίες, αντιφάσεις και δυσλειτουργίες του οικονομικού συστήματος, επιτρέποντας έτσι σε αυτό να «εκλογικεύεται» και να «βελτιώνεται». Αυτοί που δεν φέρουν καμία πραγματική ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο υποχρεώνονται να συνεισφέρουν, ακόμη και από το υστέρημά τους, ώστε η ασυδοσία των υπευθύνων για την κρίση να παραμείνει αλώβητη, με την παραπλανητική και συσκοτιστική προσδοκία ότι μόνο οι ίδιοι είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την απεμπλοκή από αυτήν, να χαράξουν νέους δρόμους για την ανάκαμψη.

Όπως είχε διαπιστώσει για τη Γερμανία του 1930 ο Βίλχελμ Ράιχ, ήταν τόση η κοινωνική απόγνωση, ώστε οι εργατικές και λαϊκές μάζες δεν παραδόθηκαν απλώς στον ναζισμό, αλλά κυριολεκτικά κρεμάσθηκαν από αυτόν, επενδύοντας εκεί τις ήδη ελαχιστοποιημένες προσδοκίες τους. Με αυτήν την έννοια, ο ναζισμός και ο φασισμός αποδείχθηκαν όχι μόνον δυνάμεις κρούσης του καπιταλισμού, αλλά και ιστορικές εφεδρείες για τη μεταγενέστερη σταθεροποίησή του. Με τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, έληξε επίσης και η περίοδος των συνεπειών από την οικονομική κρίση του 1930. Φυσικό επακόλουθο ήταν η σάρωση και απορρόφηση όλων των φαινομένων που είχαν ανθίσει από τις δεκαετίες του 1930 και του 1940, ως υποκατάστατα στην αδυναμία λειτουργίας του παγκόσμιου συστήματος. Ο γερμανικός άξων συνετρίβη στρατιωτικά, αλλά ισοδύναμης υφής συντριβή ήταν κι αυτή καθεστώτων, που είχαν εμφανισθεί ως υποκατάστατα κατά την προηγηθείσα περίοδο της κρίσης: με τον Περόν στην Αργεντινή, με τον Βάργκας στη Βραζιλία, με το πρόγραμμα Βαρβαρέσου στην Ελλάδα (1952). Με την αποκατάσταση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, απορροφήθηκαν οι κάθε είδους εθνικισμοί που είχαν ανθίσει κατά την περίοδο της κρίσης, ενώ μοναδικό εργαλείο «προσαρμογής» των οικονομιών απέμεινε πλέον το νομισματικό, με τη σταθερή αλλά αναθεωρούμενη σε τακτά χρονικά διαστήματα ισοτιμία.

Σήμερα, η παγκόσμια κρίση επικεντρώνεται επί του παρόντος στις δυτικές περιοχές του πλανήτη, από τις οποίες άλλωστε πυροδοτήθηκε από το 2007-2008. Οι αναδυόμενες χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Ρωσία, αντί να επιλέγουν τη ρήξη με την παλαιά και εξαντλημένη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, αντί να προσφέρουν νέες κατευθύνσεις για την περαιτέρω πορεία και ανάπτυξη του παγκόσμιου συστήματος, προτιμούν να παραμένουν «χρηματοδότες» της παλαιάς τάξης πραγμάτων, ακόμη και κατά τη σημερινή καθοδική πορεία της. Ωστόσο, εάν το σενάριο του 1930 ενεργοποιήθηκε με τις ανταγωνιστικές νομισματικές υποτιμήσεις μεταξύ των εμπορικών εταίρων, σήμερα το ισοδύναμο αποτέλεσμα εξασφαλίζεται με τη γενίκευση σε πλανητική κλίμακα της πολιτικής των ανταγωνιστικών υφέσεων, που μοιραία επισπεύδουν την παγκόσμια αποδυνάμωση. Εάν ο διεθνής ανταγωνισμός στο επίπεδο των νομισμάτων αποδείχθηκε επικίνδυνος στο παρελθόν, σήμερα αυτός ο παγκόσμιος ανταγωνισμός στο επίπεδο τής εκ των άνω διοργάνωσης των ανταγωνιστικών υφέσεων μπορεί να αποδειχθεί κατά πολύ επικινδυνoδέστερος. Με τις νομισματικές υποτιμήσεις περικόπτεται η ονομαστική αξία των εισοδημάτων, ενώ με τις ανταγωνιστικές υφέσεις περικόπτεται κάτι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο: η πραγματική αξία όλων των αγορών ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τον Στηβ Ρόουτς, με τους σημερινούς ρυθμούς το παγκόσμιο σύστημα δεν θα έχει επιστρέψει στις επιδόσεις του 2007 παρά μόνον το 2015. Ωστόσο, δεν ήταν αναγκαίο τα σημερινά υψηλά επίπεδα του χρέους να επιβάλουν την οικονομική επιβράδυνση, που παρατηρείται σήμερα στις δυτικές υπερχρεωμένες οικονομίες, ως δήθεν αναγκαία για την αποπληρωμή των χρεών. Αντίθετα, η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης θα ήταν αναγκαία προϋπόθεση για την αποπληρωμή και την εξασφάλιση των πιστωτών. Αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος είχε ανέλθει σε 144% του αμερικανικού ΑΕΠ. Όμως, έπειτα από τρεις δεκαετίες, είχε κατέλθει σε 35% του ΑΕΠ. Η αμερικανική επίδοση έγινε εφικτή εξαιτίας της ταχύρρυθμης ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά την αντίστοιχη περίοδο 1945-1975, αλλά επίσης και λόγω του πληθωρισμού, με τον οποίο υποτιμήθηκε η αξία του χρέους σε σχέση με εκείνη του ΑΕΠ. Σήμερα οι πιστωτές επιβάλλουν στους υπερχρεωμένους οφειλέτες τους υφεσιακές και αποπληθωριστικές πολιτικές, με συνέπεια να συμπιέζονται προς τα κάτω οι τιμές των αγαθών, των υπηρεσιών και των εισοδημάτων, ενώ παράλληλα οι αξίες των χρεών διατηρούνται ανέπαφες. Επιβαρύνεται έτσι το ειδικό βάρος των χρεών σε σχέση με τα πράγματι διαθέσιμα εισοδήματα, με αυτονόητη συνέπεια, και μόνο εξ αυτού του λόγου να είναι αδύνατο να τηρηθούν οι αποπληρωμές των χρεών.

Είναι ακριβές ότι οι υφεσιακές πολιτικές δυσχεραίνουν και συχνά καθιστούν ανέφικτη την αποπληρωμή των χρεών, όπως ακριβώς το είχε διαπιστώσει ο συντηρητικός αμερικανός οικονομολόγος της Σχολής του Σικάγου, Ίρβινγκ Φίσερ, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 (1). Ωστόσο, είναι επίσης ακριβές ότι με το σημερινό επίπεδο των χρεών, σε συνδυασμό με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας, δεν θα μπορέσει πλέον να υπάρξει ανόρθωση των οικονομιών στο ορατό μέλλον. Αντιθέτως, θα πρέπει να αναμένεται μακρά περίοδος όχι μόνον στασιμότητας, αλλά, ακόμη χειρότερα, μείζονος οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, όπως ακριβώς το επισημαίνει ο Κένεθ Ρογκόφ από το Χάρβαρντ (2). Σύμφωνα με αυτόν, η τρέχουσα κρίση δεν μπορεί να θεωρείται «κυκλική», αλλά είναι ασφαλώς «διαρθρωτική», δηλαδή προδιαγράφεται εξαιρετικά μακράς διαρκείας, καθόσον τίθεται σήμερα οξύ και επιτακτικό το αίτημα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, το πραγματικό ζήτημα είναι το εξής: ποιά κατάσταση της οικονομίας είναι τελικά η πιο ευέλικτη και πιο εύπλαστη, ώστε οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις να πραγματοποιηθούν με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, αλλά και με το ελάχιστο ανθρώπινο και υλικό κόστος; Μια οικονομία σε επιτεινόμενη ύφεση και πτωτική δυναμική δύσκολα μεταρρυθμίζεται και αλλάζει, ενώ μια οικονομία με θετικούς αυξητικούς ρυθμούς παραμένει ασύγκριτα πιο ευέλικτη, περισσότερο δεκτική μεταρρυθμίσεων, πιο ευπροσάρμοστη στις νέες ανάγκες. Κι ακόμη, τα ελλείμματα δεν απορροφούνται με την ύφεση, αλλά μόνο με την ανάπτυξη. Μόνο αυτή διορθώνει τα ελλείμματα και διατηρεί τη δεκτικότητα και δυνατότητα προσαρμογής τής οικονομίας έναντι κάθε διαρθρωτικής αλλαγής.

(1) Πρβλ. Irving FISCHER, «The Debt-Deflation Theory of Great Depressions», Econometrica 1933.

(2) Πρβλ. Kenneth ROGOFF, «The Second Great Contraction», Project Syndicate, 2011/08.

Πηγή: avgi.gr

Ειδήσεις

Σας ενδιαφέρουν

Πρόσφατες θέσεις

Πρόσφατα σχόλια

Eπικοινωνία

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Προσφορές

Σα Σήμερα

Now on TV

antenna.gr/webtv/livealphatv.gr/webtv/liveskai.gr/player/tvlivestar.gr/tv

tvopen.gr/live-tvone tvMegatvwebtv.ert.gr/ert-sports-live

ert-worldert1 Tv Live Streamingwebtv.ert.gr/ert2-livewebtv.ert.gr/ert3

TESTΝέο Κανάλι (New TV)KONTRA Tv Channel Live Streamingextratv.gr Channel Live Streaming

maktv.gr/Livefm100 live greece Tvtv4e.gr Tv Channel Livevouli.gr tv

STAR TV Channel Live Streamingk-planet.gr/blueskychannel9.gr Tv Channel Live Streamingzougla.gr tv

makeleio.gr/webtvfocuswebtv.gr/livetvxs.gr/webtv/allTEST-TEST

tilesport.tv Channel Liveaction24.gr Channel Live Streamingabchannel.grzeystv.net

thessaliatv.gr TV Channel Livetrt tv grhttp://www.astratv.gr/live-streaming/tv-10.gr Tv Channel Live Streaming

megatv.com.cy/livesigmatv.com/liveant1iwo Tv Live cyprusriknews sat Tv Channel Live

mad.tv ChannelAsteri Music Channel Live Streaminggreek voice-wpso.comrakteo-styles gr

live24.gr Channel Live Streamingonradio.grgreekradios.grhttp://www.e-radio.gr/

channel114news Live Streamingcnn greuronews.com gr Channel Greek Tv Live Streamingsbctv.gr live

Πρόγραμμα TV

Cinema

Γιορτάζουν

Διαβάζουν

 

Βρείτε Εργασία

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Ανέκδοτο Ημέρας

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια