Η Google DeepMind μόλις παρουσίασε ένα ρομπότ που είναι ικανό να νικήσει ερασιτέχνες ανθρώπινους παίκτες στο πινγκ πονγκ! Σύμφωνα με το σχετικό preprint paper που αναρτήθηκε στις 7 Αυγούστου 2024, το ρομπότ αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τον συνδυασμό της τεχνητής νοημοσύνης με τη φυσική ρομποτική, αφού μετά από 40 χρόνιας κυριαρχίας των ανθρώπων στο συγκεκριμένο άθλημα, πλέον η τεχνολογία φαίνεται να μας φτάνει.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση, σε αντίθεση με πιο στρατηγικά παιχνίδια όπως το σκάκι, είναι μια πραγματική δοκιμασία τόσο της πνευματικής όσο και της σωματικής επιδεξιότητας, καθιστώντας την μια δημοφιλή επιλογή για τη δοκιμή της ρομποτικής. Οι μηχανικοί της Google δημιούργησαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης συλλέγοντας πρώτα λεπτομερή δεδομένα για το πώς κινείται μια μπάλα του πινγκ πονγκ, όπως η θέση, η περιστροφή και η ταχύτητά της. Στη συνέχεια, εκπαίδευσαν την τεχνητή νοημοσύνη σε εικονικές προσομοιώσεις, διδάσκοντάς την τις βασικές δεξιότητες όπως η επιστροφή των σερβίς και η εκτέλεση διαφόρων χτυπημάτων. Μόλις η τεχνητή νοημοσύνη ήταν έτοιμη, συνδυάστηκε με έναν ρομποτικό βραχίονα που μπορούσε να κινείται γρήγορα και με ακρίβεια και αμέσως το σύστημα τέθηκε σε δοκιμασία εναντίον ανθρώπινων παικτών.

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ εντυπωσιακά, αλλά δεν έφεραν επανάσταση. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Αναλυτικότερα, το ρομπότ διαγωνίστηκε εναντίον 29 ανθρώπινων παικτών που κυμαίνονταν από αρχάριους έως προχωρημένους. Κατάφερε να κερδίσει το 45% των αγώνων του συνολικά, νικώντας όλους τους αρχάριους και το 55% των ενδιάμεσων παικτών. Ωστόσο, όταν έπρεπε να αντιμετωπίσει τους πιο έμπειρους ανταγωνιστές, το ρομπότ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε μια νίκη εναντίον οποιουδήποτε από τους προχωρημένους παίκτες. Έτσι, ενώ το ρομπότ παρουσιάζει καλές ερασιτεχνικές επιδόσεις, δεν είναι ακόμα έτοιμο να κυριαρχήσει στο άθλημα.

Προς το παρόν, οι ανθρώπινοι παίκτες μπορούν να μείνουν ήσυχοι λοιπόν, γνωρίζοντας ότι εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπειρία δεν ήταν διασκεδαστική - πολλοί από τους συμμετέχοντες απόλαυσαν την πρόκληση του παιχνιδιού ενάντια στο ρομπότ και εξέφρασαν ενδιαφέρον για μελλοντικές αναμετρήσεις. Βέβαια, καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη συνεχίζει να βελτιώνεται, μάλλον είναι θέμα χρόνου να αλλάξει η ισορροπία…



Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια