Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι αναμιγνύονται μεταξύ τους δύο ουσίες, σχηματίζοντας ένα αέριο που περιέχει θείο.
Όταν αυτό έρθει σε επαφή με μια υγρή επιφάνεια (όπως τα μάτια) διαλύεται σε θειικό οξύ, οπότε ο εγκέφαλός μας αντιδρά παράγοντας περισσότερο νερό με τη μορφή δακρύων για να αραιώσει το οξύ και να προστατεύσει τα μάτια μας.
Πηγή: Περιοδικό «Ορυκτά του πλανήτη μας» - Τόμος 80 - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.