Έτσι, προτείνει την αποφυγή λέξεων όπως «μαμά», «μπαμπάς» ή «αδελφός» στις επαφές.
«Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν τους απατεώνες, εάν το τηλέφωνό σας ξαφνικά βρεθεί στα χέρια τους. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μπορείτε πλέον να καλέσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να πείτε τη θλιβερή ιστορία της απώλειας του τηλεφώνου σας, αλλά όσοι βρήκαν ή έκλεψαν τη συσκευή σας μπορούν να καλέσουν ή να στείλουν ένα μήνυμα στη μητέρα ή τον πατέρα σας εκ μέρους σας» εξηγεί ο κ. Μιρόνοφ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι απατεώνες μπορεί να ζητήσουν χρήματα με διάφορα προσχήματα «που κυμαίνονται από τροχαία και σύλληψη έως ιστορίες ανύπαρκτου χρέους και ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο».
Για να αποφευχθούν αυτές οι πιθανές απάτες, συνιστά να μην γράφετε τους κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών καρτών στο smartphone, ούτε στον τηλεφωνικό κατάλογο της συσκευής.
«Να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε τα περιεχόμενα του τηλεφώνου σας κατά καιρούς, να διορθώνετε και να διαγράφετε πληροφορίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας βλάψουν» καταλήγει ο δικηγόρος.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.