Ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν τρόπο για να διατηρούν το σχήμα του παγωτού αναλλοίωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αν το περιβάλλον είναι ζεστό.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ιάπωνας σεφ ζήτησε να χρησιμοποιήσει τις φράουλες που καλλιεργούνται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ιαπωνίας. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι φράουλες που καλλιεργούνται σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν το κανονικό σχήμα και αυτό έκανε τους καταναλωτές να μην τις αγοράζουν. Και ενώ προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες φράουλες, ο σεφ ανακάλυψε ότι έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο στερεή την κρέμα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Kanazawa παρατήρησαν το γεγονός αυτό και διαπίστωσαν ότι η πολυφαινόλη που υπάρχει στις φράουλες, είναι υπεύθυνη γι' αυτό.
Συγκεκριμένα, το εκχύλισμα φράουλας καθυστερεί το διαχωρισμό του νερού με το έλαιο. Οι επιστήμονες δοκίμασαν να εισάγουν το εκχύλισμα σε παγωτό ξυλάκι και ανακάλυψαν ότι σταμάτησε την τήξη του. Αυτό σημαίνει ότι το εκχύλισμα βοηθά να διατηρείται το παγωτό σε στερεή μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και σε ζεστό περιβάλλον.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: enikos.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.