Θεωρούνται οι πιο παρακατιανοί ξηροί καρποί, αλλά άδικα. Γιατί τα στραγάλια (τα οποία, για την ακρίβεια, δεν είναι ξηροί καρποί, αλλά ρεβίθια ψημένα) αποτελούν ένα υγιεινό σνακ με ελάχιστα λιπαρά. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων (δύο χούφτες στραγάλια αντιστοιχούν σε μία μερίδα άπαχο κρέας και μία μερίδα μακαρόνια), περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και πλεονεκτούν σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη, βιταμίνες απαραίτητες για την αναγέννηση των κυττάρων. Είναι επίσης πολύ πλούσια σε βιταμίνες Κ και C.
Όπως και οι άλλοι ξηροί καρποί, έτσι και τα στραγάλια είναι καλύτερο να φυλάσσονται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 1-5 βαθμών Κελσίου, σε χαμηλή υγρασία και σε αεροστεγή συσκευασία, ώστε να διατηρούν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.
Είτε διαλέξεις αφράτα είτε σκληρά είναι το ίδιο, αφού δεν διαφέρουν σε διατροφική αξία. Ωστόσο τα αφράτα, μαζί με ξανθές, μαλακές σταφίδες, είναι σκέτη απόλαυση σε στιγμές που θέλεις μια αλμυρό-γλυκη γεύση για να βγάλεις τα απωθημένα σου. Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και φυτικές ίνες.
Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.