Μπορεί να κάνουν το φαγητό νοστιμότερο, όμως η κακοσμία που προκαλούν τα σκόρδα μερικές φορές είναι ιδιαίτερα έντονη. Αμερικανοί ερευνητές έρχονται να αποκαλύψουν ποιά τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της δυσάρεστης μυρωδιάς του σκόρδου.
Τα μήλα, ο χυμός λεμονιού και - όπως ήταν αναμενόμενο - η μέντα αποτελούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές λύσεις. Το πράσινο τσάι, ο μαϊντανός και το σπανάκι μπορούν επίσης να βοηθήσουν, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Journal of Food Science".
Ένα από τα συστατικά του σκόρδου, γνωστό και ως αλλυλο-μεθυλο σουλφίδιο, δεν μπορεί να διασπαστεί κατά τη διάρκεια της πέψης, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.
Όλα τα παραπάνω τρόφιμα αποδείχθηκε ότι είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες διασπούν τα συστατικά εκείνα του σκόρδου που προκαλούν υπερβολική κακοσμία της στοματικής μας κοιλότητας. Μάλιστα, εάν θέλετε να επωφεληθείτε περισσότερο, οι ερευνητές προτείνουν την κατανάλωση των «ευεργετικών» τροφών σε συνδυασμό με το σκόρδο.
Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα το γάλα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που δίνουν στο σκόρδο τη μακράς διαρκείας μυρωδιά του. Ένα ποτήρι (200 ml) πλήρες γάλα μπορεί να μειώσει κατά 50% την κακοσμία του στόματος.
Πηγή: infokids.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.