Πολλοί είναι αυτοί που το έχουν κατηγορήσει ιδιαίτερα την ώρα του μαγειρέματος, καθώς είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο λαχανικό, έχει μία έντονη μυρωδιά, η οποία ωστόσο εξαλείφεται, εάν στην κατσαρόλα την ώρα του μαγειρέματος ρίξουμε λίγες σταγόνες γάλα.
Όμως το ταπεινό κουνουπίδι αποτελεί στην κυριολεξία μία σούπερ τροφή, ενώ ο συνδυασμός ορισμένων συστατικών που περιέχει (όπως σουλφοραφάνη) έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθάει την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνων, όπως του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο το λαχανικό , καθώς τα 2/3 των συστατικών του χάνονται.
Επιπλέον, το κουνουπίδι είναι ιδανικό και για δίαιτα, αφού τα 100 γραμμάρια αποδίδουν μόλις 26 θερμίδες και το 60% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε ημερησίως.
Πηγή: onmed.gr
1 Comment
Είθε να βοηθήσει ο Θεός τα φάρμακα που κρύβουν να γίνουν προσβάσιμα για να σταματήσουν τα βάσανα και οι θυσίες των αρρώστων στο βωμό του χρήματος.
Posted on 1 Απριλίου 2014 στις 11:43 μ.μ.
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.