Μαθηματικός του Sheffield University της Μεγάλης Βρετανίας δημιούργησε μαθηματική φόρμουλα για την τέλεια πίτσα «Μαργαρίτα» σχεδιασμένη να παρέχει μέγιστη γεύση από κάτω μέχρι πάνω και να έχει τις τέλειες δοσολογίες.
Σύμφωνα με τη μαθηματικό Dr. Eugenia Cheng, μια πίστα 11 ιντσών περιέχει 10% περισσότερα συστατικά ανά μπουκιά από μια πίτσα 14 ιντσών και επιπλέον έχει μεγαλύτερες πιθανότητες η ζύμη στο κάτω μέρος της να μαλακώσει και να υγρανθεί. Βάσει αυτών δημιούργησε μαθηματικό τύπο που να υπολογίζει τις απαιτούμενες δοσολογίες ζύμης και υλικών για την τέλεια πίτσα. Ποιός είπε ότι το μαγείρεμα δεν είναι επιστήμη;
Πηγή: techgear.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.