Στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί ένα πραγματικό «διαμάντι» για την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας. Στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρονται 27 ξένες γλώσσες (πρόσφατα εγκαινιάστηκαν οι δύο ινδικές διάλεκτοι: χίντι και σανσκριτικά), σε ευέλικτα ωράρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν φοιτητές και επαγγελματίες. Οι φοιτητές του Ιδρύματος πληρώνουν 315 ευρώ ετησίως, οι φοιτητές άλλων πανεπιστημίων ή ΤΕΙ της χώρας 350 ευρώ και οι πολίτες και επαγγελματίες που θέλουν απλώς να αυξήσουν τις γνώσεις τους 480 ευρώ. Τα ποσά αυτά, όπως λέει ο γραμματέας του Διδασκαλείου κ. Ιωάννης Κογκεξίδης, αφορούν σε ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος 150 διδακτικών ωρών και έχουν θεσπιστεί μόνο για λόγους βιωσιμότητας του Διδασκαλείου και για να πληρώνονται οι καθηγητές του.

Πρόκειται για υπηρεσία μοναδική στην Ελλάδα. Στο Διδασκαλείο διδάσκουν δέκα μόνιμοι καθηγητές του Ιδρύματος και 100 ωρομίσθιοι, ενώ πέρυσι τα προγράμματά του παρακολούθησαν περίπου 3.000 φοιτητές. «Πέρυσι τα παιδιά είχαν μείνει ενθουσιασμένα με τα νορβηγικά» λέει ο κ. Κογκεξίδης. «Η γλώσσα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους σπουδάζουν επιστήμες της υγείας, όπως και τα σουηδικά που πέρυσι επίσης είχαν πολλούς φοιτητές» συνεχίζει.

Οι εγγραφές στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου, η έναρξη των μαθημάτων γίνεται στις 15 Οκτωβρίου και η λήξη τους στις 31 Μαΐου κάθε έτους. Για τη λειτουργία του χρησιμοποιούνται αίθουσες σε κτήρια του κέντρου (Ιπποκράτους 7, Ερεσού 6 και Εμμ. Μπενάκη 40), ενώ από την εφετινή χρονιά θα προσφέρονται μαθήματα και στη Φιλοσοφική Σχολή, στα κτήρια του Μαθηματικού και του Διδασκαλείου της Νεοελληνικής Γλώσσας. Πρόεδρος του Διδασκαλείου είναι ο πρύτανής του κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης και αναπληρωτής πρόεδρος ο αντιπρύτανης κ. Θεόδωρος Λιακάκος.

«Πέρυσι, πρώτες στις προτιμήσεις των φοιτητών ήταν η ισπανική, η αγγλική, η γερμανική, η ιταλική και η γαλλική γλώσσα» λέει ο κ. Κογκεξίδης. Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρομέτρου το 44,8% των Ελλήνων μεταξύ 25 και 64 ετών μιλάει σήμερα μία ξένη γλώσσα (με 35,7% τον μέσον όρο της ΕΕ), ενώ το 21,9% των νέων στην Ελλάδα μιλάει περισσότερες από δύο γλώσσες. Συνολικά το 92% των πολιτών της χώρας μας διδάσκονται ξένη γλώσσα (ακολουθεί η Ιταλία με ποσοστό 74%, η Ιρλανδία με 73%, η Ισπανία με 68%, η Μάλτα με 60% και η Ουγγαρία με 57%).

Στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκονται 27 ξένες γλώσσες: αγγλική, αλβανική, αραβική, αρμενική, βουλγαρική, γαλλική, γερμανική, δανική, εβραϊκή, ιαπωνική, ισπανική, ιταλική, κινεζική, κοπτική, κορεάτικη, νορβηγική, ολλανδική, περσική, πορτογαλική, ρωσική, σερβική, σλοβακική, σουηδική, τουρκική, τσεχική, φινλανδική και οι ινδικές χίντι και σανσκριτικά. Λειτουργούν επίσης: Εργαστήριο Γραπτού, Προφορικού Λόγου στην αγγλική επιπέδου Γ1, Ιατρική Ορολογία στην αγγλική (φοιτητές ιατρικών σχολών), Ιατρική Ορολογία στη γαλλική, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην αγγλική επιπέδων Β2-Γ1, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη γαλλική επιπέδου Β2-Γ1, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην ισπανική επιπέδου Β2, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην ιταλική επιπέδου Β2-Γ1, Νομική Ορολογία στη γαλλική και στη γερμανική, Μετάφραση στην αγγλική, Θεσμοί, Ορολογία & Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη γαλλική. Στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνεται εκμάθηση συγγραφής επιστημονικών δοκιμίων σε διαδοχικά στάδια, οργάνωση και συνοχή του κειμένου, διεξαγωγή έρευνας με στόχο την εξεύρεση και σε άλλες διαδικασίες που απαιτούνται.

Πηγή: tovima.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια