Αντιδράστε στο ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) ...

Posted by Clopy Paste 10 Φεβρουαρίου 2012


Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών για τα νέα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν οι πολυεθνικές έχουν ήδη αρχίσει να εντείνονται, αφού πολλές χώρες υπέγραψαν ήδη το νέο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, μία ειδική ηλεκτρονική διαδικασία συλλογής υπογραφών έχει φτάσει ήδη στα επίπεδα των 1.750.000 συμμετεχόντων με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πάνω από 2000 άτομα παρέλασαν στη Σλοβενία δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ACTA, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου 2012 αναμένονται αντιδράσεις και σε άλλες περιοχές της ηπείρου μας.

Στη χώρα μας οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:

- Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)

- Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)

- Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)


Όπως σημειώνει το BBC, ήδη πάνω από 10 περιπτώσεις ηλεκτρονικών επιθέσεων σε κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγραφεί, ενώ περαιτέρω κινητοποίηση δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη.

Πραγματικά τι να πει κανείς για την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης που έσπευσε να υπογράψει αυτήν τη συνθήκη ... είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτήν την στιγμή το Ίντερνετ και η ελευθερία που αυτό πρεσβεύει είναι το όπιο του ελληνικού λαού στην κατρακύλα της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα με τι μυαλό υπέγραψαν σε μια τόσο δύσκολη χρονική στιγμή, μια συνθήκη που στερεί στον ελληνικό Λαό το τελευταίο ίχνος ελευθερίας, πυροδοτώντας μάλιστα νέες αντιδράσεις, δείχνει πόσο μυαλό κουβαλάνε αυτοί που μας κυβερνούν.

Για περισσότερα, καθώς και για τη συλλογή υπογραφών κατά της συνθήκης, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Υ.Γ.

Λίγα λόγια για την ACTA ( (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement)

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!

- Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.

- Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.

- Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωποι δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.

- Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια