Ένα λυπηρό φαινόμενο παρατηρείται στο ελληνικό web, γι' αυτό και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να το αναφέρουμε εμείς κρίνοντας από τη μέχρι τώρα ενασχόλησή μας σ' αυτόν τον χώρο και φυσικά αφού πρώτα έχουμε κριθεί και εμείς οι ίδιοι!

Blogger, δημοσιογράφοι και γενικότερα συντάκτες άρθρων παραποιούν και "μαστιγώνουν" την ελληνική γλώσσα εκμεταλλευόμενοι την ανοχή των αναγνωστών, αν και οι τελευταίοι  σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, με αποτέλεσμα να μην δίνουν την πρέπουσα σημασία (στις περιπτώσεις αυτές φυσικά δεν ανήκουν οι αδιάφοροι).

Τα ορθογραφικά λάθη και όχι μόνο (π.χ. λάθη στη στίξη, μη τήρηση του κανόνα χρήσης του τελικού ν κ.τ.λ. - καλά αυτά θεωρούνται "υψηλά γράμματα"), αλλά και γενικότερα τόσο τα γραμματικά όσο και τα συντακτικά λάθη (απουσία ή λάθος σειρά συντακτικών όρων που δυσκολεύουν την αποσαφήνισή μιας πρότασης) είναι ένα πολύ συχνό γεγονός στο ελληνικό web. Το πρόβλημα εντείνεται αν συνυπολογίσουμε και τη χρήση greeklish που έχουν την τιμητική τους τη σήμερον ημέρα και που δυστυχώς δεν συναντώνται μόνο σε σχόλια, αλλά και σε άρθρα-αναρτήσεις.

Ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι όσοι προβαίνουν σε αναδημοσίευση ενός άρθρου, εκτός από το ότι δεν κάθονται να το διαβάσουν ολόκληρο, αλλά μόνο το κοιτάζουν εφ' υψηλού, δεν διορθώνουν και τα λάθη με αποτέλεσμα αυτό να αναμεταδίδεται από site σε site λαθεμένα.

Το ClopYPastE blog είναι από τους ελάχιστους ελληνικούς ιστότοπους που προβαίνουν σε διόρθωση αυτών των λαθών και δεν σας κρύβουμε ότι είναι υπερήφανο γι' αυτό. Θεωρεί ότι τόσο ο σεβασμός της ελληνικής γλώσσας όσο και των αναγνωστών (ειδικά αυτών που είναι νεαράς ηλικίας) του είναι καθήκον του.

Στο ελληνικό web αυτό που πλέον μετράει για ένα ειδησεογραφικό site ή blog είναι να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία θα του φέρει κέρδη από τις διαφημίσεις. Για να έχει επισκεψιμότητα είτε πρέπει να έχει συνεχόμενη ροή θεμάτων (κατ' επέκταση συχνή ενημέρωση του ιστότοπου), είτε να έχει "πιασάρικα" θέματα, εκτός από κάποιες χιλιάδες φίλους στα social media (κυρίως στο Facebook, το οποίο είναι και το δημοφιλέστερο). Η ελληνική γλώσσα λοιπόν θυσιάζεται εν τέλει στον βωμό της απόκτησης αυτής της επισκεψιμότητας που θα φέρει και τα ανάλογα κέρδη.

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: ΝΤΡΟΠΗ, ειδικά για όσους συντάκτες είναι απόφοιτοι Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών! Γιατί, όπως λέει και μια μαντινάδα, όποιος λαός τη γλώσσα του ξεχνά και δεν θυμάται, στον λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται!

Δείτε επί της ευκαιρίας παρακάτω αυτούσια την άποψη περί ελληνικής γλώσσας μιας καθηγήτριας που είναι ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του πολυτεχνείου με master:

"είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του πολυτεχνείου με master και εμπειρία στα μαθήματα όχι φιλόλογος ευχαριστώ που καταθέτεις για άλλη μια φορά την ελληνική κατινιά και ανωριμότητα

και κάνω την δουλειά μου ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΜΕ ΞΈΡΟΥΝ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΎΟΝΤΑΙ ΈΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑΣΙΜΗ
"

Την άποψη αυτή τη βρήκαμε εδώ σε μια συζήτηση για "καθηγητές που κάνουν ορθογραφικά / συντακτικά λάθη". Τα συμπεράσματα δικά σας!

Υ.Γ.

Η σωστή χρήση της γλώσσας φανερώνει τόσο την παιδεία, όσο και τον τρόπο σκέψης ενός ανθρώπου. Ο σωστός χειρισμός της δηλώνει αν μη τί άλλο ευφυία! Μην εμπιστεύεστε να διαβάσετε όσους δεν σέβονται την ελληνική γλώσσα! Γιατί υπηρετούν πρώτα το χρήμα και μετά εσάς! Και εμείς δεν είμαστε φιλόλογοι, αλλά όμως και στη μηχανή αναζήτησης της Google ψάχνουμε αν δεν είμαστε σίγουροι για τη σωστή ορθογραφία μιας λέξης και που και που ανοίγουμε και κανένα ορθογραφικό λεξικό. Παρόλα αυτά λάθη κάνουμε, ωστόσο γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι.

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια