Επιστημονικές εκτιμήσεις ότι η Εύβοια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πόλεις εκείνες της Ελλάδας, που συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια ένα αυξημένο αριθμό παιδιών με αυτισμό και προέρχεται από την επιβάρινση που προκαλούν τα βαρέα μέταλλα της περιοχής, αλλά και μολυσμένης παρτίδας παιδικών εμβολίων προ 6ετίας σοκάρει!

Είναι γνωστόν ότι ο νομός αυτός όπως και άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Πτολεμαϊδα, η Χαλκιδική, η Λάρυμνα κ.α., ανήκει σε εκείνες τις περιοχές που έχουν αυξημένη βιομηχανική δραστηριότητα και εναπόθεση αποβλήτων σχετικών με βαρέα μέταλλα.

Εξάλλου πολύ πρόσφατο έχουμε το γεγονός με τον Ασωπό που «αγκαλιάζει» με τη μόλυνσή του τη δική μας Αυλίδα και τις γύρω από αυτή περιοχές. Έχουμε τα βαρέα μέταλλα στη Μεσσαπία που ευθύνονται για το «βρώμικο» νερό και τη ρύπανση του Ευβοϊκού.

Συγκεκριμένα, δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχει το ΕΥΒΟΙΟΡΑΜΑ από έγκριτους επιστήμονες του Νομού αναφέρουν ότι για την αύξηση των αυτιστικών κρουσμάτων κατηγορείται εκτός της ύπαρξης βαρέων μετάλλων στη διατροφική αλυσίδα και ο εμβολιασμός των παιδιών αυτών με μολυσμένες παρτίδες. Στοιχείο το οποίο έχει επιβεβαιώσει και ο αμερικανός καθηγητής Dr Andrew Molden που σε συνέντευξή του “όσα ποτέ δεν σας είπαν με τα εμβόλια» αποκαλύπτει τα σοκαριστικά αποτελέσματα των ερευνών του γύρω από τη σχέση των βαρέων μετάλλων και των εμβολίων.

«Ένα μέρος του προβλήματος δημιουργείται από την επανάληψη εμβολιασμών σε παιδιά μέσα σε κανονικά χρονικά διαστήματα. Το αλουμίνιο που περιέχουν δημιουργεί ένα δεύτερο μέρος του προβλήματος. Μερικές φορές προκαλείται κατά τη διάρκεια της προγεννητικής ζωής στο 48% των παιδιών αυτών σχιζοφρένεια, αυτισμός κλπ. Οι βλάβες που έχουν αποκτηθεί είναι πρόσθετες και αθροιστικές με κάθε εμβόλιο» τονίζει στη συνέντευξή του, ενώ αναφέρεται σε παράδειγμα κοριτσιών εφηβικής ηλικίας που παρουσίασαν σοβαρές επιπτώσεις από γνωστό εμβόλιο λέγοντας ότι αντιμετωπίζουν εξαιτίας του νευροαγγειακές βλάβες από συσσωρευμένη χρήση του που ξεκίνησε στην παιδική ηλικία.

Αναπάντητα ερωτηματικά

Στο πλαίσιο έρευνας για το τόσο σοβαρό θέμα της αύξησης των περιστατικών αυτισμού, ρωτήσαμε και τον Μιχάλη Βραχόπουλο, μηχανολόγο ειδικό σε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ποιος είναι ο ρόλος του εξασθενούς χρωμίου (που είναι βαρύ μέταλλο) στο νερό της Μεσσαπίας και κατ΄επέκταση στα περιστατικά αυτά.

Ο κ.Βραχόπουλος απάντησε ότι το ερώτημα που παραμένει ακόμη αναπάντητο είναι αν η σημερινή σύσταση του νερού της περιοχής ήταν η ίδια με αρκετά χρόνια πριν. Από αυτό θα εξαρτηθεί αν ισχύει η επιβάρυνση παιδιών με αναπηρίες ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια που συναντάται.

«Πρέπει να ερωτηθούν οι υπεύθυνοι αν η υπάρχουσα μόλυνση του νερού είναι τωρινή ή παλιά υπόθεση. Αν υπάρχουν παλιές μετρήσεις και αν η ύπαρξη του νερού αυτού προέρχεται από κακή ανθρώπινη διαχείριση ή από υπεράντληση» μας είπε. Προσθέτει επίσης ότι ο ίδιος είχε εκδώσει ένα ερωτηματολόγιο για να απαντηθεί από τους κατοίκους Χαλκίδας – Αρτάκης και Μεσσαπίων αν έχουν δείγματα ότι το νερό είναι μολυσμένο στο οποίο όμως ποτέ δεν απάντησε κανείς αφού ούτε καν μοιράστηκε. Ο λόγος ήταν ότι υπήρχε διάχυτος ο φόβος καταστρεπτικών συνεπειών για το μέλλον των επιχειρήσεων της περιοχής.

Σε τηλεφωνική συνομιλία μας με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Νίκο Χασάνδρα που έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το πρόβλημα της μόλυνσης της περιοχής από εξασθενές χρώμιο εξαιτίας της βιομηχανικής δραστηριότητας που υπάρχει, μας απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι που να αναφέρεται στη σχέση βαρέων μετάλλων – αυτιστικών περιστατικών.

Σχολίασε όμως θετικά την πρόταση Μπιρμπίλη που επισκέφθηκε πριν από λίγο καιρό τα Ψαχνά και ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων την τροφοδοσία με νερό μέσω της ΕΥΔΑΠ. Είπε λοιπόν ότι υπεύθυνος της ΕΥΔΑΠ τους είπε ότι εντός διμήνου θα χαρτογραφήσει την περιοχή για να διαπιστώσει την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης και ότι εντός αυτού του χρονικού διαστήματος υπάρχει δυνατότητα να κατασκευάσει 30 χιλιόμετρα δίκτυο για να μεταφερθεί το νερό.

Ευθύνονται για τον αυτισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από επιστημονικές ιστοσελίδες εν τω μεταξύ, 9 στα 10 παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα αυτισμού στην Αμερική έχουν προσβληθεί από βαρέα μέταλλα. Οταν ένα παιδί προσβληθεί, λόγω κάποιας κατάστασης του οργανισμού του που δεν έχει το κατάλληλο ένζυμο για να μπορέσει να αποβάλλει τα βαρέα μέταλλα, επιβαρυνθεί και από αυτά, παρουσιάζει συμπτώματα ακριβώς τα ίδια με αυτά του αυτισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί αίμα και εγκέφαλος δηλητηριάζονται σιγά σιγά από τα μέταλλα αυτά.

Επηρεάζει το έμβρυο

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε έναν ενδιαφέροντα πίνακα με τις ανάγκες σε χρώμιο που έχει κατά ηλικία ο ανθρώπινος οργανισμός και που τον έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα του ο Νίκος Κατσαρός, χημικός, επιστημονικός συνεργάτης του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ:


O ίδιος εξηγεί ότι στο εξασθενές χρώμιο δεν υπάρχει επιτρεπτό όριο, αφού ακόμη και σε ελάχιστες ποσότητες θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η εκτεταμένη έκθεση σ΄αυτό μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό σύστημα, τους νεφρούς, το συκώτι, τους πνεύμονες, το δέρμα, το αναπτυσσόμενο έμβρυο, ενώ μπορεί να επηρεάσει και τη γονιμότητα.

Πηγή: eviorama.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια