Κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και φλερτ είναι για τους Ελληνες το Διαδίκτυο. Το 96,8% διατηρούν λογαριασμό στο «Facebook», ενώ οι μισοί φλερτάρουν και κάνουν φιλίες μέσω ψηφιακών διαύλων. Πιο εξοικειωμένες είναι οι ηλικίες 17 έως 30 ετών, αλλά ακόμη και οι 50άρηδες διαθέτουν για «σερφάρισμα» τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.
Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από μελέτη με θέμα «Facebook και σχέσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Η έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σε συνεργασία με την «Κάπα Ρισέρτς».
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.014 άτομα ηλικίας 18 έως 54 ετών από όλη τη χώρα. Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων προκύπτει ότι το 96,8% έχουν λογαριασμό «Facebook», ενώ το 27,9% μπαίνει σε «τσατ ρουμ» και σελίδες ραντεβού. Σχεδόν οι μισοί (45,6%) δηλώνουν ότι φλερτάρουν μέσω του Διαδικτύου.
Το διαδικτυακό φλερτ αφορά κυρίως τις ηλικίες έως 30 ετών (55,9%), αλλά οι πρώτοι που δηλώνουν ότι φλερτάρουν συχνά είναι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 41 ετών (15,1%).
Οι παντρεμένοι φλερτάρουν με διπλάσια συχνότητα σε σχέση με όσους συζούν (9,7% έναντι 5,2%), ενώ το 45,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα έκαναν σεξ με κάποιον που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.
Αίσθηση προκαλεί το εύρημα ότι το 13% της κοινωνίας προτιμά να φλερτάρει μέσω Ιντερνετ, με τους άνδρες να είναι σημαντικά περισσότεροι από τις γυναίκες (18,1% έναντι 8,1%). Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι άτομα άνω των 40 ετών (14,5%) και διαζευγμένοι (16,4%). Το 41,3% θεωρούν ότι αυτή η προσέγγιση είναι πιο εύκολη, καθώς υπάρχει ανωνυμία.
Οι μισοί, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν θα προχωρούσαν σε συνάντηση με άτομο που γνώρισαν μέσω του Διαδικτύου, ενώ το 55% δεν θα έκαναν σχέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα στοιχεία πιστοποιούν ότι το Ίντερνετ δεν θεωρείται αξιόπιστο στον τομέα σχέση. Διαφορετική στάση τηρούν οι μισοί σχεδόν άγαμοι που συζούν (46,4%) και οι οποίοι δηλώνουν ότι θα έκαναν σχέση με γνωριμία μέσω Διαδικτύου.
«Ο σημερινός τρόπος ζωής φαίνεται ότι τροφοδοτεί τη διαδικτυακή επικοινωνία, η οποία έχει εξελιχθεί σε προϊόν μόδας, μίμησης και σύγχρονου λάιφ στάιλ», σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας κ. Θάνος Ασκητής. Ο συγκεκριμένος τρόπος -εξηγεί- εμπεριέχει αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ανθρώπων μοναχικών, φοβικών και απομονωμένων.
Δημήτρης Καραγιώργος
Πηγή: ethnos.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.