Ένας πανεπιστημιακός ερευνητής στη Βρετανία εισήγαγε έναν ιό υπολογιστών στο τσιπάκι που είχε εμφυτεύσει στο χέρι του και έδειξε ότι ο κακόβουλος κώδικας μπορεί να μεταδοθεί εύκολα στις συσκευές ελέγχου και τους υπολογιστές που αναγνωρίζουν το εμφύτευμα.

Ο ερευνητής προειδοποιεί τώρα ότι κενά ασφάλειας αυτού του είδους θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα στο μέλλον αν τα εμφυτευμένα τσιπ χρησιμοποιηθούν ευρέως για ιατρικές ή άλλες εφαρμογές.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας, ο Δρ Μαρκ Γκάσον του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ είχε εμφυτεύσει πέρυσι στον βραχίονά του ένα τσιπ RFID (αναγνώριση μέσω ραδιοσυχνοτήτων), μια βελτιωμένη εκδοχή των τσιπ ταυτοποίησης που εμφυτεύονται συχνά σε κατοικίδια ζώα.

Ο ερευνητής χρησιμοποιούσε πειραματικά το τσιπ για να ξεκλειδώνει πόρτες ασφάλειας και να ενεργοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, απλά πλησιάζοντας το χέρι του στην αντίστοιχη συσκευή αναγνώρισης.

Προκειμένου να δείξει ότι η τεχνολογία RFID έχει κενά ασφάλειας, ο Γκάσον μόλυνε επίτηδες το εμφύτευμα με έναν ιό και έδειξε ότι το τσιπ μπορεί με τη σειρά του να μολύνει συσκευές αναγνώρισης και ελέγχου, ή ακόμα και τα εμφυτεύματα άλλων ανθρώπων.

«Τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας συνοδεύονται από κινδύνους» σχολίασε ο ερευνητής στο BBC. Τα εμφυτεύματα RFID θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωής μας, θα μπορούσαν όμως να αποδειχθούν ευάλωτα «σε προβλήματα ασφάλειας και ιούς υπολογιστών» εξήγησε.

Όπως επισήμανε, η τεχνολογία RFID ήδη αξιοποιείται εμπορικά στις ΗΠΑ σε εμφυτεύματα που αποθηκεύουν το ιατρικό ιστορικό του κατόχου.

Ο Δρ Γκάσον πρόκειται να παρουσιάσει τα συμπεράσματα του πειράματος στο Διεθνές Συμπόσιο για την Τεχνολογία και την Κοινωνία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Αυστραλία.


Πηγή: in.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια