Ήρωες ή τέρατα; Κοινοί εγκληματίες ή πρωτοπόροι της ασφάλειας στην εποχή της πληροφορίας; Κάθε φορά που κάποιος χάκερ έρχεται στην επικαιρότητα με τη δράση ή τη σύλληψη του τα ερωτήματα αυτά πλανώνται στην κοινή γνώμη. Τί καλύτερο όμως να διαφωτίσει το μαγικό κόσμο των χάκερ από το βίο και την πολιτεία των πιο λαμπρών εκπροσώπων τους.

Κέβιν Μίτνικ

Ο Κέβιν Μίτνικ είναι αναντίρρητα ο μεγαλύτερος χάκερ όλων των εποχών. Η καριέρα του ξεκίνησε παραβιάζοντας το σύστημα επικύρωσης των εισιτηρίων στα λεωφορεία του Λος Άντζελες ταξιδεύοντας τζάμπα για χρόνια. Για περίπου δυόμιση χρόνια παραβίαζε εταιρικά δίκτυα υποκλέπτοντας σημαντικές πληροφορίες των Motorola, NEC, Nokia, Sun Microsystems και Fujitsu Siemens. Δε δίστασε μάλιστα να εισέλθει στο Κρατικό Σύστημα Προειδοποίησης των ΗΠΑ κάτι που κόστισε στον οργανισμό ασφάλειας των ΗΠΑ 160 χιλιάδες δολάρια.

Αν και για χρόνια διέφευγε του FBI, συνελήφθη το 1995 στην Βόρεια Καρολίνα και εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Ο Μίτνικ έδειξε ότι ο αδύναμος κρίκος σε έναν οργανισμό δεν είναι οι υπολογιστές, αλλά οι άνθρωποι, ενώ η προσοχή στη λεπτομέρεια και η υγιής καχυποψία μπορούν να προστατεύσουν καλύτερα από οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας.

Κέβιν Πούλσεν

Ο «Σκοτεινός Δάντης» ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε ηλικία 17 ετών. Η πρώτη του επιτυχία του απέφερε μια ολοκαίνουρια Πορσε. Για να κάτσει στο τιμόνι της, χρειάστηκε να παραβιάσει το τηλεφωνικό σύστημα του ραδιοφωνικού σταθμού KIIS FM (Λος Άντζελες) που έδινε μια Πόρσε στον υπ’ αριθμό 102 ακροατή που θα τηλεφωνούσε για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Ο Πούλσεν τα κατάφερε μπλοκάροντας τις τηλεφωνικές γραμμές και εξασφαλίζοντας ότι αυτός θα είναι ο τυχερός.


Σχεδόν όλα τα κόλπα του Πόλσεν γίνονταν με τηλεφωνικά δίκτυα. Σε μια άλλη περίσταση ενεργοποίησε τα παλιά τηλέφωνα μια υπηρεσίας συνοδών για ένα φίλο του που είχε μια ανάλογη επιχείρηση. Τελικά συνελήφθη σε ένα σουπερμάρκετ και πέρασε 5 χρόνια στη φυλακή πριν γίνει συντάκτης σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών για το Wired News.

Άντριαν Λάμο

Αν υπάρχει κάποιος σταρ στον μαγικό κόσμο των χάκερ αυτός δεν είναι άλλος από τον Άντριαν Λάμο. Η καριέρα του περιλαμβάνει τα πιο high profile χτυπήματα συμπεριλαμβανομένων αυτών σε Microsoft, New York Times, Yahoo!, Bank of America, Cingular και Citigroup. Ποτέ, ωστόσο, δε χρησιμοποίησε την πρόσβαση που αποκτούσε στα δίκτυα τους για οικονομικό ή άλλο όφελος.


Ο Λάμο διέφευγε των αρχών για χρόνια. Άλλαζε συνεχώς σημεία πρόσβασης από ίντερνετ hot-spots σε ξενοδοχεία και από καφέ σε βιβλιοθήκες. Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη του δεν ήταν καν λάθος. Έχοντας παραβιάσει το δίκτυο των New York Times, ενημέρωσε την εφημερίδα για το κενό στο σύστημα ασφαλείας και προσφέρθηκε να δώσει συμβουλές για τη διόρθωση του. Τελικά καταδικάστηκε μισό χρόνο κατ’ οίκον περιορισμό, δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο.

Βλάντιμιρ Λεβίν


Ο ρώσος χάκερ κατέχει ένα ιστορικό ρεκόρ. Ήταν ο πρώτος που κατάφερε να διαρρήξει μια τράπεζα χωρίς να χρησιμοποιήσει μάσκα, καραμπίνα και λοστό. Το 1995 παραβίασε το σύστημα ασφαλείας της Citibank κλέβοντας 10 εκατομμύρια δολάρια τα οποία και μετέφερε σε πληθώρα λογαριασμών στην Ευρώπη και την Αμερική. Ο Λεβίν συνελήφθη στο Λονδίνο λίγο αργότερα και εξεδόθη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης και 240 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο.

10 χρόνια μετά την ηλεκτρονική ληστεία, ένας άγνωστος Ρώσος με το ψευδώνυμο ArkanoiD ισχυρίστηκε ότι ο Λέβιν δεν είχε τις τεχνικές ικανότητες για να πραγματοποιήσει τη ληστεία. Η δική του ομάδα ήταν αυτή που παραβίασε το σύστημα εγκαθιστώντας παιχνίδια και προγράμματα για πλάκα. Ένας από αυτή την ομάδα έδωσε τα στοιχεία στο Λεβίν αντί του ποσού των 100 δολαρίων. Από τα 10 εκατομμύρια της ληστείας μόνο τα 400 χιλιάδες δολάρια έχουν βρεθεί.

Ντέιβιντ Σμιθ

Ο Ντέιβιντ Σμιθ είναι ο πατέρας του πιο γνωστού ιού στην ιστορία των υπολογιστών. Ο ιός «Μελίσσα», αν και δε γράφτηκε με σκοπό να προκαλέσει βλάβες, αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αναπαραγωγή μέσω αρχείων Word και Excel και στη μεταφορά του μέσω eMail. Τελικά, «κατάφερε» να μπλοκάρει διάφορα δίκτυα επικοινωνίας και mail servers στον κόσμο. Ο Σμιθ καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5000 δολαρίων.

Masters of Deception

Η ομάδα Masters of Deception από τη Νέα Υόρκη είναι το απόλυτο παράδειγμα του πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν οι χάκερ όταν δρουν οργανωμένα. Η συγκεκριμένη σπείρα κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο των κυριότερων τηλεφωνικών δικτύων, του X.25 (προκάτοχος του ίντερνετ) και αρκετά μεγάλου μέρους του ίντερνετ την εποχή που έκανε τα πρώτα του βήματα.

Τεχνικά, οι Masters of Deception ήταν οι απόλυτοι άρχοντες. Τα έκαναν όλα: Παραπλάνηση, ιούς trojan, backdoors, κοινωνική μηχανική κ.ο.κ. Ευτυχώς, όμως, οι σχεδόν θρησκευτικές αρχές της οργάνωσης και η φιλοσοφία της δεν επέτρεψαν τη διαρροή πληροφοριών. Το 1992 πέντε μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν.

Πηγή: men24.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Λαϊκές Αγορές Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια