Βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, η φέτα είναι πλούσια σε αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη Β12, η οποία είναι απαραίτητη για τη νευρολογική λειτουργία, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τον μεταβολισμό και τη σύνθεση του DNA.
2. Παρμεζάνα
Η παρμεζάνα, το αγαπημένο σκληρό ιταλικό τυρί που συνήθως συνοδεύει πιάτα ζυμαρικών και σαλάτες, είναι φυσικά χαμηλό σε λακτόζη, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία. Η παρμεζάνα είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, όπως το ασβέστιο, το σελήνιο και η Β12.
Η παρμεζάνα, το αγαπημένο σκληρό ιταλικό τυρί που συνήθως συνοδεύει πιάτα ζυμαρικών και σαλάτες, είναι φυσικά χαμηλό σε λακτόζη, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία. Η παρμεζάνα είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, όπως το ασβέστιο, το σελήνιο και η Β12.
3. Τυρί cottage
Το τυρί cottage είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και περιέχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς και λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Το τυρί cottage είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και περιέχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς και λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.
4. Τσένταρ
Το τσένταρ είναι χαμηλό σε λακτόζη, γεμάτο βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο, η Β12, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Α.
Το τσένταρ είναι χαμηλό σε λακτόζη, γεμάτο βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο, η Β12, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Α.
5. Ρικότα
Η ρικότα, το κρεμώδες ιταλικό τυρί, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πιάτα μεσογειακής δίαιτας, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, όπως η Β12, η βιταμίνη Α και το ασβέστιο, και είναι χαμηλή σε νάτριο.
Η ρικότα, το κρεμώδες ιταλικό τυρί, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πιάτα μεσογειακής δίαιτας, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, όπως η Β12, η βιταμίνη Α και το ασβέστιο, και είναι χαμηλή σε νάτριο.
6. Ματσέγκο
Το ματσέγκο είναι ένα παλαιωμένο τυρί που παράγεται στην περιοχή της La Mancha στην Ισπανία από γάλα προβάτων της φυλής Manchega. Είναι φυσικά χαμηλό σε λακτόζη, αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο.
Το ματσέγκο είναι ένα παλαιωμένο τυρί που παράγεται στην περιοχή της La Mancha στην Ισπανία από γάλα προβάτων της φυλής Manchega. Είναι φυσικά χαμηλό σε λακτόζη, αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο.
7. Μπλε τυρί
Το μπλε τυρί περιλαμβάνει μια ομάδα τυριών (Roquefort, Gorgonzola, Stilton κ.ά.) που παρασκευάζονται με καλλιέργειες ενός μύκητα που ονομάζεται Penicillium Roqueforti. Είναι καλή πηγή στοιχείων όπως το ασβέστιο και αρκετών βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Το μπλε τυρί περιλαμβάνει μια ομάδα τυριών (Roquefort, Gorgonzola, Stilton κ.ά.) που παρασκευάζονται με καλλιέργειες ενός μύκητα που ονομάζεται Penicillium Roqueforti. Είναι καλή πηγή στοιχείων όπως το ασβέστιο και αρκετών βιταμινών του συμπλέγματος Β.
8. Μοτσαρέλα
Η μοτσαρέλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12 και περιέχει μικρότερες ποσότητες βιταμίνης Α και σεληνίου. Επίσης, είναι χαμηλή σε νάτριο.
Η μοτσαρέλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12 και περιέχει μικρότερες ποσότητες βιταμίνης Α και σεληνίου. Επίσης, είναι χαμηλή σε νάτριο.
9. Κατσικίσιο τυρί
Το κατσικίσιο τυρί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει μηδενικούς υδατάνθρακες, γεγονός που το καθιστά δημοφιλές σε όσους ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Είναι επίσης πλούσιο σε χαλκό και ριβοφλαβίνη.
Το κατσικίσιο τυρί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει μηδενικούς υδατάνθρακες, γεγονός που το καθιστά δημοφιλές σε όσους ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Είναι επίσης πλούσιο σε χαλκό και ριβοφλαβίνη.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.