Παίρνουν μπουζούκι και κιθάρα κι έρχονται από τη Γερμανία στο Ρέθυμνο εδώ και 4 χρόνια  να παίξουν μουσική! Ο λόγος για τον Αχίμ και τη Κάστιν Σιλ, οι οποίοι δηλώνουν πως αγαπούν τόσο πολύ την ελληνική μουσική, που τραγουδούν ρεμπέτικα τραγούδια με την ψυχή τους, χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά!

Η μητέρα του Αχιμ είναι δασκάλα ελληνικών χορών, και ταξίδεψε σε όλη τη χώρα για να μάθει κάθε παραδοσιακό τοπικό χορό, κολλώντας το ελληνικό μικρόβιο και στον ίδιο, ενώ στην Κολονία, έχουν μια μουσική μπάντα, τα Αλάνια.

Πρώτη φορά ήρθαν στο Ρέθυμνο πριν από 30 χρόνια, και τα 4 τελευταία το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Παίζουν 250 ελληνικά τραγούδια, ενώ η επιλογή κάποιου αγαπημένου τους είναι ακατόρθωτη!

«Είπαμε ότι είναι πολύ ωραία η ελληνική μουσική, αλλά δε μπορούσαμε να τα μάθουμε όλα, οπότε διαλέξαμε το ρεμπέτικο και αρχίσαμε να το μαθαίνουμε. Ήταν δύσκολο πριν από 35 χρόνια να καταλάβεις το μπουζούκι, τις νότες, και κομμάτι κομμάτι το μάθαμε.

Ταξιδέψαμε πολύ στην Ελλάδα και είναι φυσικό να την αγαπήσουμε, τους ανθρώπους και φυσικά τη μουσική. Είναι η μόνη γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν.

Ξέρουμε τους στίχους, γιατί η μητέρα μου μιλάει ελληνικά και παίζει στη Γερμανία κοντραμπάσο, και έχουμε Έλληνα τραγουδιστή που παίζει και τουμπερλέκι και άλλον ένα που παίζει ούτι και μπαγλαμά.

Η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν παίζουμε μουσική και έρχονται Έλληνες και μου μιλάνε ελληνικά και λέω συγγνώμη, δε μπορώ να καταλάβω και οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι που εμείς οι Γερμανοί παίζουμε τη μουσική τους και μας αρέσει τόσο που την παίζουμε, ελπίζω, αρκετά καλά.

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το τραγούδι που μαθαίνω εκείνη τη στιγμή και μετά το επόμενο.

Δε θα παίζαμε για 30 χρόνια αν δεν το αγαπούσαμε και δε μας άρεσε. Κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό και ωραίο να το μαθαίνουμε και να το παίζουμε.
»

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: neakriti.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια