Μετά από μια περίοδο «προσαρμογής», η κατανάλωση καφέ δεν προκαλεί πίεση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ειδικός. Μάλιστα, η τακτική κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, ακόμη και των αρρυθμιών.
«Σχεδόν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των υπερτονικών και καρδιακών ασθενών, μπορούν να καταναλώνουν ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη» γράφει ο γιατρός στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Παράλληλα, το τσάι έχει μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών που σε πολλές περιπτώσεις μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Από την άλλη, χυμοί και αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη, η οποία είναι επιβλαβής σε τέτοια επίπεδα, όπως τονίζει ο ειδικός.
Ο κ. Μιασνίκοφ συμβουλεύει επίσης να μην πιστεύουμε στον μύθο περί «απαραίτητης» ποσότητας κατανάλωσης νερού ανά ημέρα. Σύμφωνα με τον ειδικό, στόχος είναι η ικανοποίηση της δίψας μας, ενώ σημείωσε ότι ο καθένας μας ξεχωριστά έχει διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης νερού.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.