Μια υγιής και συχνή σεξουαλική ζωή δεν είναι μόνο καλή για τη σωματική σας, αλλά και για την ψυχική σας υγεία, καθώς επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν υψηλή σεξουαλική δραστηριότητα και συναισθηματική εγγύτητα με τους συντρόφους τους, έχουν καλύτερη μνήμη και βελτιωμένη γνωστική λειτουργία.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε διάφορες μελέτες που διεξήχθησαν από επιστήμονες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Μαλαισία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την ηλικία τους να κυμαίνεται από 18 έως 89 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Ινστιτούτο Γεροντολογίας του Πανεπιστημίου Πούτρα, στη Μαλαισία, άτομα που συνέχισαν να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα μετά τα 60, είχαν καλύτερη προσοχή και μνήμη σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που δεν είχαν ανάλογη σεξουαλική ζωή.

Ακόμα, μια μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κόβεντρι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακάλυψε ότι τα άτομα ηλικίας 50-89 ετών που είχαν οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του έτους πριν από τη διεξαγωγή της έρευνας, έδειξαν καλύτερα αποτελέσματα στην αλληλουχία εργασιών και στις εργασίες σχετικά με τη μνήμη, σε σύγκριση με άνδρες και γυναίκες που δεν είχαν καμία σεξουαλική δραστηριότητα.

Επιπλέον, Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όχι μόνο η συχνότητα του σεξ, αλλά και η συναισθηματική εγγύτητα με τον σύντροφο συνδέεται με την καλύτερη απόδοση της μνήμης σε ενήλικες ηλικίας άνω των 50 ετών.

Παρ' όλα αυτά, το σεξ δεν απέτρεψε τη μείωση της γνωστικής ικανότητας σε μεγαλύτερη ηλικία, αφού όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν ανάλογη επίδοση σε αυτόν τον τομέα.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε αυτές τις μελέτες, υπογραμμίζουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τον εντοπισμό αιτίας-αποτελέσματος στους ανθρώπους, καθώς και διερεύνηση σχετικά με το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι κάνουν συχνά σεξ.

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια