Προειδοποίηση για το σωστό μαγείρεμα των αυγών εξέφρασαν Ρώσοι ειδικοί, επισημαίνοντας πως αν δεν μαγειρευτούν σωστά και καταναλωθούν, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο σώμα.
Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, τα αυγά που έχουν μαγειρευτεί περισσότερο από όσο πρέπει, είναι επικίνδυνα για την υγεία.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τα αυγά δεν πρέπει να βράζονται για παραπάνω από 10 λεπτά, ενώ μετά πρέπει να τοποθετούνται σε κρύο νερό. Αν βράσουν για παραπάνω ώρα, μια μπλε-πράσινη ουσία ίσως εμφανιστεί στον κρόκο.
Αυτό όπως λένε, είναι σημάδι πως περιέχουν ουσίες, οι οποίες είναι τοξικές για το ανθρώπινο σώμα, συγκεκριμένα θειούχο σίδηρο, ο οποίος δημιουργείται ταχύτατα στο αβγό και δεν θα πρέπει να καταναλωθεί.
Οι κίνδυνοι από τα ωμά αυγά
Όσον αφορά στα ωμά αυγά, μπορεί να περιέχουν βάκιλο σαλμονέλας, που προκαλεί οξεία εντερική δηλητηρίαση.
Τα άτομα που πίνουν ωμά αυγά, διατρέχουν επίσης κίνδυνο αφυδάτωσης και νεφρικής ανεπάρκειας.
Επίσης, τα αυγά στα σούπερ μάρκετ μπορεί να περιέχουν αντιβιοτικά ή νιτρικά άλατα, τα οποία προστίθενται στη διατροφή των πουλερικών. Αυτές οι ουσίες καταστρέφουν την εντερική μικροχλωρίδα και ευθύνονται για την αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών.
Πηγή: sputniknews.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.