Το μέλι μπορεί να είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει με την πάροδο του χρόνου, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο για μερικούς ανθρώπους, όπως επισημαίνει η διατροφολόγος, Ντάρια Ρουσάκοβα (Daria Rusakova).
Ειδικότερα, η ειδικός δήλωσε το εξής:
«Προσπαθούμε στον σύγχρονο κόσμο να περιορίσουμε την προσθήκη ζάχαρης στη διατροφή μας. Επομένως, πρέπει να καταναλώνεται πολύ προσεκτικά».
Ακόμα, η Ρουσάκοβα προειδοποίησε ότι οι διαβητικοί δεν πρέπει να καταναλώνουν το μέλι, καθώς αντενδείκνυται για αυτούς λόγω του κινδύνου αύξησης της γλυκόζης στο αίμα.
Η ειδικός συστήνει το μέλι να συνδυάζεται με γαλακτοκομικά προϊόντα για να εξουδετερώνονται οι υδατάνθρακες και να μην διακόπτεται η παραγωγή ινσουλίνης, ώστε να αποφεύγεται η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.
Επιπλέον, η ίδια αναφέρθηκε στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη του μελιού, η οποία καλό θα ήταν να κυμαίνεται από μία έως δύο κουταλιές της σούπας το πρωί, ώστε το σώμα να έχει χρόνο να «κάψει» αυτούς τους υδατάνθρακες.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, «θα ήταν απαραίτητο να τρώτε πολύ μέλι για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε ελάχιστες ποσότητες».
Πηγή: sputniknews.gr - m24.ru - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.