Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο μαγείρεμα είναι σίγουρα το καθάρισμα των κρεμμυδιών. Νομίζουμε ότι τα δάκρυα που προκαλούνται είναι αναπόφευκτα, ωστόσο ίσως και να μην είναι.
Οι επιστήμονες λένε ότι το μυστικό βρίσκεται στη ρίζα και ειδικότερα, στο να μην την κόβουμε.
Η ρίζα του κρεμμυδιού περιέχει θείο το οποίο, όταν κοπεί η ρίζα, απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.
Το θείο αναμιγνύεται με το οξυγόνο πάνω στην επιφάνεια των ματιών μας και δημιουργεί θειικό οξύ το οποίο μας κάνει... να βάζουμε τα κλάματα.
Πηγή: enikos.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.