Διαβάστε παρακάτω 9 συμβουλές που σίγουρα θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σας στην κουζίνα και θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο, ενώ το μαγείρεμα θα γίνει ευκολότερο και το φαγητό θα παραμείνει φρέσκο για περισσότερο χρόνο…
1. Κρατήστε μαλακό το κέικ
Καλύψτε τα εκτεθειμένα τμήματα με κομμάτια ψωμί και στηρίξτε τα με οδοντογλυφίδες. Το ψωμί θα μπαγιατέψει, αλλά το κέικ θα παραμείνει μαλακό και φρέσκο.
2. Ψήστε ψάρια στην σχάρα χωρίς να κολλήσουν
Τοποθετήστε το ψάρι πάνω σε φέτες λεμονιού και δεν θα κολλήσουν στο γκριλ. Επιπλέον θα αποκτήσουν καλύτερη γεύση στο ψήσιμο.
3. Κρατήστε τα αυγά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Τρίψτε τα αυγά με λάδι πριν τα βάλετε στο ψυγείο και θα παραμείνουν φρέσκα για λίγες εβδομάδες παραπάνω.
4. Για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες
Καλύψτε τις ρίζες των μπανανών με πλαστική μεμβράνη και θα διατηρηθούν 3-4 μέρες περισσότερο.
5. Διατηρήστε τα cookie τραγανά
Για να μην μαλακώσουν τα μπισκότα, βάλτε μια φέτα μήλου στο κουτί αποθήκευσης.
6. Καθαρίσετε τα κεράσια εύκολα
Πάρτε ένα μπουκάλι και ένα καλαμάκι. Τοποθετήστε το κεράσι στο λαιμό του μπουκαλιού και πατήστε το κουκούτσι με το καλαμάκι.
7. Επαναφέρετε το ζαχαρωμένο μέλι
Βάλτε το βάζο μέσα σε νερό που βράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
8. Φρέσκα μυρωδικά
Μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και άλλα βότανα θα διατηρηθούν περισσότερο αν τα σκεπάσουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τα βάλουμε στο ψυγείο.
9. Καθαρίστε σκόρδα σε λίγα δευτερόλεπτα
Για να ξεφλουδίσετε το σκόρδο γρήγορα, τοποθετήστε το σε ένα βάζο, κλείστε με το καπάκι και ανακινήστε καλά.
Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - perierga.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.