Συμβουλές περιποίησης του αυτοκινήτου σας...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 22 Φεβρουαρίου 2015


Η τακτική και προσεκτική περιποίηση, συντελεί στη διατήρηση της αξίας του αυτοκίνητου σας.

Επιπλέον, είναι ένας από τους όρους αναγνώρισης των αξιώσεων εγγύησης σε περίπτωση βλαβών διάβρωσης και του χρωματισμού του αμαξώματος.

Διαβάστε παρακάτω κάποιες συμβουλές όσον αφορά στην περιποίηση του αυτοκινήτου σας...

- Πλύσιμο

Η καλύτερη προστασία του αυτοκίνητου από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος είναι το συχνό πλύσιμο (σαμπουάν αυτοκίνητου με κερί - αντισκωριακό) και κέρωμα. Όσο πιο μακρόχρονη είναι η παραμονή αλατιού, σκόνης, βιομηχανικών καταλοίπων, ακαθαρσιών εντομών κ.λπ. πάνω στο χρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά στην στίλβωση. Τα ίχνη πίσσας, λαδιού, τα βιομηχανικά κατάλοιπα, τα έντομα κ.λπ. δεν φεύγουν πάντοτε με το πλύσιμο και επειδή η μακρόχρονη παραμονή τους βλάπτει το χρώμα, πρέπει να απομακρύνονται όσο το δυνατόν συντομότερα με τα κατάλληλα προϊόντα.

- Κέρωμα

Κερώνετε το αυτοκίνητό σας όσο συχνότερα μπορείτε. Αυτό θα εμποδίσει τις βρωμιές να κολλήσουν στο χρώμα και τα βιομηχανικά κατάλοιπα να διεισδύσουν μέσα σε αυτό.

- Γυάλισμα

Πρέπει να γίνεται όταν το χρώμα χάσει τη γυαλάδα του και δεν μπορεί να επανέλθει με το κέρωμα. Αν το χρησιμοποιούμενο γυαλιστικό δεν περιέχει προστατευτικές ουσίες, τότε θα πρέπει να κερωθεί το χρώμα μετά το γυάλισμα.

- Λάστιχα θυρών & παραθύρων

Τα λάστιχα διατηρούν την ελαστικότητά τους και αντέχουν περισσότερο χρόνο αν που και που τα περνάτε με ειδική αλοιφή. Αυτό θα εμποδίσει και τυχόν πάγωμά τους το χειμώνα.

- Πλαστικά μέρη (ταμπλό, επενδύσεις θυρών, κ.λπ.)

Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα και ευπαθή σημεία του αυτοκίνητου. Ακόμη και τα καλύτερης ποιότητος πλαστικά - ταμπλό σκάνε & ξεφλουδίζουν με την πάροδο του χρόνου εάν δεν προστατευθούν με σιλικονούχο γαλάκτωμα που απορροφάται από το υλικό και προστατεύει από τη σκόνη, τον Ήλιο και την υγρασία.

- Ζάντες αλουμινίου

Για να διατηρηθεί μακροχρόνια η διακοσμητική εμφάνιση των ζαντών αλουμινίου απαιτείται τακτική φροντίδα. Συγκεκριμένα θα πρέπει να πλένονται καλά το αλάτι, η σκόνη και η βρωμιά από τα φρένα τουλάχιστον κάθε μία εβδομάδα, γιατί διαφορετικά η προστατευτική επιφάνεια της ζάντας θα φθαρεί.

- Καθαρισμός & προστασία του χώρου της μηχανής

Η αντισκωριακή προστασία του χώρου μηχανής και της εξωτερικής επιφάνειας του κινητήρα έχει γίνει στο εργοστάσιο. Ιδιαίτερα κατά τον χειμώνα όταν οδηγείτε συχνά σε δρόμους με αλάτι είναι πολύ σημαντική η σωστή αντιδιαβρωτική προστασία. Ολόκληρος ο χώρος του κινητήρα καθώς και τα σημεία περισυλλογής του νερού θα πρέπει να καθαριστούν καλά και στη συνέχεια να περαστούν με αντιδιαβρωτικό μέσο πριν και μετά από τη χειμερινή περίοδο, ώστε να μην καταστραφούν από το αλάτι του δρόμου. Αν καμιά φορά καθαρίσετε τον χώρο της μηχανής με διάλυμα που απομακρύνει τα λάδια χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά καθαριστικά υγρά και σε καμιά περίπτωση βενζίνη ή πετρέλαιο ή δώστε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο για πλύσιμο μηχανής. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσετε να ξαναγίνει ανθεκτική αντισκωριακή επίστρωση όλων των επιφανειών ραφών, ενώσεων και εξαρτημάτων που βρίσκονται στον χώρο της μηχανής, γιατί με το καθάρισμα σχεδόν πάντοτε αφαιρείται και η αντισκωριακή προστασία.

- Ειδικός καθαρισμός τζαμιών

Όλα τα κοινά καθαριστικά τζαμιών απλώς ... καθαρίζουν. Για να αφαιρεθούν λάδια, κερί, σιλικόνη, γράσο, πίσσα, νεροκιλήδες, νικοτίνη, ρετσίνι, καθώς και υπολείμματα αυτοκόλλητων χρησιμοποιείστε μια ειδική κρέμα καθαρισμού τζαμιών - χωρίς σιλικόνη ή κερί - που δίνει μια πεντακάθαρη επιφάνεια χωρίς στατικό ηλεκτρισμό, βελτιώνοντας ταυτοχρόνως την απόδοση των υαλοκαθαριστήρων.

Πηγή: gialisma.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Δορυφορική εικόνα

Σας ενδιαφέρουν...

Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου (PDF) Ερωτηματολόγιο Ακτοπλοΐας Εσωτερικού (DOC) ΑΤΗ.ΕΝΑ Card govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών 1 Αναζήτηση Ασφαλειών 2 Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αναζήτηση Πτήσεων 5 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων 4 Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Εκπτωτικά Κουπόνια Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Ενοικίαση Ακινήτων Εφημερεύοντα Βενζινάδικα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΙΚΑ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παραγγελία Φαγητού 4 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων ΟΑΣΑ Αστικές Συγκοινωνίες Ταχυδρομικοί Κώδικες Τηλεφωνικός Κατάλογος Υγειονομικός Χάρτης Υπηρεσίες Πάρκινγκ Αεροδρομίου Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Εγγραφείτε στο newsletter

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Buy Me A Coffee

Συνολικά Σχόλια